Samlesak

Kommentarartikler uke 18

Kjærlighetshungrige svenske politikvinner rekrutteres av kriminelle via Tinder, Arbeiderpartiet ifører seg Frp-retorikk og norske medier strever med å forstå æreskulturen både slik den foregår innvandret til landet og slik den arter seg i krig i Midtøsten. Vi har kommentert politiske saker fra uken som gikk.

Valgkampen er i gang for Arbeiderpartiet, og med valgkamp kommer sirkus – eller karneval om du vil. Vi ser på Ap-toppene som har fått i oppdrag å ikle seg Frp-retorikk når de stiller opp i avisene, men har liten tro på at karnevalseffektene vil få velgerne til å strømme tilbake til Ap. Aps problem er historisk, der de har brukt årevis på å demonisere folk som har advart om hvilke konsekvenser innvandringen fra muslimske land vil gi.

Arbeiderpartiets politiske karnevalsklubb

Kripos-veteranene Terje Bjøranger og Gunnar Svensson sier det rett ut: «De fleste i Norge med bakgrunn fra muslimske land, lever i en æreskultur med seksuell kontroll av jenter.» De har rett, men norske journalister synes fremdeles ute av stand til å ta det innover seg. Hvor omfattende æreskulturen er i Norge kunne journalister enkelt begynne å sjekke i egen redaksjon, foreslår vi, for æreskulturen finnes i dag over alt – inkludert på Stortinget. Og journalistene kunne med fordel lyttet til tidligere stemmer, og i alle fall ikke fortsette å kjempe mot fakta.

Når den brutale virkeligheten innhenter journalister

Det er kunnskapsløshet NRK bringer til torgs, en lett og enkel kunnskapsløshet og politisk slagside der velviljen for voldsideologi er tilstede så lenge den dukker opp på politisk ytterste venstre fløy. Vi ser på statskanalens pludring med Rød Ungdoms nye leder, Amrit Kaur, og kanalens øvrige pludring om det meste. Mens NRK neppe ville lage en «hjemme hos-reportasje» med en nynazist, forstår ikke NRK kritikken. Det er grunn til å påpeke at der kunnskapen skal ut, må tomrommet fylles av noe.

NRK-tilværelsens uutholdelige letthet

NRK avlegges enda et besøk denne uken, i forbindelse med at statskanalens korrespondent i Midtøsten, Yama Wolasmal, nylig har intervjuet David Mencer, pressetalsmann ved statsministerens kontor i Israel, om det som nå skjer i Gaza. Igjen er det grunn til å stille spørsmål ved hvorvidt NRKs mann «bare» er tung ideolog, eller om han rett og slett mangler kunnskap. Det er åpenbart at Wolasmal brukte en dobbelt standard – han la ukritisk Hamas’ egne opplysninger til grunn, mens han stadig etterspurte bevis for de opplysninger Mencer ga ham.

– Aldri godt nok

Avsløringen i Sverige denne uken viser at det siden 2018 er avslørt 514 lekkasjer fra politiet til kriminelle i Sverige. Metodene gjengene benytter er effektive og utspekulerte, og avsløringene Dagens Nyheter har gjort bør være en vekker for Norge, ikke minst grunnet den store andelen kvinnelige studenter ved Politihøgskolen. 8 av 10 saker omhandler nettopp kvinner, som tilsynelatende får problemer med beina når de plukkes opp av gjengkriminelle på dating-apper som Tinder. Det vil si, problemet med beina er at de spres, og til gjengjeld for sex og kjærlighet får de organiserte, grovt kriminelle mennene informasjon som kun finnes i politiets registre.

De kriminelle gjengene har infiltrert svensk politi

God leselyst!