Politikk

Ap tar alle midler i bruk – SMS til 500.000 personer i dag

Reaksjonene på SMS-en lar ikke vente på seg. På Facebook er mange av reaksjonene sterke, og folk spør seg selv: Hvorfor meg, jeg har aldri hatt noe med Ap å gjøre. Så er spørsmålet om det er lovlig.

Arbeiderpartiet har åpenbart angst for det jevne stortingsvalget, om vi skal tro meningsmålingene, og virker bare mer og mer desperate. I dag har de sendt ut SMS til 500.000 personer, men hvorfor akkurat disse har fått denne SMS-en vites ikke:

«Hei. Stortingsvalget blir jevnt. Du avgjør om Frp og Høyre fortsetter i regjering. Vil du ha et skifte? Skole og eldre fremfor skattekutt? Stem Arbeiderpartiet!».

På Facebook er reaksjonene mange og slett ikke alle er fornøyd. Her noen:

«Hvorfor får JEG denne på SMS fra Arbeiderpartiet?? Er de blitt helt desperat, dagen før dagen?

«Veldig intelligent å sende dette til en stortingskandidat for et annet parti… Skjønner godt at de velger å legge inn en sperre for å kunne svare.»

«Er det tillatt å sende sms på denne måten?»

Nettopp sistnevnte er et sentralt spørsmål. Er det tillatt?

Smutthull?

Nettavisen har fått opplyst fra Arbeiderpartiets pressekontor at listen over mottakere er kjøpt fra byrået IPE Konsument og at antallet mottakere er 500.000 stemmeberettigede.

«Mens Markedsføringsloven har en formulering om at du kan reservere deg mot uønsket reklame, gjelder dette for næringsdrivende, og det finnes et unntak i denne loven for frivillige organisasjoner. Det er dette smutthullet Arbeiderpartiet har benyttet seg av. Dermed har de kunnet sende SMS med politisk reklame også til mottakere som ikke har gitt noe slikt samtykke.»

Hvis Ap mener å være en frivillig organisasjon så burde de kanskje tenke mer på hvordan de opptrer og særlig dagen før valget. Vi får se hvor mange velgere som stoler på et parti som synes glad i smutthull.