Terrorisme og ekstremisme

Terroristen la igjen 2.500 innlegg på Basim Ghozlans nettsted

West Gate-terroristen fra Larvik Hassan Abdi Dhuhulow (23), la ut over 2 500 innlegg på nettstedet islam.no, som Basim Ghozlan driver, og der Linda Alzaghari var moderator mens postingen foregikk i 2006 – 2008. Mange av blogginnleggene var preget av vold og jihad. Dette er en langt større skandale enn da media heiv seg over document.no, da det viste seg at Anders Behring Breivik hadde postet kommentarer blant annet på dette nettstedet (og i toneangivende medier), innlegg som langt fra oppfordret til terror. Skal media nå gripe fatt i denne skandalen?

Det er Aftenposten som melder om at massedrapsmannen som gikk berserk sammen med andre på kjøpesenteret i Nairobi og drepte over 60 mennesker, var svært aktiv på islam.no. Nettstedet, der det også er blitt agitert for dødsstraff for frafall fra islam, er drevet av forstander i Rabitamoskeen Basim Ghozlan.

Aftenposten oppgir ikke hvilket navn han skrev under hos islam.no. Vi fant det raskt: Abdi Alfattah.

I perioden 2006 – 2008 la terroristen Dhuhulow ut over 2500 innlegg, blant annet tanker om vold og jihad.

Her er noe han la ut:

«Hvis jeg dreper noen (håper jeg ikke gjør det, Insha Allah) så må man finne hvorfor jeg gjorde det, hva jeg har opplevd, og hva som fikk meg til å gjøre det.»

Her er en annen lenke om konvertering. 

Lars Akerhaug mener at det mest sannsynlige er at Dhuhulow ble radikalisert i islamistmiljø i Larvik, der Mohyeldeen Mohammed også hører til.

Det er sannsynligvis et viktig spor. Men over 2.500 innlegg på islam.no bør gås etter i sømmene, og de som er og har vært ansvarlige for nettstedet må avkreves svar.