Politikk

Ingen overraskelse

Den siktede norske terroristen fra Nesodden, Anders Dale, frekventerte Rabita-moskeen, som vi mener er den fremste Brorskapsmoskeen i Norge. Det interessante er at stadig flere jihadister har tilknytning til denne moskeen. Med andre ord ser man et mønster som burde vekke myndighetenes interesse, hvis de ikke for lengst er alarmert.

Konvertitten fra Nesodden konverterte til islam i Rabita-moskeen i 2008, en moské som Antirasistisk senter samarbeider med. Anders Dale reiste samme år til Jemen, der han skal ha fått terrortrening av al-Qaida. Like etter at han konverterte, gav han et anonymt intervju til NRK, som vi omtalte:  I 2012 ble han ettersøkt verden over, mistenkt for å ha fått terrortrening av Al Qaida i Jemen.

– For meg var det veldig mange veier som jeg søkte. Til slutt så ble det islam, sa mannen til NRK i 2008.

Tror du at du kommer til å endre den veien noen gang?

– Nei, for jeg har aldri vært så sikker på noe i hele mitt liv, så det er irreversibelt, sa han.

Mannen er en av flere som reiser fra Norge, og som PST mener har kontakt med ekstreme islamister i utlandet.

Flere terroreksperter NRK har snakket med forteller at vestlige konvertitter er «attraktive» rekrutter for islamistiske terroristorganisasjoner som Al Qaida.

Rabita-moskeen er den moskeen i Norge som Antirasistisk senter (ARS) har tettest samarbeid med, har vi tidligere avdekket. ARS anbefaler unge som vil konvertere å kontakte Rabita-moskeen, en moské der ARS påstår det er ”høyest under taket”, og her arrangerer også ARS Tea Time, med mer.

Det er neppe tilfeldig at Rabitas ledelse henter inn ekstremister  som forteller de unge at jenter etter fylte 11 år skal dekkes med niqab, at det er forbudt for jenter/kvinner å bli behandlet av mannlig lege, og at det er forbudt for jenter å bruke tamponger. Kvinner skal heller ikke reise lenger enn 48 miles uten følge av sin mann eller en nær slektning, og hun skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut. Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge samme foredragsholder hos Rabita det samme som å være vantro. En kvinne har heller ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller kjærlighet for ikke-muslimer. Det er likeledes ikke lov å sitte, spise, leve med eller omgås vantro. Og da er vi kommet til den sedvanlige obligatoriske steiningen ved utroskap og amputasjon ved tyveri.

Det kan vanskelig være en tilfeldighet at det samles inn penger til terror på dørstokken til Rabita.

Men vår Regjering vil ikke stanse hatpredikanter som dette. Ei heller vil de kartlegge ideologisk sentrale moskeer, det dertil i disse oppblomstringstider for ekstremt farlig og voldelig ekstremisme. Regjeringen nøyde seg med en forsiktig startpakke  i kampen mot såkalt radikalisering. Som såkalte livssynsveiledere som skal inn i fengsler for å forebygge radikalisering av innsatte. Veiledning og dialog er Regjeringens hovedstrategi.

I dagens VG (betalingsmur) kommer det frem at Anders Dale var innom Rabita-moskeen etter opphold i Jemen i 2012, altså etter at han skal ha mottatt trening av al-Qaida. Han skal ha vært svært fornøyd med oppholdet. Varslet Rabitas ledelse PST?

Jeg gjetter at det ikke tar alt for lang tid før vi ser nye tiltak grunnet økende rekruttering. I verste fall grunnet terror å på norsk jord utført av en jihadist.