Islam

Direkte avslørende, skremmende og også underholdende av muslimsk leder

En hatpredikant som vil drepe frafalne og blasfemikere, forsvares med hans ytringsfrihet av sentral muslimsk leder i Rogaland. Denne lederen viser dermed at han selv er en del av problemene med ekstrem-islam i Norge.

Han heter Summer Ejaz, og er talsmann for Muslimsk Fellesråd Rogaland (MFR). Han gir sin fulle støtte til at hatpredikanten Saed Rageah er i Norge i disse dager for å spre sitt budskap om islam som menneskehetens løsning.

Etter at det ble kjent at Islamsk Opplæringssenter (IO) i Stavanger har invitert somaliskfødte Rageah, har IO nektet å uttale seg. Ledelsen ved IO, det største muslimske trossamfunnet i Rogaland, henviser NRK til MFR, som de er medlem av. Det er da disse ordene til Summer Ejaz faller:

– Når vi tolererer Hege Storhaug og andre islamkritikere, så må vi tolerere at muslimer inviterer noen som har krasse meninger, så lenge vedkommende ikke oppfordrer til lovbrudd, sier Ejaz til NRK.

Ja, dette har vi sett før, enten det har vært Muhammad Usman Rana, Mehtab Afsar i Islamsk Råd eller Basim Ghozlan i Brorskapets bastion i Norge, Rabitamoskeen: Vi som kritiserer islam og islamske miljø og moskeer ut fra brudd på grunnleggende frihetsverdier, vi settes i samme bås som hatpredikanter av de kreftene som støtter sistnevnte. Det er absurd inntil det hinsidige.

Foto fra Summer Ejaz sin Facebook-profil.

Jeg er norsk statsborger, jeg står opp for frihetsverdiene samfunnet vårt er bygget på. Dette er altså i henhold til Ejaz sammenlignbart med hatpredikanter som hentes til Norge. Dette sier vel det meste om ideologien til Ejaz.

«Underholdningen» fortsetter:

Talspersonen tar imidlertid avstand fra Rageahs utspill.

– Muslimer kan ikke bo i Norge og Vesten uten å forholde seg til norske og vestlige verdier. Sånn sett blir Rageahs budskap feil. Samtidig har IOS valgt tema for Rageah som omhandler hovedsakelig ungdom og deres hverdagslige problemer. Dette forholder han seg til.

Hva menes med «å forholde seg til norske og vestlige verdier»? Er det den doble tungen Ejaz benytter? Jeg tror det, for når han synes det er greit at Rageah opererer foran ungdom  Norge, er hans verdimessige troverdighet nær nivå null. «Å forholde seg», må jo personer som Ejaz. Han bor her. Men støtter han våre verdier? Neppe.

For det å invitere Rageah, er det samme som å invitere en nazist fra utlandet, men han skal hovedsakelig snakke med ungdom og deres hverdagslige problemer, og da er jo alt greit, ikke sant?

Min antakelse ble styrket da jeg gikk inn på den norskpakistanske Summer Ejaz sin Facebook-side. Her fant jeg eksempelvis dette fotoet:

Helt riktig, det er pakistaneren Tahir ul-Qadri, mannen bak blant annet dødsstraff for blasfemi i Pakistan, og som jobber for et verdensomspennende kalifat. 

Qadri leder den verdensomspennende Minhajbevegelsen, som deler verden inn i de vantro (med begrensede rettigheter) og de troende. Qadri støttes altså av Summer Ejaz, som promoterer han aktivt. Derfor ble jeg heller ikke overrasket over at Ejaz promoterer Minhaj i Norge, som med dette fotoet på Facebook fra Minhaj-konferansen i august i fjor, da Sylvi Listhaug tok et kontant oppgjør med Qadri.

Så til hykleriet: Ejaz og dialog med biskoper og kirken, som NRK skrev om i 2011:

Biskop Erling J. Pettersen varsler oppgjør med fremmedfrykt og islamofobi i kirkelige miljøer etter møte med muslimske religiøse ledere tirsdag.

Biskopen møtte blant andre talsmannen for muslimsk fellesråd i Stavanger, Summer Ejaz.

De to er enige om at de skal jobbe for å gjøre Stavanger til en åpen by, fri for fremmedfrykt.

(…)

Summer Ejaz mener at den viktigste oppgaven er å bekjempe hatet.

Ja, hvem er det som sprer fremmedfrykt og hat? Frykt for det norske samfunnet, for de vestlige samfunnene basert på kvinner og menns like stilling, basert på frihetsverdier, og som sprer avsky mot ikke-muslimer? Jo, det er krefter som Ejaz støtter oppunder og er en del av selv.

Så fant jeg da også en lenke som bekrefter at Ejaz er med i fascistiske Minhaj. Ja, han er kontaktpersonen til Minhaj i Stavanger. 

Idara Minhaj Ul Quran Moske (pakistansk)
Kontaktperson: Summer Ejaz

Og Ejaz er også nestleder i konfliktrådet til Minhaj.

Og på Facebook er profilbildet hans av Hassan Al-Banna, grunnleggeren av det totalitære, voldelige  Brorskapet (1928 i Egypt).

Vi ser igjen den brede støtten til «moské-islam», sharia-islam». Det største muslimske trossamfunnet i Rogaland støtter altså en hatpredikant som Rageah. Hva sier dette oss med tanke på den skandaløse undersøkelsen til Bushra Ishaq, som fikk bred dekning i Aftenposten (14 sider!) som nærmest et bevis på hvor vestlige, demokratiske muslimer i Norge er?

Som sosiologen og forfatteren Halvor Fosli skrev på Facebook lørdag 6. januar knyttet til NRKs artikkel om Ejaz i MFR og invitasjonen av Rageah:

Det er slike invitasjoner som også gjør tallene til Bushra Ishaq helt umulige å forholde seg til; hvordan kan slike predikanter inviteres om nesten hundre prosent av norske muslimer er for menneskerettighetene? Er det et bittelite mindretall som har kuppet de store, norske moskeene? Det er ikke troverdig.

Vi lever i ignoransens og naivitetens tid. Men verken ignoranse eller naivitet burde være mulig lenger. Moské-islam fosser frem, og politikere flest, og Den norske kirke, står med luen i hånden – og også aktivt hjelper kreftene frem. La oss håpe at Sylvi Listhaug får gjennomslag i Stortinget til å begynne å ta et grep om ekstremismen som vokser i Norge. 

«Det haster, det haster.

Det kan gå galt igjen.

Hva er det vi vil?»

(Inger Hagerup, «Vær utålmodig menneske».)