Annet (nyhetssøk)

Mer steinkasting og angrep på politiet i Sandefjord

På nytt rammes Sandefjord av aggressive ungdommer som går til angrep på politiet. Politiet måtte stille mannsterke opp nok en gang - i møte med 15-åringer.

HRS har ved flere anledninger omtalt den lite hyggelige utviklingen i sørlandsbyen Sandefjord. I fjor rapporterte vi om en skolehverdag med kvelningsforsøk, springskaller, overfall og ran, for øvrig en skolehverdag som vi også finner i en annen sørlandsby, nemlig Kristiansand, som vi fortalte om i går.

Den alvorligste hendelsen fant imidlertid sted 23. april i Sandefjord, da det regelrett brøt ut opptøyer i forbindelse med Sians bebude koranbrenning. «Motdemonstrantene» gikk til angrep på politiet, der en video av hvordan barn ble brukt som skjold mot politiet og som steinkastere vekker avsky. Politiet fortalte i ettertid at de ville varsle barnevernet, men det har vi avdekket at de ikke har gjort – i alle fall ikke enda.

I dag måtte politiet i Sandefjord på nytt rykke ut til aggressive ungdommer.

Ifølge Sandefjords Blad (SB) rykket politiet først ut til en adresse i Sandefjord, i nærheten av jernbanen, hvor to unge personer fikk beskjed av politiet om at de ble bortvist fra adressen. Men de to nektet å følge politiets påbud. Deretter skal situasjonen ha eskalert da de stakk av fra politiet.

– Da løp våre betjenter etter dem, og etter hvert gikk personene til angrep på både biler og politibetjenter. De kastet blant annet stein på en politibil. Da ble det også vurdert som at de var til fare for tredjeparter, sier operasjonslederen Marianne Mørk til SB.

Mørk forteller at de gikk til angrep på politiet er unge, og etter hvert ble det flere ungdommer til.

Vitner forteller til avisen at politiet kom til stedet med fire-fem politibiler og åtte betjenter. Kanskje klok av skade, var politiet utstyrt med skjold.

– Det er snakk om folk i 15-års alderen. Vi har kontroll på dem nå. Til slutt var det fire personer som var aggressive og som ble anholdt, sier Mørk.

Hendelsen fant sted i formiddag, og politiet meldte at de hadde kontroll klokka 12:30.

Ungdommens atferd er fullstendig uakseptabel, men det er vel trolig at de samme har lært at vold og angrep på politiet i liten grad får noen konsekvenser. Det sies selvsagt ikke noe om bakgrunnen til disse ungdommene, men jeg blir overrasket om vi ikke snakker ikke-vestlig opphav.

Sandefjord må ta et alvorlig grep. Av med silkehanskene. Alternativt kan Sandefjordspolitiet invitere Dagblad-kommentator Sondre Hansmark for å lage en glad-sak om hvor godt integreringen går i byen og at det ikke finnes snev av svenske tilstander. Da kan han han redde ryktet til byen med de flere som deltar i arbeidsmarkedet, om alle som får bedre karakterer på skolen, og det fantastiske med at kriminaliteten går ned – altså indikator som vi bruker for å måle god integrering – som han tidligere har fastslått går i riktig vei.