Fundamentalisme

Terrorist og eks-MDG jaktes av norske myndigheter

Han er tidligere blitzer, deretter MDG-politiker på Nesodden, for så å konvertere til islam i Rabitamoskéen i Norge. Han har vært internasjonalt etterlyst som terrorist i årevis, og nå kaster også norske myndigheter seg inn i arbeidet med å få Anders Cameroon Østensvig Dale utlevert. Denne saken viser med all tydelighet hvordan de ideologisk ekstreme fiskene svømmer i samme vann.

Saken rundt Anders Cameroon Østensvig Dale (44) fra Nesodden har versert siden 2011. Han har den ærefulle tittelen en av verdens verste terrorister.

Etter oppfordring fra USA og Frankrike ble han for over 10 år siden svartelistet av FNs sikkerhetsråds sanksjonskomité rettet mot al-Qaida. Han fikk dermed internasjonalt reiseforbud, alle bankkonti ble sperret, og han ble nektet å handle våpen. Østenvig Dale har stått som kandidat for Miljøpartiet De Grønne ved kommunevalget, han skal  ha vært aktiv i Blitz, og han konverterte i den notorisk ekstreme stormoskeen i Oslo som tilhører det totalitære Brorskapet, Rabitamoskéen. Etter konverteringen dro han til terrorstaten Jemen.

Terroristene i Oslo-moskeen

At flere terrorister har frekventert Rabiatmoskéen er godt kjent for våre lesere, men er en ikke-sak for MSM. Det burde jo vakt nasjonalt ramaskrik da Rabitamoskéen ble oppført på Emiratenes terrorliste allerede i 2014.

Østensvig Dale er langt fra den eneste farlige terroristen som har hatt opphold i Rabitamoskéen, der han konverterte senest i 2013 (sannsynligvis før). Videre handler det om Hassan Abdi Dhuhulow, Nairobiterroristen, som var svært aktiv i flere år på nettstedet til Rabitamoskeen, islam.no, der han uforstyrret fikk promotere en av verdens verste terrorister gjennom tidene, Anwar al-Awlaki. En tredje er Abu Ayub, som gikk til selvmordsangrep i Bagdad sommeren 2014. I tillegg har en rekke andre jihadister/terrorister hatt tilhold i moskéen.

En liten saksopplysning av interesse her er at Antirasistisk senter i årevis har samarbeidet med Rabitamoskéen. De med hang til totalitære ideer, enten de er ispedd religion eller politikk (for islam  gjelder det både ideologi og politikk som kjent), trives i hverandres selskap.

Verken internasjonale etterlysninger eller terrorlister og sanksjoner mot Østensvig Dale har ført til at han har blitt utlevert fra Jemen. Jemen er en av verdens verste terrorstater, så at Østensvig Dale lett får beskyttelse der, burde ikke overraske noen av oss. Østensvig Dale er sunni, mens den regjerende Houtibevegelsen i hovedstaden Sana er sjia. Altså har etter all sannsynligvis Østensvig Dale levd under vingene til sunnimuslimene i landet.

Trenger behandling for skade, sier forsvareren

Det nye i saken er at norske UD nå aktivt vil bidra til å få 44-åringen, som altså er siktet for deltakelse i Al Qaida, utlevert til Norge for straffeforfølgelse. Østensvig Dale ble fengslet av jeminittiske sjiamyndigheter i fjor, og signaliserer selv at han vil tilbake til Norge, i henhold til UD og hans forsvarer.

Tirsdag var Dales forsvarer, Patrick Lundevall-Unger, i møte med Utenriksdepartementet. I møtet diskuterte de en mulig retur.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomgått diverse metoder for hvordan man til syvende og sist kan få Dale hjem. Jeg har følelsen av at UD tar denne saken meget alvorlig. Det er ikke tomme fraser, men de ønsker å bidra aktivt, sier Lundevall-Unger.

– Sa UD rett ut at de vil jobbe for å få Dale til Norge?

– Jeg har oppfattet det på den måten, svarer advokaten.

UD uttaler seg i nøytrale ordlag. En terrorist, som IS-søstrene, har i utgangspunktet samme rett til konsulær bistand som enhver annen norsk statsborger.

UD bekrefter til NRK at de har vært i møte med Dales forsvarer, og sier at alle norske borgere i utlandet kan be om konsulær bistand fra utenrikstjenesten.

– Konsulær bistand gis på individuelt grunnlag og etter individuelle vurderinger i hver enkelt sak. Det er frivillig både å be om, og å ta imot eventuelle tilbud om konsulær bistand, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Mathias Rongved.

UD vil hverken kommentere eller bekreftet om de skal hjelpe med å bringe den terrorsiktede Dale hjem.

Ifølge kilder skal Østensvig Dale blitt skuddskadet på slagmarken for deretter å ha blitt tatt til fange og fengslet, noe hans forsvarer bekrefter. Han trenger behandling for skaden, sier forsvareren.

– Jeg betrakter skaden som såpass alvorlig at han trenger akutt medisinsk hjelp. Det får han ikke der han befinner seg. Dette må bidra til at man henter han hjem, uavhengig av hvilken siktelse som ligger til grunn.

At dette minner om argument fra forsvarshold for å hente IS-kvinnen i 2020 til Norge grunnet et angivelig alvorlig sykt barn, faller en umiddelbart i tankene.

Vi får som borgere ikke vite kostnadene ved hentingen av IS-kvinnen og hennes barn i 2020, like lite som vi får vite kostnadene ved å hente IS-søstrene til Norge i år. At regningene er store ligger i kortene når et stort apparat hos PST, politi og UD settes i sving. Regningene sendes uansett det arbeidende folket.