Islam

Forfatter siktet for å ha delt Marokko-drapsvideo. Vil også ta fra henne barnet

Forfatteren Jaleh Tavakoli, ex-muslim fra Iran og dansk borger, er en av 14 personer i Danmark som nå er siktet for å ha delt video av det groteske dobbeltdrapet i Marokko før jul. Tavakoli sier at hun i dag også har fått beskjed om at myndighetene vil frata henne fosterbarnet på 8 år, som hun har hatt ansvar for siden barnets fødsel. "Mitt hjerte stopper snart", skriver Tavakoli i en melding på Facebook.

Like før jul ble Maren Ueland og danske Louise Vestager Jespersen drept under en fottur i Atlasfjellene i Marokko. Terroristene la ut en video som viser at de unge kvinnene ble strupeskjært og deretter fikk hodene kappet av.

Dette var en handling gammelmediene helst ikke ville fortelle oss om. Mediene snakket om at de to hadde blitt «stukket», og så videre. Hva som faktisk skjedde, ble det lagt slør over.

Dette opprørte mange som har forstått hva islamske terrorister utfører av bestialske gjerninger i religionens navn. De samme forstår ikke hvorfor medier unnlater å fortelle sannheten om hva som faktisk skjedde. Samfunnsdebattanten og forfatteren av boken Islams Offentlige Hemmeligheder, Jaleh Tavakoli, er en av dem. Hun er født i Iran i 1982 og kom til Danmark på familiegjenforening som 9-åring. Hun har tatt Danmark inn i sitt hjerte. Hun har tatt til ordet for at Danmark skal stoppe all behandling av asylsøkere i Danmark, og hun stopper ikke der: Hun peker eksplisitt på den muslimske innvandringen:

Den muslimske innvandringen har allerede gitt oss så mange problemer at vi ikke kan fortsette med å ta imot nyankomne. Integreringsutfordringene er på mange måter større i dag. I dag er terrorismen også en av integreringsutfordringene.

Det finnes muslimer blant oss, som er født og oppvokst i landet, som kan finne på å slå medborgere ihjel i islams navn. Den jødiske minoritet i Europa er igjen forfulgt.

Våre politikere kjenner godt til problemene, men de er rammet av en infantil frykt for å bli upopulær blant de pene og virkelighetsfjerne i EU, men også her hjemme. Våre politikere skal agere som voksne mennesker, ellers vil de bli skiftet ut. De kan dog – dessverre – gjøre meget mer skade, hvilket er grunnen til at jeg og mange andre føler oss tvunget til å at skrive om innvandringens problemer.

Mit fokus er så, no surprise, islam. Det er det fordi at islam også er blitt et vestlig og dansk problem, uansett om vi så lykkes med øyeblikkelig å lukke grensene og asylmottakelsen i Danmark. Problemene med innvandringen er som oftest islamrelaterte problemer, ikke alltid, men ofte.

14 siktelser – og et barn

Danmark har nå siktet 14 borgere for å ha delt videoen av dobbeltdrapet i Marokko. Det er foreldrene til Vesterager Jespersen som har anmeldt Tavakoli.

I alt er 14 personer i alderen 13-69 år sigtet i sagen.

12 af dem er sigtede efter straffelovens § 264 d, der kan føre til straf for en person, som deler beskeder, billeder eller videoer af personer i private situationer – også hvis personen på billedet eller video er afdød.

Øvre straferamme er tre års fengsel.

Tidligere har Tavakoli fortalt til DR om bakgrunnen for a hun delte drapsvideoen som florerte på nettet.

«Både myndighederne og mainstream-medierne i Danmark skrev ikke i første omgang, hvad der var sket andet end, at en dansk kvinde var blevet dræbt.

Siden skrev de så om de to videoer, men altså alene fordi de var blevet spredt på internettet. Altså både videoen, der viser en henrettelse, og videoen, hvor der bliver sværget troskab til Islamisk Stat.»

Tavakoli har understreket i danske medier at hun ene og alene delte videoen for å vise hva ekstrem islam kan føre til.

«Mitt hjerte stopper snart»

Den siste utviklingen i saken om fosterbarnet, meldte Tavakoli om i en chatgruppe på Facebook i kveld kl 22.37. Gruppen opprettet hun selv tidlig i dag og innlemmet HRS i den. I kveld skriver hun dette:

Jeg har et barn der juridisk er et plejebarn (fosterbarn, min merknad), har haft hende siden hun blev født, hun bliver 8 år i maj, vi har i dag modtaget et brev om at man vil fjerne vores barn, fordi jeg har delt en drabsvideo.

Skriv gerne hvor I kan, mit hjerte stopper snart ….

Politiet var ute og advarte mot å dele videoen da den gikk viralt.

«Det er vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om, hvad krænkende film og billeder er, og at de skal slettes og aldrig deles videre, hvis man får dem tilsendt,» forklarer chefen for Rigspolitiets Nationalt Forebyggelsescenter, Tenna Wilbert, og uddyber:

Både fordi det er ulovligt at dele, men i høj grad også fordi, det har forfærdelige konsekvenser for ofrene og deres nærmeste.»

For en ex-muslim og demokratiaktivist kan dette nå altså føre til at hun og hennes mannlige samboer mister omsorgen for et barn.

Jaleh Tavakoli var en av de overlevdende etter terroren mot Lars Vilks på Krudttønden i København 14. februar 2015. Hun satt i panelet sammen men det fremste målet for terroristen Omar El-Hussein, Lars Vilks. Hun kommer med en pressemelding om den siste utviklingen melder hun på chatgruppen på Facebook nå midnatt.