| HRS - Forsiden | Om rights.no | Om HRS | Kontakt HRS | Bli HRS - venn i dag ! | In English | Lenker | Anbefalt litteratur | Nettstedskart |
Her er du: HRS - Forsiden > SKRIBENTEN > Arkiv > Islam og ekteskap med mindreårige

VIKTIGE SØKEOPPLYSNINGER!
Søk i rights.noAv Walid al-Kubaisi, forfatter

Jeg har opplevd hvordan islamistene forurenser den mentale kulturen i det norske samfunnet. Jeg trakk denne Walid al-Kubaisislutningen etter at jeg hadde en heftig debatt med mange muslimer her om islam sitt syn på ekteskap og sex med mindreårige jenter. Mens diskusjoner med nordmenn blir basert på åpen meningsutveksling og klar logikk, lukker mange muslimske innvandrere seg for kritisk og selvstendig tenkning.

Diskusjonen begynte da jeg hadde en artikkel i Dagbladet om den norske organisasjonen, Det islamske forbundet, sin farlige innflytelse på muslimene her og overføring av islamistisk misjonsagenda til Norge fra den muslimske verden. Det islamske forbundet har nær tilknytning til en ledende islamist, al-Qaradawi.

Al-Qaradawi er sunnimuslimsk lærd og TV-kjendis og forkynner. Han er en av teoretikerne til muslimbrødrene, den første islamistiske organisasjon i vår moderne tid, stiftet i 1928. De produserte det ideologiske grunnlaget for islamisme og har avfødt alle islamistiske terrororganisasjoner i vår tid. Det islamske forbundet er velsignet av al-Qaradawi med et brev på arabisk som sier at senteret driver misjon blant de som ikke er muslimer. Målet er å få rike muslimer i Gulflandene og Saudi Arabia til å finansiere senteret.

Intellektuelle og sekulære
muslimer har oppfattet den fare al-Qaradawi er for muslimene, og de har avslørt ham med en rekke kritiske artikler mot hans antisemittisme og hans støtte til terror. Og de har kastet nytt lys over et tabuemne: De har avslørt al-Qaradawis syn på seksualitet.

Det begynte
da al-Qaradawi hadde et program på TV Al-Jazerah om ”Shari´a og livet”. Han snakket om sex på en pornografisk og obskøn måte som forskrekket mange muslimer. Men fordi han er muslimsk lærd, klarte han å sitere profeten Muhammed om at ”Når det gjelder kunnskap om religion, er det ingen bluferdighet”. Det vil si at man må få opplysning om det som er tillatt og det som ikke er tillatt uansett om det er et seksuelt språk man bruker. For sex er en sentral del av islam.

Al-Qaradawi reiser stadig til Europa og USA. Den arabiske kjente journalisten og forfatteren Dr.Osama Fawzi, som utgir avisen Arab Times i Houston, klarte å avsløre at al-Qaradawis reiser til USA ikke er for å forkynne islam og opphøye Allahs ord. Fawzi avslørte at al-Qaradawi er gift med en jente som er 60 år yngre enn han selv. Reisene til USA handlet om sviktende ereksjon og medisinsk hjelp. Til tross for at profeten Muhammed giftet seg med 9 år gamle Aysha, da han selv hadde passert 50 år, er et slikt ekteskap blitt uaktuelt i moderne tid. Med islamismens bølge, startet folk igjen å se på et slikt ekteskap som aktuelt. De bruker profeten Muhammed som en målestokk. Men sekulære og opplyste muslimer reagerer selvfølgelig på en slik praksis som går tilbake til middelalderen.

Dr.Osama Fawzi
skrev om dette. Han advarte al-Qaradawi om hans fatwaer som tillater ekteskap med mindreårige jenter. Han understreket at det er straffbart å legitimere pedofili, at han kan fengsles som forbryter i USA på grunn av at han gir fatwaer til muslimene om å at det er tillatt (halal) å gifte seg med 9 år gammel jente.

Andre aviser siterte Dr.Osama Fawzi. Al-Qaradawi ble taus. Jeg er en av dem som sendte e-mail til ham på hans nettside og bad om avklaring på dette: Er du gift med Asma, en jente du er 60 år eldre enn? Jeg fikk ikke svar. Da jeg spurte om det er lov å gifte seg med ei 9 år gammel jente, fikk jeg svaret: hvis hun er jomfru og aksepterer, er det tillatt.

Og da jeg nevnte i Dagbladet at al-Qaradawi er pedofil og at han legitimerer terror med fatwaer som sier at det er lov å drepe sivile amerikanere, svarte forstanderen i Det islamske forbundet, Bassim Ghozlan, at det ikke fins en fatwa av al-Qaradawi som legitimerer terror. Og hva slags debatt er det å anklage en høyt respektert muslimsk lærd for pedofili? Ghozlan, som alle andre islamister, vil ha en debatt på hans islamistiske premisser som ikke kritiserer islam og al-Qaradawi.

Samme dag møtte jeg en gruppe muslimer hos en venn. Alle støttet Bassim Ghozlan. Jeg fortalte da at denne al-Qaradawi har gitt en fatwa om at sivile amerikanere kan drepes, og spurte retorisk: Er ikke dette terror?
”Han forstår islam bedre enn oss. Han støtter islam mot amerikanerne. Se hvordan amerikanerne dreper sivile i Irak! Hvorfor har de rett til det og vi har ikke rett til å svare på deres terror?”

Jeg fortalte dem at al-Qaradawi er gift med Asma. Dette er pedofili. De avbrøt meg: ”Nei. Pedofili er å drive hor med en mindreårig jente uten ekteskap. Al-Qaradawi har giftet seg med denne jenta, Asma, så dette er ikke pedofili. Hvordan tør du snakke sånn om en stor muslimsk lærd som kjenner islam bedre enn deg? Vi er ikke som kristne nordmenn. Kristne prester har lov til å bli homser. Men en respektert imam som er gift med en ung jente, vekker din harme. Er du med oss eller med dem?”

Overfor en slik logikk kan man ikke starte dialog. En imam er respektert og fredet for kritikk. Pedofili blir legitimt med ekteskap. Mens homoseksualitet er en skam fra et innvandrerståsted.
Jeg trakk meg og gikk ut. Så fulgte en av dem med. Han presenterte seg som shia-muslim. Han likte det jeg sa om al-Qaradawi. Han stolte ikke på sunni-muslimer. For shia-muslimer er annerledes, mente han. Han insisterte å fortsette diskusjonen med meg, og jeg inviterte ham hjem. Vi drakk te og fortsatte diskusjonen. ”Våre ayatollaher gjør ikke det. Det er sunni-muslimer som jeg ikke kan stole på. Deres tro er villfarelse.”
Så fortalte jeg ham at det shiamuslimske Iran er blitt senter for pedofile muslimer. For pedofili er blitt en vanlig praksis, ifølge den iranske shari´a-loven. Khomeini tillater ekteskap med et spedbarn.

Han ble sjokkert og kunne ikke tro det. Jeg trakk fram boka Tahrir Al-Wasilah, som er en samling av Khomeinis fatwaer (bind 2, side 241). Der står Khomeinis fatwa som sier at ”Man kan ikke ligge med kona før hun fyller 9 år. Men resten av de seksuelle nytelsene, som å kjenne på med begjær, klemme og kline med, er tillatt uansett om kona er et spedbarn.”
Min venn tok boka, leste fatwaen, og ble stille. ”Jeg må dra”, sa han.

Dagen etter møtte jeg ham ved butikken. Jeg følte han hadde noe på hjertet han brant for å si. Jeg tenkte at han ville ta avstand fra Khomeini. Jeg var lutter øre:
”Jeg kikket i bøkene. Det er ikke bare Khomeini som tillater ekteskap med spedbarn. Det er alle ayatollaher.”
Jeg svarte ”Ja!”, og trodde fortsatt at han ville ta avstand fra en slik pedofilipraksis.

Han fortsatte: Det vil si at dette er islam, som disse ayatollaher er enig om. Derfor tar du feil.”
Jeg opplevde at det ikke var noen vits å fortsette diskusjonen. Tankene mine var: Hvilken framtid har det norske samfunnet når innvandrere oppdrar sine barn til at islam alltid har rett, og imamene er fredet for kritikk og de er en målestokk for andre muslimer istedenfor menneskerettigheter og norsk lov?

Kilder:
Artikkelen om al-Qaradawis pedofili på arabisk
Kopi av Khomeinis fatwa som tillater ekteskap med et spedbarn, men ikke samleie før kona fyller 9 år.
Les mer om Al-Qaradawi

Human Rights Service (HRS) Møllergata 9, 0179 Oslo - Norge Tlf: (047) 22 33 80 00 [email protected] © HRS 2002 - 2005