Islam

Danmark med innreiseforbud for hatpredikanter

Danmark navngir seks religiøse hatpredikanter og erklærer dem uønsket i landet. Blant dem er Kamal El-Mekki og Bilal Philips, som er populære i noen muslimske ungdomsorganisasjoner og moskèmiljøer i Norge. Utlendingsminister Inger Støjberg gir rene ord for pengene: - Regjeringen vil ikke akseptere at hatpredikanter kom til Danmark for preke hat mot det danske samfunn og for å indoktrinere andre til blant annet å begå vold mot kvinner og barn, utbre idèer om et kalifat og i det hele tatt undergrave våre grunnleggende verdier.

Den danske regjeringen har lagt frem en offisiell liste over utenlandske, religiøse hatpredikanter som skal nektes innreise til Danmark. Hensikten er å sende et klart signal til «omreisende, rabiate religiøse forkynnere som søker å undergrave vårt demokrati og våre grunnleggende verdier om frihet og menneskerettigheter» om at de ikke er velkomne i Danmark, heter det i regjeringens pressemelding.

Foreløpig befinner Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe, Kamal El-Mekki, Bilal Philips, Terry Jones, Salman Bin Fahad Alodah og Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi seg på listen.

»Som det første land i verden, nægter vi nu offentligt navngivne hadprædikanter adgang. De vil blive afvist og sendt ud igen, hvis de forsøger at indtrænge i Danmark,« skriver hun på Facebook og uddyber i pressemeddelelsen:

»Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund og for at indoktrinere andre til blandt andet at begå vold mod kvinder og børn, udbrede ideer om et kalifat og i det hele taget undergrave vores grundlæggende værdier. Derfor er jeg selvfølgelig også meget tilfreds med, at det nu bliver tydeligt for enhver, at disse personer ikke er velkomne i Danmark,« siger hun i pressemeddelelsen.

Den offentlige, nationale sanktionsliste er en del af den politiske aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

El-Mekki og Philips vil være kjent for et nordisk publikum, da de stadig blir invitert av muslimske ungdomsorganisasjoner og visse moskémiljøer som foredragsholdere på konferanser. Kamal El-Mekki er salafist og tilhenger av det saudiske strafferegimet, med dødsstraff, pisking og amputasjoner for ting som hører hjemme i privatsfæren, som han mener bør innføres i Europa. Han forsvarer også slaveri og mener at alle ikke-islamske høytider er ondskap.

I 2015 ble han likevel invitert av Stockhold-moskeen og Islamska Förbundet for å holde et foredrag i Folkets hus. Dette ble senere stoppet da LO satte foten ned og nektet organisasjonene å avholde arrangementet i deres lokaler. El-Mekki har også besøkt Norge, da i regi av Basim Ghozlan og Rabitamoskeen, på Rabitas Unges konferanse i 2012. I 2015 ble han invitert av den nye organisasjonen under Rabitamoskeen i Oslo, Norges Unge Muslimer (NUM), til å holde foredrag i lokalene til Kuben videregående skole i Oslo.  Rektor ved skolen, Kjell Over Hauge, ble ikke begeistret, og NUM måtte etterhvert stryke den internasjonalt kjente shariaforkjemperen fra programmet.

Philips har også besøkt Norge. I 2010 var den velkjente hatpredikanten trekkplasteret på ekstremistorganisasjonen Islam Nets såkalte fredskonferanse. I en periode ble også hans undervisningsmateriale brukt av Bergen Moské:

Moskeen er godkjent som utdanningssenter av den verdensomspennende organisasjonen Islamic Online University. Organisasjonen har sete i diktaturstaten Qatar, som følger samme islam som Saudi-Arabia.

Dette betyr at i Bergen Moské kan man registrere seg som student og avlegge gratis eksamen i islam på ulike nivå, inkludert Bachelor. Et ufravikelig krav fra den internasjonale ledelsen av universitetet, er at eksamen avlegges under kyndig ledelse i moskeen.

Mannen bak dette globale tilbudet til studenter i over 200 land, er ingen ringere enn Bilal Philips, en av ledestjernene til eksempelvis studentene i Islam Net i Norge. Phillips er kanadisk konvertitt, født på Jamaica, ekskommunist og tidligere rockemusiker. Han har bodd i Saudi Arabia i over 20 år der han studerte islamsk lov ved universitetet i Medina, samme universitetet som tidligere Larvik-bosatte Mohyeldeen Mohammad studerte ved. Philips underviser således i «hele shariapakken». Hans målsetting er altså den samme som salafistene og jihadistene, en verden under det samme flagget som vaier i Den islamske staten, og som vaiet under demonstrasjonen i Oslo i 2010.

Nettopp derfor ble det voldsomt spetakkel i dansk offentlighet da ungdomsgruppen til moskeen Islamisk Trossamfund inviterte Philips til foredrag i 2011 og fylte Korsgadehallen i bydelen Nørrebro i København. I beste sendetid i TV2s studio gjorde Philips ingen anstrengelser for å skjule holdningene sine om eksempelvis dødsstraff for homofile og steining til døde for sex utenfor ekteskap. Samme oppstyret ble det like etter dette da Philips besøkte Tyskland, som derfor fattet vedtak om å stenge han ute fra landet på livstid. Også USA, Australia og Storbritannia har erklært ham for persona non grata.

Også Islamic Cultural Centre (ICC) er godkjent som eksamenssenter for IOU, Islamic Online University, som i 2013 hadde over 50 000 studenter i over 200 land. IOU er grunnlagt og blir drevet av samme Bilal Philips. Medlemmer av Profetens Ummah, Islam Net og andre ekstremistgrupper anbefaler sterkt disse universitetskursene som avholdes i moskeen i Tøyenbekken. Utdanningen er gratis.

Nå er han altså blant dem som nektes adgang til Danmark. Det er ikke noe for tidlig.