Islam

«Blasfemi» på Facebook førte til dødsdom

En mann i Pakistan er dømt til døden for angivelig å ha begått «blasfemi» på egen Facebook-vegg. Det skal være første gang i historien at slik dommer faller etter utsagn i sosiale medier. Som kjent er Islamsk Råds leder, Mehtab Afsar, en trofast tilhenger av mannen bak blasfemilovverket i Pakistan. Afsar har aldri blitt konfrontert av MSM for å støtte denne ekstremisten, Tahir ul-Qadri. Burde ikke vi som betaler skatt og slik lønner Afsar, ha krav på at MSM gjør jobben sin?

 

Taimoor Raza (30) er funnet skyldig i å ha fornærmet profeten Muhammed på Facebook, melder Guardian. Han ble rapportert etter en debatt på Facebook-veggen sin med det som viste seg å være en ansatt i antiterrordepartementet.

Tilhører minoritet

Raza kommer fra en fattig familie som tilhører sjiaminoriteten i Pakistan. Millioner av pakistanere skal ha mottatt tekstmelding fra myndighetene om å rapportere profet-bespottende ytringer i sosiale medier, i tillegg til at regjeringen har best Twitter og Facebook om hjelp til å «track them down».

Menneskerettighetsaktivister er bekymret for utviklingen. Det er en velkjent metode i Pakistan å beskylde en utpekt fiende (urettmessig) for blasfemi. Tross dette, kan aktivistene fortelle at ingen noensinne er tiltalt for å ha fremmet slike alvorlige falske anklager.

I fjor ble fire dømt til døden i Pakistan for angivelig blasfemi.

Islamsk Råde Norge fredet

Generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afsar, er en varm og trofast tilhenger av Tahir ul-Qadri, lederen for den verdensomspennende islamistiske gruppen Minhaj ul-Quran. I 2012 fikk Afsar blant andre med seg representant for Den norske kirke til en pressekonferanse i København i anledning ul-Qadris besøk der. Ul-Qadri ble avkledd som løgner: Han benektet på strak arm at han hadde en helt sentral rolle i innføringen av dødsstraff for blasfemi på 80-tallet i landet.

Hva mener mediene om at Afsar er en beundrer av mannen som ideologisk står bak at folk i Pakistan drepes for å si et skjevt ord om islam eller Muhammed? Afsar lønnes av skattebetalerne. Burde ikke vi få vite hva han faktisk står for ideologisk?

At Afsar, som i mange år var talsmann for Minhaj-bevegelsen i Norge, aldri har blitt konfrontert med denne mangeårige, ideologisk forkastelige bagasjen, er nok en av grunnene til at folk søker seg til alternative medier.