Politikk

Motbydelig

For et par dager siden begynte det å versere et bilde på Facebook av Aps valgbod med en masse typiske ikke-vestlige innvandrere. Bildet illustrerer godt realitetene med at de fleste ikke-vestlige med stemmerett, faktisk stemmer Ap. Men så delte Christian Tybring-Gjedde (FrP) bildet.

Det var svært mange på Facebook som delte bildet av Aps valgbod med en rekke ikke-vestlige innvandrere tilstede. Det var først da Christian Tybring-Gjedde (FrP) gjorde det samme på sin Facebook-side at det blåste opp til orkan.

Filter Nyheter kan fortelle – dog ikke slå fast:

«Det Tybring-Gjedde ikke skrev, var at bildet etter alt å dømme viser en organisert gruppe fra voksenopplæringen, som ikke hadde noen annen kobling til Ap enn at dette var en av mange valgkampboder de hadde fått i skoleoppgave å oppsøke denne dagen.»

Bildet er en god illustrasjon på at nesten alle ikke-vestlige med stemmerett flokker seg om Arbeiderpartiet

Etter alt å dømme? Ikke vet jeg hva Filter Nyheter «dømmer» etter, men de bruker i alle fall representater fra Arbeiderpartiet som sannhetsvitne. Spørsmålet er om ikke denne dommen faller fordi det var Tybring-Gjedde som delte bildet, og det med følgende tekst:

«Arbeiderpartiets valgbod på Oslos paradegate.»

Sannerlig ikke mye motbydelig over den teksten, men gud bedre, vi har da fortolkere i dette landet:

«En motbydelig politiker», sier Fredrik Mellem som er leder i Aps største lokal i Oslo, som fastslår at Tybring-Gjedde «godt vet hvilke strenger han spiller på».

– Han har selvfølgelig lagt ut dette for å tilfredsstille alle nettrollene i fanklubben hans og fordommene deres, sier Mellem. 

Selvfølgelig? Fordommer? Er det noe som er selvfølgelig, så er det at bildet er en god illustrasjon på Arbeiderpartiet og innvandrerstemmer. Fordi det er flest fra innvandrerbefolkningen i Norge med stemmerett fra ikke-vestlige land, og hele 65 prosent av dem som stemte ved siste stortingsvalg, stemte på venstresiden – men nesten ni av ti av disse stemmene gikk nettopp til Ap. Og akkurat dét gjør det aktuelle bildet til en god illustrasjon.

Siden Ap-Mellem har bestemt seg for at Tybring-Gjedde er «motbydelig», hvilket i seg selv må kalles et lite anstendig utsagn, og som «vet hvilke strenger han spiller på», så lurer jeg på hva samme Ap mener med å drive valgkamp i en moské? For da vet man ikke hvilke strenger en spiller på? Kanskje Ap skal sende en SMS for å bortforklare sammenhengen?

HRS har vært i kontakt med Christian Tybring-Gjedde som forteller at han slettet Facebook-innlegget etter noen timer fordi kommentarfeltet «tok av» og han hadde ikke kapasitet til å følge opp. Og for dem som leser Filter Nyheter så er det åpenbart heller ikke Tybring-Gjeddes utsagn som trigger, men nettopp noen kommentarene. Da var det «motbydelig» å slette det?

Aps stortingsrepresentant og finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen, slår følgende fast:

– Når Christian Tybring-Gjedde poster dette bildet vet han akkurat hva han gjør. Han benytter en situasjon hvor mennesker setter seg inn i hvordan det norske demokratiet fungerer til å nøre opp under fremmedfrykt. Kommentarfeltet syder over av hatefulle ytringer, og det er selvfølgelig tilsiktet fra Tybring-Gjeddes side. Uanstendigheten kjenner visst ingen grenser, sier Marthinsen.

Du har bestemt at det er tilsiktet, eller har du snakket med han? Vel, nå lærte vi litt om «uanstendighet», for det «motbydelige» mennesket slettet det. Fy seg!

For øvrig fikk Tybring-Gjedde tilsendt bildet fra en i medieverden, så det er tydeligvis ikke alle som er enig i medienes prioriteringer. Men de fleste ligger vel og logrer for partipreferanser, slik at de vet at de har en jobb å gå til i morgen også.

Hvem sa motbydelig?