Islam

Saudiske dollar opererer fritt i moské-Sverige og -Norge. Skal det fortsette?

Minst hver fjerde offisielle moské i Sverige er sponset av Saudi-Arabia. Nå kommer det frem at også skoler for barn sponses av sjeikene. Og båndene er åpne til salasfister her i Norge. Den svenske regjeringen reagerer (endelig) kraftig, men islamiseringen av Sverige går nok langt raskere enn de har skjønt.

Svenska Dagbladet (SvD) har satt søkelyset på islamsk ekstremisme gjennom saudi connection. Avisens øyner festet seg ved Alsalam-skolen i Örebro, en skole vi også tidligere har omtalt som et potensielt ekstremt lærested. SvD kan avsløre at denne skolen har mottatt «millionbidrag» fra det saudiske kongehuset (bak betalingsmur, her er lenke til et annet nettsted som omtaler saken).

En skandinavisk stiftelse

Det dukker opp nok et navn som er kjent for våre lesere, stiftelsen Al-Risalah. Denne stiftelsen brukes til å viderebringe penger fra det saudiske kongedømmet, og dens leder heter Hussein Aldaoudi. Stiftelsen Al-Risalah er antakelig den største saudisk-finansierte stiftelsen i Skandinavia, pluss Island. Den finansierer bygging av moskeer, oppkjøp av tomter til samme formål, og muslimske førskoler og andre skoler. Hovedsetet er, ja, nettopp, i Örebro.

Stiftelsen er desidert størst i Sverige:

Og her er avleggerne i Norge, Danmark og lille Island.

Al-Risalah er særlig operativ i Nordesn Paris, Tromsø, i Alnor-moskeen der. Og det er nettopp denne stiftelsen som kjøpte eiendommen i sin tid som Alnor fikk i gave. Denne Tromsø-moskeen er ledet av konvertitten Sandra Maryam Moe. Moe er gift med en annen konvertitt som har vært på terrortrening i Filippinene. Det er også saudiske penger via Al-Risalah som sponser hatpredikanter som hentes av Alnor, som igjen samarbeider med salafistene i Islam Net. Og i Alnors lokaler finner vi også en skole for barn. Hva tror dere den heter?

Alsalam skolen. Som i Örebro.

Skjermdump fra Alnors hjemmeside.

Ja, vi vet jo godt hvor mye kjærlighet og fred som formidles av salafister. Og Sandra Maryam Moes drøm er en heldagsskole for barna i moskeen.

Og hvem er tidligere identifisert i Alnors styre, faktisk som styreleder? Samme Hussein Aldaoudi, som altså leder Al-Risalah i Skandinavia og Island.

Bånd til terrorisme

Men det er verre enn som så. Al-Risalah støttes økonomisk igjen av en annen saudisk stiftelse, Al-Haramain, også den aktiv i Sverige. Stiftelsen er utpekt som en hovedsponsor av al-Qaida, og er derfor satt opp på terrorlisten til FNs sikkerhetsråd. Stiftelsen står for  bygging av langt over 1 000 moskeer verden over, den sponser foredrag og seminarer og sprer millioner av islamske propagandapamfletter.

Allerede i 2006 fikk svenskene presentert følgende:

Stiftelsen har ordnat påkostade seminarier runt om i världen, bland annat i Odense och Köpenhamn. al-Haramain har även ordnat religiösa kurser i Sverige och Norge och ordnat rundturer i Skandinavien för gästföreläsande imamer. En närbesläktad saudisk stiftelse stöder al Salam-skolan i Örebro med 100000–150000 kronor i bidrag per år.

Den forbudte stiftelsen opererer også i en av Sveriges verste gettoer, Rosengård.

Islamiska kulturföreningen på Rosengård är en av de svenska muslimska församlingar som öppet samarbetat med al-Haramain.

Og skulle noen fremdeles være i tvil om at denne FN-forbudte stiftelsen er av betydelig størrelse, les dette:

Enligt USA har al-Haramain gett finansiellt stöd till flera av al-Qaidas grenar – däribland Gamaa al-Islamiyya och Islamiska jihad i Egypten, al-Itihaad al-Islamija i Somalia, Jemmah Islamiyya i Indonesien, Hamas i Israel och Lashkar e-Taibah i Pakistan.

Sponsing av stormoskeer

Svenske politikere har med åpne øyne latt Midtøsten sponse moskeer i Sverige. I Sverige er minst hver fjerde moské sponset av Saudi-Arabia, viser kartlegging av de man antar er de 25 største moskeene i Sverige. Andre er sponset av Qatar, som fører ideologien til Det muslimske brorskapet, Iran, Libya, Emiratene, Tyrkia, med flere.

Men nå er Miljöpartiets utdanningsminister Gustav Fridolin høyt på banen med sin forskrekkelse over denne ene skolen i Örebro. «Det är inte så det ska vara», sier han fortørnet (betalingsmur).

Så nedsnødd kan man fremdeles være «straffefritt» som politiker i Sverige.

Da skal vi vise samme Fridolin et foto fra en annen skole i Sverige, Mångården skole, som viser ideologisk «hur det är».

Hvilken ideologi tror Fridolin blomstrer i all sin uskjønnhet på dette «Midtøsten-fotoet» fra Mångården, som her i 2017 feirer 20 år som friskole – i Sverige?

Islamiseringen av Sverige går raskere enn jeg tror de fleste av oss har forstått, meg inkludert. Hvordan dette kan stanses, er jammen ikke enkelt å se. Det finnes antakelig ikke en god demokratisk politisk løsning så lenge eksempelvis salafistisk islam, eller moskéislam, defineres som religion og ikke politikk, og derav juss i opposisjon til landets sekulære lovgivning.

PS: Ja, 8. mai i år vedtok Stortinget at moskeer må tillate innsyn i sine koranskoler for å kunne få tilskudd som trossamfunn. Og i 2016 skjedde dette:

«Stortinget ber regjeringen utrede en ordning som gjør at kun stater som praktiserer religionsfrihet, tillates å bistå med finansiering av trossamfunn i Norge. Regjeringen anmodes videre om å arbeide for å tette alle smutthull i regelverket, herunder bruk av stiftelser.»

Hvor dette arbeidet står, kjenner vi per i dag ikke til.

Hovedfoto: Mångården skole feirer 20-årsjubileum med det offisielle Sverige lykkelig på besøk.