Gjensyn

Ukens gjensyn

Denne ukens artikler fra vårt rikholdige arkiv, forhåpentligvis til glede for gamle og nye lesere, er saker som berører dagsaktuelle problemstillinger og kan være med på å belyse den pågående samfunnsutviklingen.

Israel, Midtøstens eneste demokrati og jødenes hjemland, er under angrep fra flere fronter. Også i Europa er antisemittismen etter 7.oktober-angrepet sterkt økende. Likevel er økningen fortsettelsen av en pågående trend, der masseinnvandring fra muslimske land gjør det stadig farligere å være jøde. «Norge og Europas jøder er kanarifuglene i gruvene våre. Hvis de en dag slutter å synge, da er alt tapt.» Dette er dedikasjonen i boken Islam. Den 11. landeplage, og vi tar et tilbakeblikk på jødenes situasjon i Europa i 2016.

Jødene er kanarifuglene

Ved ambassaden vår i Ghana ligger til enhver tid 80 – 100 saker knyttet til søknad om pass og personnummer til barn som er født i flerkoneri. Situasjonen fremstår som helt ute av kontroll. Men det er ikke slik at norske myndigheter ikke har visst om hva som foregår. De har visst, men hatt mange underlige innfallsvinkler for å avdramatisere flerkoneriet som gjør det umulig å vite nøyaktig hvor mange tusen barn med norsk statsborgerskap det finnes i utlandet. Vi tar et tilbakeblikk på hva Venstres statsråd mente om flerkoneri i norsk kontekst.

Statsråd om flerkoneri: ikke forbudt med religiøse ekteskap

Kriminaliteten i Oslo bare vokser i omfang og råskap. Politiet har i årevis prøvd å holde den negative utviklingen unna offentligheten for så å hevde at de skal ta grep. Nå hevder politiet at de skal være «i forkant av utviklingen», men tror de på det selv? spør vi i ukens kommentar. En som har vært helt klar på at Oslo langt ifra er i forkant av utviklingen er FrPs Per Willy Amundsen.

Oslo er ikke en trygg by

Alle vet det, men kvier seg for å si det: Gatevolden i Oslo er drevet av de med ikke-vestlige bakgrunn. Machete- og skyteepisodene er nærmest dagligdags. Det neste er håndgranater, skrev vi i 2020. Det de fleste politikerne og MSM har vært opptatt av, er å beskytte og bortforklare denne kriminaliteten. Det skyldes ene og alene at kriminaliteten er innvandringsdrevet, først og fremst av unge menn med ikke-vestlig bakgrunn. At MSM og politikerne er havnet i bakevja kan de også takke Oslos politiledelse for, en ledelse som er livredd for å bli oppfattet som innvandrerfiendtlig og rasistisk.

Resultatet? Treffsikre politiske tiltak har uteblitt og operativt politi «presses» til å bli jattedokker som ikke en kjeft av de kriminelle verken frykter eller har respekt for.

Mens vi venter på håndgranatene i Oslo

Mens helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) måtte gå etter omfattende juks med egen masteroppgave, er hun samtidig tydelig på at hun ikke forstår at hun jukset. Den manglende forståelsen for hva som er juks er hun ikke alene om. Vi tar et tilbakeblikk på flere stortingspolitikere som har misbrukt ikke bare velgernes tillit, men også fellesskapets midler.

Politikerne renvasker seg i skitten moral