Flerkoneri og proforma ekteskap

Osloborger med ren hyllest av død verdensledende ekstremist

Den fremste ideologiske sunniekstremisten i verden, Yousef al-Qaradawi, er død. Han hylles nå i de varmeste ordlag av Brorskapets fremste mann i Norge, Basim Ghozlan. Samme Ghozlan er hovedarkitekt bak ny stormoské i Oslo sentrum til en prislapp på 200 millioner kroner. Plan- og bygningsetaten i Oslo sa nei til gigaplanene, mens det Ap-ledede bystyret overkjørte etaten og ga grønt lys til prosjektet. Ap står for full likestilling, men fremmer altså tankegodset til dem som vil avvikle kvinners frihet. Forstå det den som kan.

I går ble det kjent: Det totalitære Brorskaptes ideologiske fører, også leder av Det europeiske rådet for fatwa og forskning, er død. Al-Qaradawi har i årevis blitt rost opp i skyene av Basim Ghozlan i Rabitamoskeen til Det islamske forbundet. Samme Ghozlan har i årevis blitt brukt som en helt ordinær kilde i mediene, presentert som en ordinær muslim.

På Facebook i går gikk Ghozlan ut med beskjeden om dødsfallet. Når man leser googleoversettelsen av hva han skriver, forstår man at Ghozlan ikke tilhører Norge, men befinner seg mentalt 100 prosent i den arabiske ørkensanden, sammen med en lang rekke ideologiske meningsfeller (se eksempelvis kommentarfeltet under posten hans). Det er en ren hyllest og fest som pågår.

Hylles som martyr

Ghozlan sier blant annet dette:

Vi ber Allah om nåde med ham, heve hans rekker og samle ham med profetene, vennene, martyrene, de rettferdige og de som er gode følgesvenner.

Måtte Allah være barmhjertig med deg, som åpnet øynene våre for skjønnheten i religion og barmhjertighet, for islams visdom og glatthet, og for å se på dens formål og budskap. Måtte Allah være barmhjertig med deg, som lærte oss å avstå fra ulydighet, spenning og forventning.

Hyllesten fortsetter i dag, der al-Qaradawi fremheves som den fremste sunnilederen i verden:

Vi elsket deg før vi så deg, så når vi så deg og så din ydmykhet, din illusjon, din besluttsomhet og besluttsomhet, fant vi deg verdig den kjærligheten, men enda mer ..

Vi elsket deg før vi leste bøkene dine, så når vi leste dem – eller noen av dem, fant vi deg med den dypeste kunnskapen, den skitneste foten, den beste tilnærmingen, den fineste måten, og den fineste litteraturen enn de sa.

De prøvde å stille spørsmål ved oss om dine intensjoner og intensjoner og forvrenge historien og historien din, men da vi informerte deg og studerte deg, fant vi deg renere enn skyen på himmelen og renere enn regnvannet på det velsignede stedet.

(…)

Å Allah, hedre hans sted, hev hans rang, tilgi hans synder, og samle ham med profetene, vennene, martyrene, rettferdige og de som er gode følgesvenner.

For ordens skyld: Al-Qaradawis visjon var en verden under shariaens flagg. Inkludert kjønnslemlestelse av pikebarn, selvmordsbombere, massiv kvinneundertrykking som stiller seg på samme nivå som Iran, der kvinner nå drepes fordi de ikke vil bruke hijab.

Og Ap sørger over tapet?

Men Oslo bystyre har åpenbart ingen problemer med en slik ideologi. I fjor overkjørte det Ap-ledede bystyret Plan- og bygningsetaten i Oslo sitt vedtak om å nekte å godta en gigamoské i Calmeyersgate i Oslo sentrum. Byrådet mente at det ikke er behov for «lys og luft» slik avslaget begrunnes, men at det er behov for «et litteraturhus for religioner».
Litteraturhus, ja. Der selvsagt al-Qaradawis bøker vil stå sentralt i biblioteket.
I artikkelen Hvorfor føres Rabitamoskeen opp på terrorliste?, ga vi en oversikt over hvilket ansvar som hviler på skuldrene til en av landets aller største moskeer.

Det foruroligende ved Rabitamoskeen er i disse terrortider at flere nå kjente terrorister har hatt tilhørighet der, som den venstreradikale som Anders Cameroon Østensvig Dale, som konverterte i Rabitamoskeen. Nå står han på FNs terrorliste relatert til al-Qaida. Videre handler det om Hassan Abdi Dhuhulow, Nairobiterroristen, som var svært aktiv i flere år på nettstedet til Rabitamoskeen, islam.no, der han uforstyrret fikk promoterte en av verdens verste terrorister gjennom tidene, Anwar al-Awlaki. En tredje er Abu Ayub, som gikk til selvmordsangrep i Bagdad i sommer. I tillegg har en rekke andre jihadister/terrorister hatt tilhold i moskeen.

Noen hyggelig bakgrunn for en ny og enda større moské i Calmeyers gate i Oslo er dette definitivt ikke, men moskeen skal oppføres. Visjonen for moskeen, har den norske Brorskapsgrensen til Ghozlan formulert slik: «Et åpent kultursenter. Et «litteraturhus» for religioner. Et sted hvor det kan være debatter og kulturelle arrangementer. Men også et sted der studenter kan lese til eksamen og ungdom kan drive idrett.»

Full segregering, altså.

Den lange marsjen mot kalifatet

Hva gjelder likestilling, bør særlig Ap merke seg hva predikanter som Mohammad ibn Adam al Kawthari, innhentet for å forelese for ungdom i dagen Rabitamoskeen, forfekter av kvinnesyn:

Denne fundamentalistiske predikanten driver bl.a. Jameah Girls’ Academy i Leicester, en av flere omstridte islamskoler i Storbritannia. På jenteskolen sin har han svært detaljert styring: Alle må selvsagt dekkes til: kappe og hijab for de minste – niqab fra 11 år og oppover. Han forbyr jenter å behandles av mannlige leger. Han forbyr dem å svømme hvis det er en mannlig badevakt eller ikke-muslimsk kvinne tilstede og nekter dem å bruke tamponger.

Kvinner har ikke lov å reise lenger enn 48 miles uten følge av sin mann eller en nær slektning og skal holde seg hjemme med mindre hun absolutt må ut.

Flerkoneri er derimot tillatt. Å latterliggjøre polygami er ifølge han det samme som å være vantro. En kvinne har ikke lov til å nekte sin mann sex og det er forbudt å ha nære, intime forbindelser med eller kjærlighet for ikke-muslimer.

Det er med noe undring man bivåner denne utviklingen, eller denne raseringen av vår frihet i Norge – med politikernes hjertelige velsignelse. Når det engang ikke reageres på helt åpne totalitære krefter, hva skal da til? Min opplevelse er at det kun vil komme politiske reaksjoner og foten ned dersom Ghozlan hadde blitt tatt med buksa nede idet han og hans venner planlegger terror. Det kommer sannsynligvis ikke til å skje, all den tid Ghozlan selv har gitt oppskriften på hvordan nå drømmen om kalifatet. På Facebook skrev broren til jihadisten Mohyeldeen Mohammad, Isaq Muhammad, at muslimer burde skyte ned vantro med AK 47 og M 16. Ghozlan svarte ham slik:

Bror Ishaq: Jeg forstår godt din gode hensikt, men husk at islam har lært oss at ‘snarveier’ ikke alltid er lurt.Profeten (ssaw) selv brukte 13 år i Medina uten godta makt mot makt-prinsippet. Han brukte heller ordet og det var ordet som vant til slutt.Det er altså hva som bringer deg til målet ditt som telles og ikke hva du føler der og da. Husk at flere av dem som du kan være sint åpå, kan bli gode muslimer om de bare får en sjanse og en mulighet, så prøv helelr å satse på det bror.»

Ghozlan ser altså for seg den lange marsjen mot kalifatet. For kan det sies stort klarere?