Den kulturelle revolusjonen

Ren terror – utført av terrorister

Terrorangrepene mot Israel handler ikke om okkupasjon og bosettere, eller om å "frigjøre Palestina". Det handler om et voldsomt hat mot Israel, hat mot jødene, et hat som de finner legitimitet for i islam. Derfor gyver de muslimske terroristene løs på uskyldige sivile, barn, unge, gamle, voldtar kvinner, fornedrer hvem som helst, død eller levende. Det er et hat som Hamas gjør hva som helst for å holde i livet - for de vil blokkere enhver tilnærming til normalisering av Israel.

Norske mediers dekning  – og pro-palestineres «forklaring» – av terrorangrepene i Israel, er både absurd og kvalmt. Det er islams sanne voldelige ansikt som utspiller seg i Israel.

Terrorangrepene som Hamas startet mot Israel lørdag morgen vil føre til varige endringer, ikke bare i Israel, men for hele Midtøsten og resten av verden. Men den evinnelige fremstillingen av Israel som totalt overlegne, de uovervinnelige motstandere mot de palestinske undersåttene, har fått seg en knekk. For det er liten tvil om at angrepene fra Hamas kom overraskende på Israel – og at landets ellers effektive etterretningstjeneste ble tatt på senga.

Israel har offisielt erklært krig mot Hamas. Spørsmålene nå er hvem Hamas samarbeider med. Og det taler neppe til verdens beste.

Ren terror uten noe «men»

De storstilte angrepene på Israel startet lørdag morgen den 7. oktober, som er Russlands president Vladimir Putins fødselsdag (kanskje tilfeldig, kanskje ikke), viser med all tydelighet at alt i verden ikke handler om krigen i Ukraina. Men kanskje nettopp i skyggen av av russernes krigføring i Ukraina har Vesten, inkludert USA, ikke fulgt opp kampen mot terrorisme. Det har ikke vært mange terroraksjoner mot Vesten de siste årene, men hva som har foregått i denne «stillheten» vet vi lite om – dessverre kan terrorangrepene i Israel være en del av svaret.

Tilsynelatende har Hamas lykkes de siste årene med å lure israelerne til å tro at den palestinske terrorgruppen var svekket og krigstrøtt. Men terrororganisasjoner som Hamas og mange andre lever åpenbart i beste velgående, og de finner støtte og sponsorer i for eksempel Iran og Syria – med Kreml som aktiv støttespiller. De er i stand til å gi terrorgrupper dødelige våpen og avansert planlegging, hvis angrep planlegges.

Det kan være det vi så lørdag morgen med angrepet fra Gaza med cirka 2.200 missiler mot israelske byer og terroraksjoner på samme sted, ikke minst mot en musikkfestival med nesten utelukkende unge tilstede, hvor minst 260 ble drept, kvinner voldtatt og med påfølgende likskjending. Det er som Snorre Valen sier på Facebook: «En musikkfestival har ingen verdi som mål for noe som helst av militær kamp eller legitim motstand. Null. Det er ren terror, det burde være helt uomstridt å feste blikket på det, for det det er.»

I tillegg er et ukjent antall tatt som gisler fra festivalområdet og ført til Gaza. Ifølge The Times of Israel skal rundt 130 gisler totalt være ført til Gaza.

Hamas er neppe alene

Hamas’ flere ulike overraskelsesaksjoner samtidig i Israel har utvilsomt krevd omfattende planlegging, og en rekke av angrepene var kompliserte. Det ble brukt både bakkestyrker, bulldosere, båter, motorsykler, paraglidere, raketter, missiler og droner. Det høye grensegjerdet rundt Gazastripen ble raskt forsert.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Hamas som en del av sine forberedelser etablerte en falsk israelsk bosetting i Gaza, hvor de i all hemmelighet har trent på å storme en ekte bosetting. I tillegg viser videoer fra angrepet at både droner og hangglidere ble brukt i ly av det massive missilangrepet, mens bulldosere og motorsykler ble brukt av de fremrykkende Hamas-krigerne på bakken. Det spekuleres også i om Hamas-terroristene har trent i land som for eksempel Iran. USA har lenge rettet oppmerksomheten mot Iran, fordi de er Hamas hovedstøttespiller i kampen mot Israel og forsyner Gaza med våpen og våpensystemer.

Dette forteller oss kanskje at en rekke terrorgrupper og stater som støtter opp om terrorvirksomhet kan samarbeide, og dermed både ha kapasitet og vilje til å gjennomføre slike aksjoner – uten at etterretningstjenester oppdager det. Og de kan bli fulgt opp av andre lignende organisasjoner i Midtøsten, som Hizbollah i Libanon.

Dessuten «passer» en krig i Midtøsten nå mistenkelig godt for Putin. Krigen i Ukraina er ressurkrevende både for Europa og USA, og det vil bli vanskelig å holde i to kriger samtidig. Putin vil selvsagt også legge skylden på Vesten for krigen mellom Israel og Hamas, siden vestlige land i Putins tolkning prioriterer å støtte Ukraina heller enn å bidra til en avtale mellom Israel og Palestina. I tillegg ligner Hamas’ angrep på sivile israelere på Russlands angrep på ukrainske sivile. Tilfeldig eller ikke?

Regjeringen har ikke fotfeste

Som svar på Hamas’ angrep på Israel har Østerrike suspendert sin økonomiske bistand til palestinere. Det samme skal Tyskland ha gjort, og EU har utsatt all hjelp til Palestina. Det samme fremmes av noen politiske partier i Sverige, Danmark og Norge, sistnevnte ved FrP og KrF, men regjeringen er taus.

Norge har i årevis bidratt med millioner av kroner i støtte til palestinerne, i fjor nesten 667 millioner kroner, penger der mesteparten antakelig finansierer den islamistiske og paramilitære organisasjonen Hamas , eller terrororganisasjonen som en rekke land har definert dem som (deriblant EU), i tillegg til å hjernevaske den oppvoksende slekt. Det var nok ikke uten grunn at Jonas Gahr Støre (Ap) i et intervju med TV2 nektet for å ha hatt samtaler med Hamas-lederen – og ble tatt med buksa ned.

Bulgaria var rask med å evakuere sine borgere fra Israel, det samme var Polen. Tidlig mandag morgen landet 120 polakker i Warszawa etter en nattlig operasjon hvor 200 polske soldater deltok. Det skal også være mange nordmenn i Israel, men Utenriksdepartementet, under ledelse av utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap), har kun satt krisestab og sier at det foreløpig ikke er aktuelt å sette opp egne fly for å evakuere norske borgere.

Da Huitfeldt ba om et møte med Israels utenriksminister i august 2022, fikk hun blankt avslag. Israels tålmodighet med Norges propalestinske holdning, ikke minst anført av LO, har kanskje nådd en grense. Men regjeringen fortsetter. På Lørdagsrevyen på NRK ville samme Huitfeldt ikke kalle angrepene mot Israel for terror. Det følger Støre opp med. Heller ikke han vil vil definere Hamas som en terrororganisasjon, ifølge NRK, og han påpeker at han heller ikke går av veien for å snakke med Hamas. Man vet ikke om man skal le eller gråte. For angrepene mot Israel er etter alle solemerker større enn Hamas.

Araberverden vs Vesten

Mange av de internasjonale terroraktører ser på Israel som en vesentlig brikke i Vestens forsøk på å dominere Midtøsten, sier internasjonal analytiker Kristian Mouritzen i Berlingske. Det har han antakelig helt rett i, det er bare å se på alle de klager som IOC fremsetter overfor Israel i for eksempel FNs menneskerettighetsråd. De historiske konfliktene mellom israelere og palestinere er nå én ting, men det foregår også konflikter mellom den arabiske del av verden og Vesten. Mange frykter at den arabiske verden som sådan er på vei til å gi etter for det som oppfattes som et vestlig press for å få anerkjent Israels rett til å eksistere.

Abraham-avtalene, som ble inngått for noen år siden mellom Israel og stater som De forente arabiske emirater og Bahrain, er ett eksempel. Det åpnet for muligheten for at andre land ville følge etter med i det minste en «normaliseringsavtale» med Israel, noe Marokko senere har gjort.

Det har også vært oppe at Saudi-Arabia og Israel vil inngå en avtale, som igjen har skapt sinne blant palestinere, samt land som Syria og Iran. For kort tid siden var det store demonstrasjoner i Gaza og på Vestbredden hvor terrororganisasjonen Islamsk Jihad protesterte mot at flere arabiske land gikk med på å skape fred med Israel. Det sanksjonsrammede Iran, etter regimets brutale undertrykkelse av egen befolkning etter Mahsa Aminis (22) død i moralpolitiets varetekt, for øvrig sanksjoner som Norge har sluttet seg til, har dessuten etter krigen i Ukraina stryker sitt samarbeid med Russland og Kina.

Ifølge Mouritzen produserer Iran avanserte droner for Russland. Teknologien som Teheran har utviklet er delvis stjålet fra israelske droner som har styrtet i områder kontrollert av iranerne. Iran har også en betydelig produksjon av missiler og missilsystemer. Kina og Iran inngikk en samarbeidsavtale i 2021 som dekker landet politisk og militært. Og Kina sto bak et kontroversielt diplomatisk gjennombrudd da de fikk Iran og Saudi-Arabia – to erkefiender – til å gjenoppta diplomatiske forbindelser med hverandre etter år med krig også i Jemen, hvor de to landene kjempet på hver sin side.

Det er altså et oppbrudd i Midtøsten, og de mange endringene som skjer, blant annet med arabiske lands «vennskap» med Israel, og derav Vesten, har igjen brakt den gamle konflikten med palestinerne frem i lyset. Det liker selvsagt Hamas og andre islamistiske elementer. De sørger for at problemet ikke blir glemt og er klare til å gå til ytterligheter for å knuse enhver tilnærming til normalisering med Israel.

Det kan igjen innebære, sier Mouritzen, at bruk av terror ikke bare vil bli benyttet mot Israel, men også mot Vesten. Vi går dystre tider i møte.

Så Støre, det er bare å pakke snippveska, det kan være mange år til vi ser deg igjen. Det er en lang reise og mange «samtaler» du begir deg ut på. Imens får vi andre passe på Norge.