| HRS - Forsiden | Om rights.no | Om HRS | Kontakt HRS | Bli HRS - venn i dag ! | In English | Lenker | Anbefalt litteratur | Nettstedskart |
Her er du: HRS - Forsiden > Islam > Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør?

VIKTIGE SØKEOPPLYSNINGER!
Søk i rights.no

Pressemelding fra HRS 10. mars 2005:

I dagens VG NETT avdekker IKEA hvorfor bare menn skrur sammen møbler i konsernets bruksanvisninger: Ikea vil ikke støte muslimer. Begrunnelsen er, i følge informasjonssjefen, Camilla Lindermann, denne: ”Kvinner skal ikke avbildes, etter muslimske regler. Derfor velger vi å bruke menn…”. At denne begrunnelsen er faktisk feil, er i seg selv oppsiktsvekkende. Langt verre er det derimot at IKEA med dette er med på å bygge oppunder despotiske regimers kjønnsfascisme og kjønnsapartheid, og også stimulerer islamisters arbeid i Europa for å islamisere våre frie og moderne demokrati.

Angående islam og billedbruk
Konservative muslimer fremholder at det er forbudt å avbilde mennesker, uansett kjønn. Dette med referanse til religionsstifteren Muhammed, som skal ha lagt ned forbud mot å etterligne skaperverket, være seg i maleri eller skulptur eller på annen måte. Begrunnelsen skal ha vært den utbredte avgudsdyrkingen på den arabiske halvøyen i tiden før islam ble introdusert. Muhammed skal ha fryktet at man eksempelvis ville avbilde ham, og slik fortsette avgudsdyrkingen. Det står ikke noe om dette i Koranen, den høyeste autoriteten og rettskilden for tolkning av islam. IKEA tar med andre ord helt feil i islamtolkningen sin. Hvis konsernet vil tekke islamister, må det altså fjerne enhver menneskelignende figur i bruksanvisningene.
Det må også bemerkes at i majoriteten av islamske land er kvinner å se i både reklamer i form av boards, på produkter og i fjernsynsreklame. Men i de mest grufulle regimene, som Iran og Saudi-Arabia, vil IKEAs islamtolkning bli satt stor pris på.

Angående kjønnsfascisme
IKEA har varehus i muslimske land. Dette ligger til grunn for at bare menn brukes i bruksanvisningene, i følge Lindermann. Med dette er IKEA med på å støtte oppunder antidemokratiske og kjønnsfascistiske krefter i disse landene. Mens vanlige folk i den muslimske verdenen tørster etter nettopp fred og frihet. IKEAs støtte til grupper som er en trussel, ikke bare mot sine egne folk, men også en terrortrussel mot den vestlige verden, er gruvekkende. IKEA burde hatt kunnskap nok til å ha forstått at noe av det første voldelige islamister gjør dersom de får makt, er å tvinge kvinner inn sløret og tilbake til kjøkkenet, jamfør eksempelvis Taliban, Kohmeiniregimet i Iran, despotene i Sudan, og islamister i deler av Pakistan.

Angående IKEAs menneskesyn
For IKEA er tydeligvis personer som er født i muslimske land først og fremst religiøse vesener, ikke unike enkeltindivid. I front i dagliglivet står islam, og alle livets handlinger, være seg store eller små, reguleres i detalj etter hva som anses for forbudt eller lovlig. Denne holdningen applauderes naturligvis av sympatisører av Osama Bin Laden og dets like, være seg Iran eller i fanatiske muslimske menigheter i Norge og andre europeiske land.
Islamister får mer og mer grep om vanlige muslimer i Norge og Europa. Det arbeides fra flere hold aktivt for å tvinge kvinner inn i islamistenes fascistiske ideologi. Det pågår med andre ord en aktiv og målrettet kamp mot våre frie og moderne demokrati. Vi kan for eksempel referere til en undersøkelse fra den franske byen Courneuve. I forstaden til byen viser det seg at hele 77 prosent av kvinnene som bærer slør, gjør det av redsel for islamistiske patruljer som truer og angriper kvinner som ikke tilfredsstiller deres forskrudde og menneskefiendtlige ideologi (referert i New York Post, 14.12.03). I Danmark har Jyllands-Posten nylig avdekket at en imam truer jenter og kvinner med Satan hvis de ikke dekker seg helt til fra topp til tå (28.02.05). Det er slike livsfarlige mørkekrefter IKEA lefler med.

IKEA er ikke alene om sin farlige såkalte ”respekt for annen kultur”. Også den norske regjeringen lefler med slike krefter, som da statsråd Erna Solberg mottok islamistenes fremste leder i Pakistan, Qazi Ahmed Hussain, i regjeringskontoret i august i fjor. Mannen leder Pakistans fremste islamistiske parti, og arbeider for å islamisere landet fullstendig. I respekt for denne despotens foraktfulle kvinnesynet, håndhilste ikke Solberg på han. Hun la hånden inntil brystet og bukket – som en ekte islamist – på norsk demokratisk jord. I følge den nederlandske parlamentarikeren, somaliskfødte Ayaan Hirsi Ali, er islamistiske krefter, Europas nye nazister. Erna Solberg ville selvsagt aldri tatt i mot nazister i regjeringskontoret, og, i respekt, fremført en nazihilsen.
Vi tillater oss fremdeles å tro at verken IKEA eller den norske regjeringen vet hvilke krefter de leker med. Derfor etterlyser vi, i demokratiets navn, en holdningsmessig oppvåkning fra både IKEA og den norske regjeringen.

Human Rights Service (HRS) Møllergata 9, 0179 Oslo - Norge Tlf: (047) 22 33 80 00 [email protected] © HRS 2002 - 2005