Islam

Heller ikke PST gjør «grundig» arbeid?

I dag får Basim Ghozlan i Rabitamoskeen harselere med meg i Vårt Land. Mitt arbeid er ikke «ekte og solid», det er «fjernt fra virkeligheten». Det er ikke «grundig». Vårt Land tror kanskje dette stemmer? Rabitamoskeens historikk er et innblikk i hvilke krefter som har bygget seg opp i Norge,…

I dag får Basim Ghozlan i Rabitamoskeen harselere med meg i Vårt Land. Mitt arbeid er ikke «ekte og solid», det er «fjernt fra virkeligheten». Det er ikke «grundig». Vårt Land tror kanskje dette stemmer?

Rabitamoskeens historikk er et innblikk i hvilke krefter som har bygget seg opp i Norge, blant annet dokumentert i boken Islam. Den 11. landeplage. NRK har eksempelvis avdekket at PST har hatt bekymring for intet mindre enn pengeinnsamling til terrorgrupper knyttet til moskeen. Vi har avdekket at terroristen Dhuhulow fra Larvik – uten motbør – fikk promotere en av verdens mest ettersøkte terrorister i sin tid, Anwar Al-Awlaki, på moskeens debattforum. Aftenposten avdekket at samme Dhuhulow postet over 2 500 innlegg på forumet. HRS avdekket at Dhuhulow, med forstander Basim Ghozlans velsignelse, fikk ta med seg andre fra forumet over på et internasjonalt Al-Qaida-forum, 7.gen.com. Videre avdekket vi at Ghozlan og hans medarbeidere opprettet en stiftelse for å bygge moskeer landet over. Stiftelsen kan ta imot penger fra despotiske regimer. Dette skal nå politisk ledelse stanse for å motvirke ekstremisme.

Det jeg har listet opp i innledningen er noen sentrale moment som har vært fremme siste årene om Rabitamoskeen. Ett moment som jeg ikke har nevnt, er at De forente arabiske emirater har satt Rabitamoskeen på terrorlisten sin. Dette fordi Emiratene har satt sentrale Brorskaps-moskeer i Europa på en slik liste. Før jeg går videre skal jeg også nevne at en internasjonalt ettersøkt terrorist fra Nesodden konverterte i Rabitamoskeen og hadde tilhørighet der før han forlot landet. Da handler det om Anders Dale som skal være tilknyttet Al-Qaida i Jemen. Et tredje moment er invitasjon av internasjonale predikanter med et hårreisende verdisyn, som Mohammad ibn Adam al Kawthari.

Han som forteller unge at jenter etter fylte 11 år skal dekkes med niqab, at det er forbudt for jenter/kvinner å bli behandlet av mannlig lege, og at det er forbudt for jenter å bruke tamponger. Kvinner skal heller ikke reise lenger enn 48 miles uten følge av sin mann eller en nær slektning, og hun skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut. Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge samme foredragsholder hos Rabita det samme som å være vantro. En kvinne har heller ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller kjærlighet for ikke-muslimer. Det er likeledes ikke lov å sitte, spise, leve med eller omgås vantro. Og da er vi kommet til den sedvanlige obligatoriske steiningen ved utroskap og amputasjon ved tyveri.

Her er lenker til påstander i innledningen:

Om NRK-avsløringen knyttet til terror og pengeinnsamling.

Aftenposten om Dhuhulows over 2 500 postinger på Ghozlans debattforum, islam.no.

Dhuhulow promoterer Awlaki uten motbør fra Ghozlan.

Dhuhulow blir aktiv på Al-Qaida-nettstedet 7.gen.com sammen med andre fra islam.no, med velsignelse fra Ghozlan. Ghozlan var altså en del av Dhuhulows nettverk da Dhuhulow brukte et bilde av en drept jihadist/terrorist som profilbilde.  I denne artikkelen kommer det også frem at Dhuhulow forteller åpent at han vil knytte seg til en jihadgruppe, Al-Shabab, uten at Ghozlan protesterer eller følger han opp.  Her er en annen gravende artikkel om samme forhold.

Dhuhulow om samtale med broder Ghozlan om å knytte seg til Al-Qaida-forum.

Dhuhulow om samtale med broder Ghozlan om å knytte seg til Al-Qaida-forum.

Til historien om Dhuhulow og 7.gen.com hører det også med at en rekke moderatorer fra Ghozlans islam.no ble med over til Al-Qaida-forumet.

Basim Gozlans andre moderator på islam.no, Haneefah, skriver her på Dhuhulows spørsmål: Hvordan fikk du vite om oss (nettforumet 7cgen)?

Haneefah:
Jeg leste om det på islam.no – og fikk senere en masse PM med reklame. Så pusha Linda meg de siste metrene.

Hozayfah-7:
Skal gjøre jobben lett og si at kilden til alle var Abdi (Dhuhlow, vår anm.) Laki fikk vite fra han og opprettet en tråd i islam.no, jeg fikk vite av ham, og resten fikk tilsendt PM.

Flere kjente terrorister har hatt tilhørighet i Rabitamoskeen, som konvertitten Anders Dale fra Nesodden og «Abu Aya» (selvmordsbomber i Irak).

Amanastiftelsen, ledet av styrepersoner fra Rabitamoskeen, inkludert Ghozlan, og som kan bygge moskeer i Norge finansiert av despotiske regimer, avdekket vi i fjor vår.  Nå setter Stortinget foten ned for denne muligheten, altså et betydelig gjennomslag for HRS.

At Ghozlan er en åpen tilhenger av Det muslimske brorskapet og dets åndelige leder Yusuf Al-Qaradawi, kjenner også våre lesere meget godt til.

Jeg stopper her. I dag lar Vårt Land Ghozlan få lov til å prøve å sverte særlig min troverdighet. Tittelen er «Storhaugs ‘grundige’ arbeid»,  og det fortsetter slik både i papiravisen og på avisens debattside:

For utenforstående kan Hege Storhaugs arbeid virke ekte og solid, men de som har hatt direkte kontakt med Rabitamoskeen vet hvor fjernt fra virkeligheten hennes arbeid er.

Deretter heter det dette om Dhuhulow:

Hassan Dhuhulow, terroristen som utførte angrepet på et kjøpe­senter i Nairobi for to år siden, blir av Hege Storhaug koblet til Rabita og til meg personlig. Historien om denne unge terroristen er trist, men det er et faktum at han bodde i Larvik og aldri har vært «venn» av meg eller en del av min krets.

Han besøkte Rabita kun én gang i all hast mens han var på besøk i Oslo. Jeg møtte ham denne dagen ute på gaten og pratet litt med ham mens jeg viste ham veien til Rabita.

Ghozlan påstår at Dhuhulow fikk «advarsler» og «innlegg slettet». Til Brennpunkt sa dog Ghozlan dette om hvorfor ikke Dhuhulow ble stanset eller korrigert (eksempelvis at han ville bli islamsk kriger og promoterte Awlaki uten at Awlakis foredrag på islam.no ble slettet):

Hvis jeg hadde hørt det nå, så tror jeg at jeg hadde diskutert med han, hva han mener, hvem han vil gjøre jiahd mot, og hva er målet, og sånne ting. Jeg ville ikke stoppet han. Men jeg ville hørt mer, og prøvd å diskutere med han.  Sannsynligvis tenkte vi også sånn denne tiden, da. Det er ikke alltid man hadde tid for å fange alle ting og argumentere mot eller for dem. Ofte var debattene så forte og så mange at vi ikke rakk å lese alt, ikke sant, selv om vi var mange.

Kanskje Vårt Land skulle konfrontere Ghozlan med all dokumentasjon i denne artikkelen, eller er ikke dokumentasjonen «grundig»? Vel, det jeg kan si er at Vårt Lands redaksjon får tilsendt flere eksemplarer av Islam. Den 11. landeplage ettersom en investor har kjøpt 4 000 bøker for å øke kunnskapsnivået i mediene og blant politikere.  Jeg tror investorens idé kan bære frukter.