Islam

Ekstremismen i Rabitamoskeen sprekker opp

I Dagsrevyen i går kunne vi se at det samles inn penger på døra til Basim Ghozlans Rabitamoskeen i Oslo. PST frykter pengene går til terror. Både Basim Ghozlan og ungdomslederen i moskeen nekter for kjennskap til de aktuelle personene og hva de samler inn penger til. Jeg fant interessante kommentarer på facebook som vitner om et helt annet bilde. Våkner justismyndighetene?

Hossam Beliklani er leder av Rabitas Unge, sentral også i Rabita Speider, og 3.september meldte han seg inn i Arbeiderpartiet, forteller han på facebook. 

I går ble han intervjuet på dørstokken til Rabitamoskeen av NRK Dagsrevyen. På den ene siden av inngangen stod Belkilani og andre åpne medlemmer av moskeen og samlet inn penger de sier går til nødhjelp til Syria, på den andre siden så vi personer NRK sladdet som PST frykter samler inn penger til terrorgrupper.  

NRK spør Belkilani: ”Hvem er det som står på den andre siden av døren her?” 

Belkilani: ”Det vet jeg ikke.» 

NRK: ”Det har ikke noe med moskeen å gjøre?” 

Belkilani: ”Det har ikke noe med moskeen vår å gjøre. Det har ikke noe med operasjonen vår å gjøre heller (angivelige nødhjelpskonvoier til Syria, min merknad).” 

”Det vet jeg ikke,” sa altså Belkilani. Nå er det slik at jeg er venn med han på facebook, så jeg tok en tur innom veggen hans i dag. Der kan jeg lese følgende utsagn fra en av vennene hans, som kaller seg Elyes BenMohamed Toumi Abid, som sier følgende: 

Skjermbilde.belkilani2

Da kunne man jo ha forventet at Belkilani enten protesterte eller slettet den kompromitterende meldingen sporenstreks, men det gjorde han altså ikke. 

Han svarer altså ikke på at han faktisk kjenner Omar. Han svarer på det som var utgangspunktet for tråden han startet, nemlig at han er lei seg for at alt han sa til NRK om vold og drap mot sivile i Syria ikke kom med i innslaget, samtidig som han beklager at han ved å benekte overfor NRK at han kjente de suspekte bøssebærerne ikke utviste respekt for dem.

Slik åpnet nemlig tråden han la ut i går etter Dagsrevyen:

Skjermbilde.belkilani_beklager

Belkilani har i lengre tid spilt høyt, blant annet med til stadighet å ”utfordre” meg på mitt verdisyn og min forståelse av islam i moskeer i Norge. Fallet kan som kjent bli stort når man opererer på to banehalvdeler.

Politikere som er opptatt av dialog og inkludering bør også merke seg en annen fersk tråd på veggen hans, der han promoterer inkluderingsbudskapet, som han først la på twitter:

Skjermbilde.Belkilani5

Interessant nok melder Basim Ghozlan og Lena Larsen seg på i debatten, de to mest sentrale i Rabitamoskeen, han som mann og lærd, hun som kvinne, konvertitt, religionshistoriker med doktorgrad på temaet Islamsk rettstenkning i møte med dagliglivets utfordringer. Fatwaer som løsningsforslag for muslimske kvinner i Vest-Europa.”  Det viser seg at de to nevnte er Belkilanis store rollemodeller, og som Lena Larsen sier det:

”Visste ikke at vi er modeller. Kanskje vi har gjort noe riktig”

I samme tråd melder Yousuf Assidiq seg på, konvertitten som i morgen skal holde foredrag på Regjeringens Radikaliseringskonferanse.

Veldig godt poeng, Hossam Belkilani. I tweeten din 🙂 Tar det med meg i innlegget jeg skal holde på radikaliseringskonferansen imorgen 🙂  

(Ja, hvordan kan integreringspolitikken lykkes, uten en god inkludering. Jeg ser frem til oppklaring på foredraget i morgen.)

Til NRK var Basim Ghozlan unnvikende. Man kunne se at han var utilpass med at NRK visste om bøssebærerne i PSTs søkelys på dørstokken hans. Ghozlan beklaget til NRK at ”ute på gata har vi ikke kontroll over gata. Vi blander oss ikke i det” (ikke ordfeil her fra min side, min merknad). 

Omar, en av dem som stod på utsiden av moskeen og samlet inn penger til det PST mistenker er terror, skal altså ha vokst opp i moskeen til Ghozlan.

Jeg har selvsagt tatt skjermdump av alt det overnevnte.

Det er også verdt å minne om at Antirasistisk senter samarbeider med Rabita-moskeen, og har brukt skattepenger på ”Tea Time” i moskeen for å avhjelpe nordmenn som skulle ha fordommer mot islam og de som styrer islam i norske moskeer. Såkalt inkluderingsprosjekt. Samme senterets leder fortalte Stortinget i fjor om den store ”takhøyden” i Rabitamoskeen som motiv for samarbeidet. Begge momentene kommer frem i siste lenke. 

Tidligere i år skrev vi at Det islamske forbundet, som er det offisielle navnet på trossamfunnet i Raboitamoskeen, kjøpte et skolebygg på Nes. Aktivitetene her blir sikkert interessante å følge opp for PST.

Jeg har lenge vært sikker i min sak når jeg har påstått at Ghozlans moské er direkte knyttet til Brorskapet, som terrorgruppen Hamas sprang ut av. Når jeg blant annet ser hvordan Belkilani promoterer nettopp Mursi og Brorskapet på facebook, er jeg ikke i tvil om påstanden min. Det henger også på greip at Ghozlan har advart mot å fordømme unge fra Norge som driver jihad i Syria. Samtidig er det kommet frem at Linda Alzghari, konvertitt, leder av Minotenk og en av de mest sentrale kvinnene i Rabitamoskeen, kjenner til unge som drar for å krige i Syria. Begge forhold kommer frem her. Det er nærliggende å tro at kjennskapen er knyttet til virksomheten i Rabitamoskeen. Men det vet kanskje PST om stemmer eller ei?  

Kanskje den nye regjeringen skulle gå gjennom hvem som samarbeider med hvem om «inkludering» og kamp mot ekstremisme, og hvem som bruker midlene regjeringen gir dem til konkret hva, enten det handler om tedrikking, store takhøyder, speidervirksomhet, nødhjelp etc?