| HRS - Forsiden | Om rights.no | Om HRS | Kontakt HRS | Bli HRS - venn i dag ! | In English | Lenker | Anbefalt litteratur | Nettstedskart |
Her er du: HRS - Forsiden > Islam > Muhammed avbildet som kvinne

VIKTIGE SØKEOPPLYSNINGER!
Søk i rights.no

HRS intervjuer forfatteren Walid al-Kubaisi, 10. februar 2006

Den persiske avisen Mujahed (som betyr jihadist), publiserte i juni 2001 et bilde av Muhammed, som mange vil kunne karakterisere som ydmykende. Bildet viser en Muhammed som likner mer på en kvinne enn en mann.

Bildet er knyttet til et kjærlighetsdikt om Muhammed, skrevet av Saadi al-Shirazi, en av de to største poeter i persisk litteratur og sjiamuslim, forteller forfatter, skribent og flyktning fra Bagdad, Walid al-Kubaisi, til HRS. al-Kubaisi forteller videre at publisering av et slikt bilde, ikke fikk noen konsekvenser i form av trusler eller voldelige opptøyer. al-Kubaisi mener dette viser at de voldsomme reaksjonene nå, handler om maktpolitikk i muslimske land, og et forsøk på snikinnføring av islamsk lov og tenkning i Europa.

Bakgrunnen for det feminine bildet av Muhammed er, forklarer al-Kubaisi, denne: I følge en legende, reiste Muhammed i sin ungdom til Damaskus sammen med onkelen sin. På veien møtte de en kristen munk som het Bahira. Bahira så at en sky beskyttet Muhammed mot den sterke solen i ørkenen. Bahira, som var kristen, ventet på Profeten som, i følge Johannes-evangeliet, skulle komme: ”Dette er vitneutsagnet fra Johannes da jødene sendte noen prester og levitter til ham fra Jerusalem for å spørre: «Hvem er du?» Da bekjente han og fornektet ikke – han bekjente: «Jeg er ikke Messias.» «Hvem er du da,» spurte de, «er du Elia?» «Nei, det er jeg ikke,» svarte han. De spurte: «Er du profeten?» «Nei,» sa han», Johannes-evangeliet (1:19-21).

Denne Profeten det her henvises til, er i følge islams tolkning, Muhammed. Bahira inviterte Muhammed og hans onkel til å spise sammen med han. Bahira skal da ha sjekket Muhammeds rygg, og så ”profet-tegn” på ryggen hans. I følge legenden, tegnet Bahira Muhammed på en stein i sin hule. Denne tegningen er blitt til billedet som er vist i avisen Mujahed, og andre nettaviser som eksempelvis d-sunnah.net, forteller al-Kubaisi til HRS.

Sunni-muslimer, som generelt ikke tillater at Muhammed avbildes, kritiserer sjiamuslimer for å tro at dette bildet er den egentlige Muhammed. Men de har aldri reagert med opptøyer. De har heller ikke truet med blokade av Iran, sier al-Kubaisi.

Hvorfor reagerer muslimer i den arabiske nå, spør al-Kubaisi, og svarer selv: ”Grunnen er ikke at de opplever at deres profet er krenket. Dette er en maktdemonstrasjon, arrangert av Iran og regimets islamistiske forbundsfeller. Iran frykter vestlige aksjoner på grunn av atomkrisen. Det internasjonale samfunnet er misfornøyd med at Hamas tok makten i Palestina ved et demokratisk valg. Både Iran og Hamas prøver å bruke Muhammed-tegningene som påskudd for å foregripe en mulig internasjonal aksjon mot dem. Gjennom opptøyer og trusler, viser de styrke og makt, og slik advarer Vesten, samt nøytraliserer det svakeste maktledd i Europa; Danmark og Norge.”

De andre lederne i arabiske regimer våger ikke annet enn å støtte opp under aggresjonen mot Danmark og Norge, fortsetter al-Kubaisi. ”De vet at islamistene vil mobilisere massene mot dem om de ikke skulle reagere kraftig på karikaturene. For dem handler det om å ikke miste den politiske makten. Karikaturene er blitt til en symbolsk maktkamp mellom de arabiske lederne, og en kamp om troverdighet hos deres respektive befolkninger,” sier al-Kubaisi.

Demonstrasjoner og opptøyer i andre deler av den muslimske verden, står islamister bak, som vil benytte enhver mulighet til å ildne opp massene for å øke deres politiske innflytelse, forklarer al-Kubaisi.

Hva gjelder raseriet i Europa fra religiøse ledere, mener al-Kubaisi dette er et klart tegn på deres langsiktige arbeid for å islamisere Europa.

Bildet er tilgjengelig på http://www.d-sunnah.net/

faksimile av Mujahed


Les om Islamnorsk eller engelsk i nettleksikonet  Wikipedia

Human Rights Service (HRS) Møllergata 9, 0179 Oslo - Norge Tlf: (047) 22 33 80 00post@rights.no © HRS 2002 - 2005