Islam

Brorskapets norske moské

Hva skjer i "Brorskapets hus", Rabitamoskeen i Oslo? Basim Ghozlan har hatt den avsatte islamistpresidenten i Egypt som bilde på sin FB-side den siste tiden, med tittelen "Jeg er den legitime president i landet". Likeledes oppfordret moskeens ungdomsorganisasjon til boikott av den egyptiske folkeavstemningen. Islamistene i Det Muslimske Brorskapet er igjen en forbudt terrororganisasjon i Egypt, men har sine trofaste representanter i Rabitamoskeen og Det islamske forbundet i Norge. Det er derfor interessant å avdekke hva slags religiøs ideologi som spres til moskeens medlemmer.

Ubaydullah Hussain står rett som det er fram som norske islamisters medianisse og får uforholdsmessig mye oppmerksomhet. Han er glad i å dømme, gjerne fotball, men også homofile, som gis rødt kort: døden ved steining.

Og media fortsetter å behandle han som om han er én av få ekstreme svaler på islamhimmelen, til tross for at dokumentasjon viser at tusenvis av norsk ungdom tilhører islamske grupper med akkurat samme holdninger.

HRS har i årevis avslørt moskeer hvor disse ungdommene blir rekruttert og kurset. Rabitamoskeen i Oslo er ett av disse stedene. Eksempelvis avslørte vi nylig at tidligere styreleder i Rabitas Unge i Oslo, Mohamed Farah, er medlem av Profetens Ummah. Han brukes nå som foredragsholder i Rabita og opererer med to identiteter – i likhet med flere av medlemmene i ekstremistgruppa. På Profetens Ummah bruker han navnet Abu Abdullah Al Barzawi.  

Moskeen, med sin forstander Basim Ghozlan, importerer stadig ekstreme foredragsholdere. En ukes tid før jul, var Mohammad ibn Adam al Kawthari på besøk.

Skjermbilde.rabita_ekstremideologbesøk.desember2013PNG

 

Denne fundamentalistiske predikanten driver bl.a. Jameah Girls´ Academy i Leicester, en av flere omstridte islamskoler i Storbritannia. På jenteskolen sin har han svært detaljert styring: Alle må selvsagt dekkes til: kappe og hijab for de minste – niqab fra 11 år og oppover. Han forbyr jenter å behandles av mannlige leger. Han forbyr dem å svømme hvis det er en mannlig badevakt eller ikke-muslimsk kvinne tilstede og nekter dem å bruke tamponger.

Kvinner har ikke lov å reise lenger enn 48 miles uten følge av sin mann eller en nær slektning og skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut.

Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge han det samme som å være vantro. En kvinne har ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller kjærlighet for ikke-muslimer. Det er heller ikke lov å sitte, spise, leve med eller omgås vantro. Og han er selvsagt for den obligatoriske steiningen ved utroskap og for amputasjon ved tyveri.

Han er tilknyttet Darul Iftaa, som på websiden sin utsteder fatwaer og sies å tilhøre et nettverk av shariadomstoler i Storbritannia. Disse domstolene opererer bak lukkede dører, så beskyldningene om at de har utstedt fatwaer som oppfordrer til fysisk angrep på homoseksuelle i UK er vanskelig å få dokumentert, men ibn Adams egen webside mer enn indikerer sannheten:

«Question: The questioner is about to start a career in law. Someone has told him that most aspects of English law would be forbidden to him to practise. Could he/she defend people of crimes (irrespective of guilt), and could they advocate rights for people such as homosexuals?

Answer: One should not help defend someone who is guilty of a crime. One must not help others gain a right prohibited by sharia or disapproved of by it. ‘When practicing law, one must do so within the limits of Shariah. As such, one is not allowed to advocate rights that are incompatible with Islam, such as recovering interest money and fighting for the rights of homosexual and/or lesbians.]»

Denne skolelederen er med andre ord helt på linje med medianissen Ubaydullah Hussain.

Moskeen Rabita, som har hentet han hit til for å undervise ungdomsgruppa si, driver barnehage, barneskole, ungdomsskole, speidergruppe, fotballgruppe, kvinnegruppe… Er det virkelig noen som fremdeles lurer på hvor ungdommen blir hjernevasket og hva slags syn på kvinner og homofile som forfektes der i gården?

IslamNet har på sin nettside publisert en liste over predikanter de anbefaler, og noen av de samme brukes også av flere norske moskeer og organisasjoner.

Her er et par håndfuller av predikantene, presentert med sine egne ord. Så kan journalister, som har lyst til å skrive om noen andre enn Ubaydullah Hussain for én gangs skyld, velge seg en av disse «lærde» som forpester tusenvis av norsk ungdom med hatideologi.

Å finne en predikant her med et annet syn på sharialover og -straffer, kvinner, homofile, ikke-muslimer, blasfemikere  osv, vil by på adskillig utfordring:

Abdullah Hakim Quick

Abdur Rahman Dimashqiah

Abdur-Raheem Green

Abu Abdissalam

Abdulbary Yahya

Abu Taubah

Abu Usamah at-Thahabi

Assim al-Hakeem

Bilal Philips

Haitham al-Haddad

Hamza Tzortzis

Hussain Yee

Jalal Ibn Sa’eed Mohabbat

Jamal Badawi

Kamal El-Mekki

Khalid Yasin

Muhammad Alshareef

Muhammed Salah

Murtaza Khan

Riad Ouarzazi

Saeed Al Qaadi

Said Rageah

Salim Al-Amry

Shady Alsuleiman

Siraj Wahhaj

Yasir Qadhi

Yusuf Estes

Zakir Naik

Abdur Raheem McCarthy