Frihetsverdier

To anholdt i Danmark: Går danskene etter islamkritikere?

To personer fikk i dag morges dansk politi på døra. Den ene er politikeren Jeppe Juhl, den andre er fotograf og blogger Steen Raaschou (som driver Snaphanen.dk). De er anholdt for å ha delt den groteske drapsvideoen fra Marokko, der en norsk og en dansk ble regelrett slaktet av islamister. Nå tror flere at jakten på "islamkritikere" er i gang før Folketingsvalget.

Både Steen og Juhl tok kontakt med en annen «fengslet» mann, nemlig Lars Hedegaard, som vi har omtalt tidligere i dag.

Hedegaard publiserte følgende på FB:

For den som ikke vet hvem Tavakoli er, så er det forfatteren Jaleh Tavakoli, ex-muslim fra Iran og dansk borger, som ble siktet for å ha delt video av det groteske dobbeltdrapet i Marokko.

Med andre ord er Steen siktet for å ha delt denne videoen. Selv skriver Steen på Snaphanen, via en lånt Chromebook, at det i så fall handler om en lenke til en lenke til en lenke:

«Jeg skal have linket til noget, der linkede videre, der linkede videre til den omtalte halshugningsvideo fra december. Efter at have fotograferet i over 50 år, kender jeg naturligvis godt Straffelovens § 264 d. Det er en helt rimelig paragraf, afhængig af hvordan den bliver anvendt, vel at mærke. Denne anvendelse er overkill, og det signalerer panik i de debatterende klasser. Her i orkanens øje, er der stenroligt, kan jeg fortælle mine venner.Det er fire en halv måned siden ‘forbrydelsen’, så lige præcis hvor mange viderelinks der var, og om der overhovedet findes en video i enden af linkkæden, var jeg ikke klar over på stående fod.»

Like etter publiserte Hedegaard en ny FB-status:

At Hedegaard etterlyser Nye Borgeliges leder Pernille Vermund er ikke tilfeldig, da den andre som havnet i politiets klør er hennes toppkandidat Juhl. Også han siktet for å ha delt videoen fra Marokko. Juhl hevder selv på FB at han aldri har delt denne videoen:

Juhl tror altså at anholdelsen og beslaget handler vel så mye om «å rote rundt i hans private ting». Til Berlingske drar Juhl den lengre, der sier han: «Det skal åpenbart slås ned på islamkritikere innen valget».

Hvis dette er en koordinert politiaksjon, med politisk velsignelse, og med mål om å stilne islamkritiske stemmer, er Danmark ikke bare på ville veier. Da har de lagt seg inn på en særdeles farlig vei.