Den kulturelle revolusjonen

Brukte barna i opptøyer mot Sian i Sandefjord

Allerede før Sians markering startet var det amper stemning på Torget i Sandefjord, melder TA. "Allahu akbar" ljomet i gatene og folk rundt var rystet over hvor mange barn som motdemonstrantene hadde tatt med seg. En far som prøver å få sin lille datter til å kaste stein, vekker avsky.

Mange hadde nok håpet at det ikke skulle bli svenske tilstander i Sandefjord på lørdag, men slik ble det ikke. Muslimer viste nok en gang at deres lojalitet ikke ligger til ro og orden, men hos «fredens religion» islam.

Sians koranbrenning ble igjen møtt av voldsparate muslimer, men det som vekket mest oppsikt under opptøyene i Sandefjord denne lørdags ettermiddagen var alle barna som var tilstede. Utvilsomt brukte «motdemonstrantene» barna bevisst, antakelig for å forhindre at politiet skulle gripe inn mot dem. Altså barn som skjold mot politiet. Det er avskyelig, men bør dessverre ikke sjokkere oss. For de som enda ikke har fått det med seg; de bør lese noen av de mange artiklene Julia Dahle hos oss har forfattet om barns oppvekstsvilkår i ikke-vestlige innvandrermiljøer generelt og muslimske miljøer spesielt.

Når motdemonstranter står i anførselstegn er det fordi vi tidligere har stilt spørsmål om hva det er de demonstrerer mot. Folk som organisert går til angrep på politiet går i realiteten til angrep på statens voldsmonopol, ergo demonstrerer de mot vårt styresett, ikke minst ytringsfriheten. Det er svært alvorlig. Deres «sårede undertrykte religiøse følelser» legitimerer ikke volden de utfører, derfor må dette stoppes, da ved å straffe voldsutøverne. Og det uansett hvor avskyelig man måtte mene Sians aktivisme er.

Ingen respekt for politiet – brukte barna som skjold

Ifølge Telemarksavisa (TA) hadde «motdemonstrantene» i god tid før Sian skulle starte sin markering klokka 15:00 inntatt Torget, der de startet med å riste i gjerdene som politiet hadde satt opp for å holde Sian og de fremmøtte adskilt. Politiet ba dem en rekke ganger om å roe ned – for døve ører. Etter kort tid skjønte nok politiet at dette kom til å utarte seg og utstyrte seg med hjelm og skjold. I tillegg advarte de om at det kom til å bli brukt gass hvis ikke de fremmøtte fulgte ordre.

Svaret var å kaste ting på politiet; egg, poteter, sko, vannflasker og steiner. Det ble ikke bare kastet mot politiet, men også mot privatbilder som tilfeldigvis kom i deres vei. I tillegg ble to av politiets kjøretøy utsatt for skadeverk.

En gruppe kom bevæpnet med steiner mot Torget der ingen skulle betvile at de er Allahs krigere, da det ljomet «Allahu akbar» (Allah er større).

Daglig leder på kafé- og musikkbar The Note, Siw Anita Olsen, forteller til TA at hun er én av mange som er rystet over det de ble vitne til.

– Vi var livredde for vinduene våre her på The Note. Demonstrantene kastet store steiner mot politibilene som sto utenfor her. Det var også en episode der en av våre gjester tok et bilde av demonstrantene og det resulterte i at en hel gjeng med ungdommer stormet stedet vårt og skulle ta han som fotograferte, forteller hun.

Selv klarte hun å få låst dørene, men det som rystet henne mest var alle barna som var tilstede.

– Det som var mest rystende, var alle barna, og spesielt en maskert mann som fikk sin lille datter til å plukke stein for ham, samtidig som han oppfordret henne til å kaste stein selv. Dette har vi på film, forteller hun.

En annen tilfeldig gjest i nærheten, Line Somby, var like sjokkert.

– For det første er det tøvete å brenne en bok på åpen gate og det er også uakseptabelt at pøbler kommer for å bråke. Men det er fullstendig uakseptabelt at de tar med seg ungene og demonstrerer, mener Somby.

Godt politiarbeid

Et kvarter etter at Sians demonstrasjon skulle startet, altså klokka 15:15, fortsatte voldsutøverne å kaste steiner og annet på politiet og trykket mot sperregjerdene var så kraftig at politiet tok i bruk tåregass. Men folkemengden fortsetter å presse. Et par minutter etterpå starter Sian å prate, som resulterer i at politiet blir spyttet på og kastingen intensiveres.

Når klokka nærmer seg 16:00 kommer politiet med hunder. Det blir varslet om mulig bruk av gassgranater hvis ikke folkemengden roer seg. Minutter etterpå begynner politi å pågripe folk, men kastingen og spyttingen fortsetter. Sian setter fyr på koranen og folkemengden prøver å angripe Sians folk, noe politiet forhindrer. Politiet tar så i bruk gassgranater og ber folk nok en gang om å forlate Torget. Sians markering blir avsluttet av politiet, men folkemengden forblir. I lang tid etter at Sian har forlatt stedet og politiet gjentatte ganger har sagt at det hele er over, prøver politiet å få folket vekk fra stedet, melder TA.

Det er anslått at det var rundt 300-400 som møtte frem på Torget.

Politistasjonssjef Siw Thokle forteller til TA at totalt fire personer ble innbrakt, hvorav to pågrepet – enten for å ikke etterkomme politiets pålegg, eller for straffbare handlinger på stedet. I tillegg jobber politiet med å gjennomgå bildebevis, for så å vurdere opprettelse av straffesak mot enkeltpersoner.

Det kan virke som norsk politi er langt mer realitetsorienterte enn sine svenske kolleger, og gjorde en forbilledlig jobb i Sandefjord. Men Allahs krigere er de samme, enten det er her, der eller i MENA-land. Det er imponerende av politiet at de ikke lot seg stoppe av taktikken med å bruke barna som skjold, selv om MSM lar seg opprøre. Dagsavisens overskrift sier sitt: «Barn skal ha blitt truffet av tåregass under Sian-demonstrasjon». Bør man la seg forundre over at barn som utnyttes slik kan få dårlige opplevelser? Kanskje vi heller skal forvente at foreldrene stilles til ansvar?

Denne berøringsangsten overfor voldsparate muslimer må ta slutt. Ikke minst av hensyn til frihetssøkende muslimer.