Gjensyn

Ukens gjensyn

Med pågående stort fokus på æreskulturens brutale virkelighet, ser vi tilbake på Abida Rajas historie. Vi ser også på Arbeiderpartiets forsøk på å ri to hester samtidig, og partiets inngående vilje til å demonisere meningsmotstandere og NRKs selektive formidling.

Arbeiderpartiet har gått hardt ut med tiltaksforslag mot kriminelle gjenger denne uken, men kort tid etter fronter partiet også kravet om å få hijab inn i politiet. Vi har hentet fram hijab-sakens tidslinje, og kan også advare om hvordan muslimer er i stand til å organisere seg – og få gjennomslag.

Forrige «hijab-runde» (samlesak fra 2009) knyttet til politiuniformen:

Hijab-saken i tidslinje

Men når det kom til å få skjule ørene i passfotoet vant organiserte muslimer frem (2021):

Muslimer i Norge organiserte seg i hijabens navn – og vant

Mens Arbeiderpartiet står i en umulig spagat mellom Frp-retorikk og identitetspolitikk, frastøter de seg velgere fra alle kanter. Men det er flere årsaker til velgerflukten fra partiet. En av årsakene til at folk putter andre partier i stemmeurnene er Arbeiderpartiets fokus på hat. Mens de påstår seg utsatt for hat fra alle kanter, tar vi fram eksemplene som viser at man høster det man sår. Viljen til å demonisere politiske motstandere er ivrig og sterk, og Ap blir stående med et forklaringsproblem når de nå fronter en hard linje mot de organiserte, kriminelle gjengene, som unektelig er innvandret. Det er ikke lenge siden partiet kastet rasisme- og ekstremismeanklager mot enhver som foreslo de samme tiltakene.

Hvor Ap-hatet kommer fra? Kanskje man høster det man sår?

Denne uken har Hege Storhaug sett nærmere på hvordan pressen har sviktet sitt samfunnsansvar innen vår tids viktigste tema: innvandringens konsekvenser. Journalister generelt forstår ikke æreskulturens brutale omfang, selv ikke når de får den servert. Vi minner om dem som har sagt ifra og bedt om samfunnets hjelp, og i den forbindelse er Abida Rajas bok om livet i æreskulturens klør en viktig påminnelse.

Et modig anklageskrift som avdekker en fatal integreringspolitikk

Masseinnvandringen til nabolandet har skapt en ny trussel mot demokratiet, der organiserte kriminelle gjenger nå infiltrerer svensk politi. Over 500 lekkasjer fra politiet til gjengene viser at våre vestlige samfunn er sårbare – og at gjengene er kreative. Mens politikvinner groomes foregår også annen infiltrering. Vi tar et tilbakeblikk på hvordan et kostbart integreringsprosjekt ble infiltrert og overtatt av kriminelle, som deretter brukte det som rekrutteringsarena.

Integreringsprosjekt ble rekrutteringsbase for organiserte kriminelle nettverk 

NRKs korrepondent i Midtøsten, Yama Wolasmal, har nylig intervjuet David Mencer, pressetalsmann ved statsministerens kontor i Israel, om det som nå skjer i Gaza. Vi tar et tilbakeblikk på intervjuet Wolasmal hadde med Hamas. Etter den verste massakren jøder har blitt utsatt for siden holocaust, synes Wolasmal og NRKs fokus gjennomgående pro-palestinsk vektet.

Hamas-intervjuet til NRK-Wolasmal viser at virkeligheten ikke kan avlyses

God lesning!