Islam

Imam arrestert for drapsoppfordring. Men det har ingenting med islam å gjøre, mener PST

Muslimer som ikke ber fem ganger daglig, skal drepes, mener en imam i Sveits. Imamen sitter nå i kasjotten. I moskeen hans har også en IS-celle hatt tilhold. Vi har en liknende imam i Norge. Han mener at muslimer som ikke faster under ramadan, skal halshugges. De er nemlig forrædere. Men husk: PST sier det ikke foregår rekruttering til IS i norske moskeer. Og uansett har IS ingenting med islam å gjøre. Også i henhold til PST.

Imamen i Sveits, med etiopiske røtter, oppfordret moskémedlemmene sine til å ta saken i egne hender: Drep muslimer som ikke kommer i moskeen og ber. Men først skal «synderne» få en sjanse til å angre.

Politiet hadde over tid overvåket moskeen. Tre andre personer knyttet til moskeen og med nasjonale bånd til Tunis og Algerie, er også arrestert. De har brutt landets innvandringslovverk. I fjor ble moskeen raidet av politiet fordi en IS-celle opererte fra innsiden av dørene.

Police had the mosque under surveillance for a number of days and had been watching the entrance from unmarked cars parked outside.

The mosque hit headlines last year after an ISIS terror cell was dicovered operating on the site.

En journalist  er klar i sin tale: Cellen på innsiden av moskeen oppfordret medlemmene om å dra til Midtøsten:

Journalist Kurt Pelda was first to report the news about the terrorist group who had encouraged its members to travel to the Middle East.

He said: “A man from Winterthur became radicalised in the last few months and recently travelled to Syria.

“We do not know exactly what he has done in Syria but there is every indication it has to do with ISIS.

“Let there be no doubt.

“There is a whole bunch of preachers and prayer leaders who actively meet in the mosque or outside with young people and trying to radicalise them.”

Tidligere i år kunne vi avsløre at den antisemittiske imamen Nehmat Ali Shah, har en svigersønn med holdninger som minner sterkt om imamen i Sveits. Shah er jo også kjent for sin hyllest til mannen som drepte guvernøren Salman Taseer – fordi Taseer ønsket å myke opp den barbariske pakistanske blasfemilovverket. Denne svigersønnentil Shah, født i Pakistan, innvandret til Norge gjennom ekteskap med Shahs eldste datter i 1998. Hun var da 19 år. Hennes innvandrede imam-ektemann, Syed Farasat Ali Bukhari, mener at muslimer som ikke faster under ramadan, skal halshugges. Han er heller ikke særlig positivt innstilt til dem som ikke ber sine daglige bønner. Dette forklarte han sine tilhengere på en video vi fikk oversatt.

Hvis en person spiser eller drikker offentlig under ramadan, latterliggjør han islam. Og befinner vedkommende seg i et muslimsk samfunn/stat, så skal myndighetene halshogge ham.

Videre sa han dette:

– En person som ikke ber sine daglige obligatoriske bønner, som er myndig og tilregnelig, for vedkommende er den minste straffen i et muslimsk samfunn fengsling. Til han angrer, ber om tilgivelse og opptar daglig bønn. I visse lovskoler tas det til orde for å drepe dem. Så stor synd er det å la være å be, sier imamen.

Straffen for ikke å faste: døden.

Straffen for ikke å faste: døden.

Da HRS avdekket denne imamens ekstremisme, ga vi saken til NRK.

Bukhari søkte den gang om å starte skole for muslimske barn i Oslo (sic), som det ikke ble noe av. Han ser fremdeles ut til å drømme om private skoler for muslimske barn her i Norge, hvis man skal tro proff.no

Da er det bare å minne om at PSTs analytiker Jon Fitje Hoffman kan berolige oss her på berget: Det foregår ingen rekruttering til IS og liknende grupper i moskeer i Norge, og slike IS-folks tanker og tolkninger har ingenting med islam å gjøre.

Nå er det vel ingen sjokkerende opplysning at jeg ikke er helt enig i akkurat det.

Jihad og vold har "overhodet ikke noe med islam å gjøre", hevder teologen Jon Fitje Hoffmann.

Jihad og vold har «overhodet ikke noe med islam å gjøre», hevder teologen Jon Fitje Hoffmann.

Hva tenker Fitje Hoffmann om rettssaken mot Ubaydullah Hussain som nå pågår, tiltalt for terrorrekruttering? Hussain opererte jo på eksempelvis på innsiden av Tawfiiq Islamsk Senter, der han medvirket til ekteskapsinngåelse mellom en ung norsk narkoman kvinne og den da landsforviste jihadisten, Omar Cheblal, i fjor vinter drept i kamp for IS.

Jeg tillater meg å undres over akkurat dette.