| HRS - Forsiden | Om rights.no | Om HRS | Kontakt HRS | Bli HRS - venn i dag ! | In English | Lenker | Anbefalt litteratur | Nettstedskart |
Her er du: HRS - Forsiden > Anbefalt litteratur

VIKTIGE SØKEOPPLYSNINGER!
Søk i rights.no

”Islamister og naivister” – en bokhyllest

15.06.07: ”Det slippes for tiden mange leseverdige bøker som drøfter farer og utfordringer knyttet til islam og muslimsk innvandring til Vesten. Den nyslupne ”Islamister og naivister – et anklageskrift”, er en av de aller beste blant disse. Undertegnede gir herved følgende, reservasjonsløse anbefalning: Kjøp denne boken og les den – grundig!”

Dette skriver Jens Thomas Anfindsen i sin utdypende analyse av Karen Jespersen og Ralf Pittelkows siste bok. Anfindsen mener boken er en fornøyelse å lese: ”Noe av det som gjør at ’Islamister og naivister’ ikke bare er interessant, men også den reneste fornøyelse å lese, er at argumentasjonsføringen er så godt underbygget med eksempler og forskningsmateriale. Dermed kombinerer ’Islamister og naivister’ to meget viktige egenskaper ved en god debattbok. Den har analytisk klarhet og dybde samtidig som den bygger på og øser av et stort tilfang av data. Dette betyr at ’Islamister og naivister’ vanskelig kan avfeies med standardrepertoaret av politisk-korrekte automatresonnement. Derfor har denne boken potensial til å kunne få en pregende innvirkning på norsk innvandrings- og islamdebatt. Les den, du også!”

Anmeldelsen ble trykket i Norge IDAG nr. 17 2007, og er elektronisk tilgjengelig hos Honestthinking.org


Boken "Exit folkhemssverige" tilgjengelig på nettet

02.05.07: Nå er hele boken "Exit folkhemssverige – En samhällsmodells sönderfall", gjort tilgjengelig på nettet med forfatternes tillatelse.

Boken, som gir et kritisk blikk på den svært høye svenske innvandringen og dens konsekvenser, har fått lite oppmerksomhet i media, til tross for at forfatterne er blant de ledende intellektuelle på feltet. Media og den etablerte elitens fortielse av boken ligger til grunn for nettlanseringen.


Hirsi Alis boksuksess i Norge

05.02.07: Ifølge Dagbladets bokliste er Ayaan Hirsi Alis nye bok «Mitt liv. Min Frihet» svært populær i Norge. I forrige uke havnet den på fjerdeplass på lista for generell litteratur.

Da Hirsi Ali var i Norge for å lansere boka i januar, holdt hun blant annet et seminar hos Fritt Ord. Også her benyttet hun anledningen til å uttrykke bekymring over det økende antallet islamske ekstremister i Europa. Hun er helt klar på at det er nødvendig med en reaksjon fra det liberale samfunnet på dette problemet. Noe av det viktigste Hirsi Ali mener man kan gjøre er å si helt klart fra at det ikke vil bli inngått kompromisser.


Hallgrim Bergs oppgjør med islamisme

01.02.07: Høyreveteran og forfatter Hallgrim Berg beskriver sin nye bok ”A letter to Lady Liberty” som et sterkt forsvar for vestlige verdier. Et ideologisk oppgjør med islam og religiøs påvirkning i det sekulære demokrati der opparbeidede verdier og frihet står for fall, melder Nytt om politikk.no. Berg mener Europa er i fare, og sier til avisen at man ved å ta dagens Europa for gitt ikke oppdager at det vi bygger sivilisasjonen på er utsatt for en demografisk trussel – og en totalitær tangegang som er på fremmarsj. I 1991 var Hallgrim Berg i Europarådet, hvor rapporten «Islams bidrag i den europeiske kulturen», ble diskutert. Han var den eneste som reiste kritikk mot rapporten fordi den ikke tok opp kvinners posisjon, menneskerettigheter og åndsfrihet.

Bokens tittel på norsk er ”Amerikabrevet” og kommer i slutten av februar.


"Kast sløret!"

04.12.06: Fra jeg var 13, til jeg ble 23 år, ble det lagt bånd på meg: "Jeg var dømt til at være en muslimsk kvinne, undertrykt og innesperret bak slørets mørke. Ingen skal noensinne fortelle meg, at det var de lykkeligste årene i mitt liv", sier forfatteren Chahdortt Djavann. "At noen voksne kvinner ønsker å bære slør er deres egen sak. Men i de offentlige institusjoner skal alle være underlagt de samme verdslige lover og ikke være underlagt den ene eller den andre religions dogmer og forskrifter", sier Djavann. Hun mener at mennesker som vokser opp i demokratiske land vanskelig kan forestille seg i hvor høy grad de rettigheter som de tar for gitt, fremstår som utenkelige for dem som lever i land preget av islamistisk styre. "Jeg hadde som alle andre mennesker fortjent å bli født i et demokratisk land. Men det ble ikke mitt lodd, i stedet ble jeg født til et liv som opprører."

Djavann påpeker at et demokrati ikke er noe som oppstår av seg selv: Det er noe som skal tilkjempes og noe som skal forsvares. I Vesten er demokratiet resultatet av 200 års stridigheter. Det er dette demokrati innvandrerne blir tilbudt å bli en del av når de som voksne flykter fra land med mer eller mindre diktatoriske regimer. Men som Djavann sier: "Det krever tid, mot og ettertanke for dem å leve seg inn i de demokratiske verdier."

Artikkelen, som er et utdrag fra Chahdortt Djavanns bok "Kast sløret!", utkommer på dansk førstkommende torsdag på Akademisk Forlag, kan leses på Informationen.dk


Sønner uten fremtid

20.11.06: Den tyske sosiologen og økonomen Gunnar Heinsohn har fått betydelig oppmerksomhet for sin siste bok "Söhne und Weltmacht" (Sønner og verdensmakt), skriver Weekendavisen.dk. I boken påpeker Heinsohn at det verken er religion, hat til vesten, sivilisasjonssammenstøt, stammefeider eller sult, som er de vesentligste årsaker til stigende terrorisme i verden. Han mener at terrorens hovedårsak er den enorme befolkningsveksten av millioner av unge menn i den muslimske verden - menn som mangler et fremtidsperspektiv.


Ti kvinnelige forfattere tar et oppgjør med kvinneundertrykking i islam

08.11.06: "Maskeret tvang – en antologi" er en av årets viktigste bøker som kommet på dansk i år, mener Lars Hedegaard på Sappho.dk. Og som han sier: "Ikke fordi den er noget litterært mesterværk. Det giver den sig heller ikke ud for. Der er også kommet andre fagbøger om islam om islamismen med mange flere fodnoter og mere imponerende litteraturlister. Men man skal lede længe efter en bog, der som 'Maskeret tvang' er både enkel, uprætentiøs, let at læse, og som kan sluges på et par timer."

I følge Hedegaard er bokens styrke at de ti bidragsyterne prøver å si sannheten - modigt, nøkternt, ujålete og uten sentimentalitet - om et samfunnsproblem som nesten ingen andre vil ta i, nemlig den forskjellsbehandling av muslimske kvinner som griper om seg.

I boken karakteriserer redaktør og lege Vibeke Manniche, sløret som ”et mobilt fengsel”. Hege Storhaug, informasjonsleder i HRS, er en av 10 bidragsytere. Hennes essay heter ”Muhammed – en eksemplarisk mann”.

Essayet åpner slik: ”Under stjernehimmelen på den arabiske halvøyen i år 620, får en person ved navnet Muhammed en drøm. Muhammed ser en mann komme mot ham bærende på et jentebarn innhyllet i en bylt med silke. Mannen sier: ”Dette er din hustru, så avdekk henne.” Den 50 år gamle Muhammed løfter på silken og den seks år gamle Aisha åpenbares, datteren til Muhammeds følgesvenn Abu Bakr.” Storhaug påpeker hvordan kvinnen gjennom Muhammed ble seksuelt privatisert, og hvordan overgrepspraksiser også kan knyttes til islam.

Les deler av essayet

Vibeke Manniche (red.): "Maskeret tvang – en antologi". Forlaget Liva i samarbeid med Kvinder for Frihed, 144 sider. Utkommer i dag. Boken kan kjøpes hos Kvinder for FrihetNy debattbok: Men størst av alt er friheten

Hege Storhaug, informasjonsleder i HRS, kom 13. september 2006 med ny bok.

Under tittelen Men størst av alt er friheten – om innvandringens konsekvenser (Kagge forlag), tar Storhaug et radikalt oppgjør med både Norge og Europas innvandrings- og integreringspolitikk.

Les mer om boka og reaksjoner (oppdateres fortløpende)

 


Naivister som sluker ”plussordene”


04.09.06: I morgen lanseres Karen Jespersen og Ralf Pittelkows nye bok, Islamister og naivister (Peoples Press). Forfatterne mener at naivister ikke forstår islamisters retorikk, noe som var karakteristisk for Muhammed-krisen: ”Tolerance og religionsfrihed. Det der med at man ikke må krænke religiøse følelser osv. Det har jo været karakteristisk for naivisterne, at de sluger plusordene råt, men at de ikke gennemskuer ordene. Naivisterne købte præmissen om, at man ikke må krænke andre folks religiøse følelser. Men her er det jo interessant, at der på guds grønne jord ikke er andre lande, der krænker religiøse følelser så meget, som islamisterne gør, der hvor de har indflydelse. Tænk på en islamistisk stat som Saudi-Arabien, hvor en officiel fatwa erklærer, at det er den værst tænkelige forbrydelse at bygge en kirke. Det er rent og skær hykleri, når islamisterne siger, at man ikke må krænke andres religiøse følelser. De bestiller ikke andet. Deres dagsorden var jo, at vores ytringsfrihed skulle tilpasse sig deres ortodokse tro," sier Pittelkow til Information.dk


Når angsten eter sjelen

09.03.06: Norge går nå inn i en ny periode med selvsensur, mener forfatteren Tore Stubberud. Han frykter også en gjenoppvekking av det hellige i vårt samfunn. Stubberuds nye roman er en psychotriller der en urban, venstreradikal vestlig karrierekvinne, med kaldt blod dreper ektemannen til sin muslimske elskerinne. En sensitiv kobling i særlig disse ytringstrange tider. Stubberud opplever situasjonen alvorlig: ”Hvor mange politikere og økonomer vil egentlig savne ytringsfriheten? Ytringsfriheten har vært en beskyttelse for de skjeve, for dem som er annerledes, som famler i mørke. Ytringsfriheten er også viktig for å ivareta kvinners rettigheter. Jeg tror ikke det er tilfeldig at noen av de mest interessante innspillene i karikaturdebatten kommer fra kvinner; jeg tenker på Shabana Rehman, Nina Witoszek og Hege Storhaug,” sier Stubberud til Dagbladet.no. Stubberud er ikke i tvil om at Norge nå går inn i en periode med selvsensur. Hva gjelder muslimers førlsomhet for religionskritikk, sier Stubberud: ”Hva skal jeg som forfatter gjøre? Skal jeg sende mine manuskripter til biskopen i Borg og Islamsk Råd for godkjennelse?”


Daglige familiehenrettelser i Tyskland
- æreskodeksen råder i gettoene

16.02.06: Daglig drepes en kvinne i såkalt æresdrap i Tyskland. Dette fremkommer i en anmeldelse av boken "Allahs frauen – Djihad zwishen Scharia und Demokratie" (Allahs kvinner – jihad mellom sharia og demokrati).

Boken er ført i pennen av Hans-Petter Raddatz, og stipuleringen av ett æresdrap om dagen er med henvisning til den tysktyrkiske sosiologen Necla Kelek. Raddatz mener at den muslimske gettobefolkningen i Tyskland er tilvandret, ikke innvandret, fordi den forkaster europeisk levesett og mentalitet og praktiserer normer fra landsbyer i indre Tyrkia, der førmoderne æresforestillinger råder. "Et tyrkisk fællesskab kan kun fungere 'anstændigt' og dermed 'fornuftigt', når der udvises demonstrativ 'respekt' (sayigi) for mændene. Denne form for ærefrygt følger af effektiv beherskelse af familien og -- frem for alt -- kyskhedskontrollen med kvinderne. Den, der her afstår fra en hårdhændet praksis, fremstår som uduelig og kan ikke spille en agtværdig rolle i fællesskabet."

Boken er anmeldt av historiker Torben Hansen på Sappho.dk.


Staut svart nordmann på hvit asfalt

30.01.06: Abdullahi Mohamed Alason kom fra Somalia til Norge på julaften i 1987. Det var hans mor som bestemte at Alason skulle flykte til Vesten. Borgerkrigen i Somalia var under oppseiling, der stadig flere unge menn ble kidnappet og tvunget inn i militæret. En «fikser» ordnet med billetter og falsk pass. Alasons møte med Norge var tøft, men nå, 18 år etter, er han klar på at er man i Norge, så kan man ikke være mentalt et annet sted. - Det må gjøres noe innen fem år ellers får vi det som i Frankrike og Storbritannia. Vi må satse på skole og fritidsaktiviteter og at barn og unge på kanten følges opp, og ikke minst: foreldrene må mobilisere, de må være aktive. De må innse at de er i Norge og ikke i hjemlandet. Det er enkelt å si at integreringen har gått galt, at norske myndigheter ikke gjør noe, men innvandrere har også et ansvar, sier Alason til Dagbladet.no. Han oppfordrer også innvandrere til å flytte fra gettoen Grønland, og etterlyser mer debatt om de vanskelige temaene innvandring fører med seg. Han vil snakke om omskjæring, terrorisme, islam, æresdrap. For som han sier: - Om man har klart å komme seg til Norge så kan man klare alt.

Nå har han skrevet boken: "Flykt, min sønn, flykt"


"Brent levende"

30.01.06: "Brent levende" er en internasjonal bestselger av den palestinske kvinnen Souad, som gir et rystende vitnesbyrd fra et offer for et mislykket æresdrap. Boka er solgt i 700.000 eksemplarer i Frankrike og 28 andre land har kjøpt rettighetene til Souads historie. I dag bor Souad sammen med mann og barn et sted i Europa. Brannsårene i ansiktet og identiteten sin skjuler hun bak en maske. Hun kommer til Oslo i forbindelse med boklanseringen 25. april, melder Østlandets Blad
Mens Europa sov

10.01.06: Den amerikanske forfatteren Bruce Bawer, bosatt i Oslo, har kommet med ny bok. Bokens tittel sier vel det meste: "While Europe Slept: How Radical Islam Is Destroying the West from Within."

Boka har allerede fått gode kritikker. Booklist sier: “A book of the utmost importance, full of deep concern for Europe and almost unbelievable revelations for most Americans.” Jonathan Rauch har følgende bemerkning: “Some books are merely important. This one is necessary.”

Boka kan bestilles her

Omtale
03.05.06: Den amerikanske forfatteren Bruce Bawer, bosatt i Oslo, har nylig utgitt boken "While Europe slept", og som i dag kommenteres av kronikkredaktør Knut Olav Åmås i Aftenposten. I følge Åmås er Bawers hovedbudskap dette: "En liberal, konflikt-unnvikende naivitet hos europeiske politiske og akademiske eliter har skapt rom for reaksjonær islamisme bl.a i Nederland og det antisemittisme-befengte Frankrike. I multikulturalismens navn har de liberale kreftene sviktet Europas moderate og sekulære muslimer, og dette sviket er alvorligere enn alle andre fordommer muslimer møter i Europa." Åmås mener boka er høyst relevant å diskutere fordi fordi den handler om det som kan bli Europas to viktigste verdidiskusjoner det neste tiåret: Integreringspolitikk og religionenes plass i det offentlige rom. Les kommentaren


Allahs sorte enker: kvinnelige tsjetjenske selvmordsbombere

13.04.05: Den russiske journalisten Julia Jusik har skrevet bok om terroren i Tsjetsjenia, der sårbare kvinner blir rått utnyttet som selvmordsbombere. Terrornettverk mener hun tjener russernes interesser.

Les bokanmeldelsen hos Aftenposten.no
En drepende bok i norsk språkdrakt

05.01.05: I 1964 kom den egyptiske intelektuelle Sayyid Qutb med en bok som mange betegner som drepende, av den grunn at den har fått meget blod til å flyte. Boka er nå oversatt til norsk med tittelen "Milepæler" (L.S.P. forlag, 2004) av den norske konvertitten Nora S. Eggen, og med forord av religionshistoriker Kari Voght. Boka betegnes som de militante sunnimuslimenes viktigste tekst etter Koranen. Forfatteren, som ble hengt i 1966, mente at vestlige verdier måtte bekjempes – om nødvendig med våpen i hånd.

Les omtale fra Politiken 21.12.04


Hijab i Norge – forfalsket virkelighet

18.05.04: Hijab i Norge – trussel eller menneskerett? (Abstrakt forlag, 2004) er finansiert av Senter for menneskerettigheter (SMR) ved Universitetet i Oslo (UiO). Blant bokens 17 bidragsytere er det bare franske Henri Peña–Ruiz som i sin artikkel argumenterer for et forbud av hodeplagget. al–Kubaisi har market seg ved flere anledninger som en ivrig motstander av hijaben, men er ikke å finne på listen over bidragsytere til boken. Han mener selv at forleggeren ønsker å fremstille det som at motstanderne av hijab–bruk er i fåtall og ikke vet hva de snakker om.

Les forfatteren Walid al–Kubaisi sin kritikk av boken i Universitas 18.05.04


Ralf PittelkowForsvar for nasjonalstaten

26.04.04: Ralf Pittelkow tør å si hva han mener. Denne gangen med et kraftig forsvar for nasjonalstaten i en ny bok, som nettopp heter "Forsvar for nasjonalstaten" (Lindhardt og Ringhof Forlag, 2004). Formålet med boka er å forklare hvorfor den fredelige nasjonale samhørigheten og den velfungerende demokratiske nasjonalstaten er så viktig. Pittelkow kritiserer mange politikere og meningsdannere i Danmark og Europa. Han mener at de i farlig grad undervurderer nasjonalfølelsens betydning og forsømmer å verne om nasjonalstatens sammenhengskraft. Dette gjelder blant annet i utlendingspolitikken og EU-politikken.

Les om boken på det danske Lindhardt og Ringhof Forlag


Mistet kontroll over befolkningspolitikken?

05.01.05: Frankrike, Tyskland og Sverige har mistet kontroll over befolkningspolitikken. Men politikere vil ikke innrømme krisen. Dette hevder den egyptiskfødte historikeren Bat Ye’or, som kommer med boken Eurabia nå i januar. Eurabia forventes å bli en av årets mest kontroversielle utgivelser. Den handler om 30 års pro-arabisk politikk i Europa.Bat Ye’or er et pseudonym som betyr Datteren av Nilen på hebraisk.

Les intervju med Bat Ye'or fra 24.11.04 på abc.net
"Eurabia – Europa." Les hos Dagen.no 04.03.04
"Eurabismen er over oss." Les hos Dagen.no 14.01.04
Les om boken: EURABIA: The Euro-Arab Axis


Krever sterk politisk styring i innvandrings- og integreringspolitikken

2003: Tidligere kultur- og innenriksminister i Danmark, sosialdemokraten Karen Jespersen, er kommet med en ny bok: "Til støtte for Fatima" (People'sPress, 2003) . Jespersen budskap er at uten sterk politisk styring, både av innvandring og integrering, risikerer velferdssamfunnet å gå i oppløsning og bli erstattet av en rekke parallellsamfunn, som ikke vil ha særlig kontakt og forståelse for hverandre.

Les anmeldelse fra Ugebrevet 2003


Farligere enn Sataniske vers

12.11.03: Den nyutgitte boken ”Hvorfor jeg ikke er muslim” (Humanist forlag, 2003) av Ibn Warraq, avslører islams skjulte ansikt, og er således farligere for islam enn ”Sataniske vers”, mener islameksperten og forfatteren Walid al-Kubaisi. Samtidig levner al-Kubaisi norske islameksperter liten ære: De er for ukritiske til islam og får ikke godt nok frem de negative sidene ved religionen som strider mot humanistiske verdier - antakelig for ikke å såre muslimer, mener al-Kubaisi.

Les beskrivelse av boken
Les en rekke anmeldelser av boken på Humanist forlags hjemmeside


Gode formål - gale følger? Kritisk lys på norsk innvandringspolitikk. Ottar Brox /Tore Lindbekk/ Sigurd Skirbekk (red.). - Oslo : Cappelen, 2003. Med bidrag fra Hege Storhaug.

Les beskrivelse av boken fra forlaget Cappelen
Les anmeldelse i Rockwool Fondens Forkningsenheds nyhetsbrev i pdf-format fra februar 2004

20.03.03: Krever frihet for alle. Les i Klar Tale
18.03.03: Nødvendig utblåsning. Les hos VG NETT
15.03.03: Skarp kritikk av norsk innvandringspolitikk i ny bok. Les hos Aftenposten.no
14.03.03: Et angrep på det flerkulturelle Norge. Les i Ny Tid
14.03.03: Brun bok fra brun cafe. Les i Ny Tid
14.03.03: Avviser flerkulturelt Norge. Les i Klassekampen
13.03.03: Et dårlig argument for en god sak. Les i Klassekampen
13.03.03: Arbeidsinnvandring øker klasseskillet. Les hos Dagbladet.no
11.04.03: Kunnskap eller fordommer. Les i Klassekampen


Anderson, J.N.D. Islamic law in the Modern World. - Connecticut : Greenwood Press, 1975
Les opplysninger om boken på Amazon.com

Berg, Einar: Koranen. - Oslo : Universitetsforlaget, 1989

Briggs, Jack og Zena: Jack og Zena. - Oslo : Hjemmet bokforlag, 1997

Bundey, Sarah m. fl.: Why do UK born Pakistani babies have high perinatal and neoatal mortality rates? Artikkel i Pediatric and Perinatal Epidemiology 1991, 5, 101-114

Collett, Camilla: Amtmannens døtre. - Oslo : Gyldendal, 1963 (1.utg. 1855)

Esposito, John I: Islam - The Straight Path. - New York : Oxford University Press, 1991 (1.utg. 1988)
Les opplysninger om boken på Amazon.com

Karim, Nasim: Izzat - for ærens skyld. - Oslo : Cappelen forlag, 1996
Les anmeldelse hos Aftenposten.no 1996

Khader, Naser: Ære og Skam : det islamiske familie- og livsmønster - fra undfangelse til grav. - København : Borgen, 1996

Det danske paradoks. Les om Naser Khader, skrevet av Shabana Rehman hos Dagbladet.no 14.08.02

Koranen på engelsk, arabisk og norsk på Koranen.no

Kumar, Loveleen: Mulighetenes barn : å vokse opp med to kulturer. - Oslo : Cappelen forlag, 1997

Mernissi, Fatima: The Forgotten Queens of Islam. - Minneapolis : University of Minnesota Press, 1993. Les opplysninger om boken på Amazon.com

Mernissi, Fatima: Beyond the Veil. Male-Female Dynamics in Muslim Society. - Bloomington : Indiana University Press, 1987 (1.utg. 1975) Les opplysninger om boken på Amazon.com

Shaheed, Ferida og Mumtaz, Kahwar: Women of Pakistan - Two steps forward and one step back?
. - London : Zed Books, 1987. Les opplysninger om boken på Amazon.com

Skram, Amalie: Forrådt. - Oslo : Gyldendal, 2002 (1.utg. 1892)

Stang Dahl, Tove: Den muslimske familie. - Oslo : Universitetsforlaget, 1992

Storhaug, Hege: Hellig tvang - unge norske muslimer og kjærlighet og ekteskap. - Oslo : Aschehoug, 1998

Storhaug, Hege: Mashallah - en reise blant kvinner i Pakistan. - Oslo : Aschehoug, 1996

Vogt, Kari: Kommet for å bli. Islam i Vest-Europa. - Oslo : Cappelen forlag, 1995

Walid, al-Kubaisi: Min tro - din myte. - Oslo : Aventura, 1996
Les anmeldelse hos Aftenposten.no 1996

Walid, al-Kubaisi: Halvmånens hemmeligheter. - Oslo : Pantagruel forlag, 1998
Les anmeldelse hos Dagbladet.no 1998

Wikan, Unni: Mot en ny underklasse - Innvandrere, kultur og integrasjon. - Oslo : Gyldendal Norsk Forlag, 1995. Les anmeldelse hos Dagbladet.no 1995

Wikan, Unni: For ærens skyld - Fadime til ettertanke. - Oslo : Universitetsforlaget, 2003

Human Rights Service (HRS) Møllergata 9, 0179 Oslo - Norge Tlf: (047) 22 33 80 00 [email protected] © HRS 2002 - 2007