Terrorisme og ekstremisme

Toppen av hykleri?

Islam skal frikobles fra barbariet i Irak og Syria, i tråd med Jonas Gahr Støres syn, og mange politikere med han. Husk også: Fahad Qureshi i Islam Net, Mehtab Afsar i Islamsk Råd og forstander i Rabitamoskeen Basim Ghozlan er moderate muslimer. Vi kommer antakelig til å vitne en demonstrasjon i Oslo i ettermiddag mot IS som topper alt vi har sett av hykleri. Fordi media vil det slik, ut av frykt for vold?

TV2 og NRK har gitt de tre nevnte figurene klippekort siste tiden. Kanskje mest oppsiktsvekkende var det da Ole Torp i NRK Aktuelt hentet Qureshi inn i studio   – uten motdebattant – der han fikk fremstå som bestyrtet over situasjonen i Irak og som motstander av henrettelser og forfølgelse av minoriteter og avvikere. Torp kan umulig ha gjort hjemmeleksa si, ei heller kan han ha researchere som overhodet har anstrengt seg i en kritisk retning. Nettet er fullt av Qureshis ekstreme tankegods, som her på rights.no.  Men Qureshi fikk fremstå som såkalt moderat.  Er det frykten som rår? Og: Litt av et signal å sende vår ungdom? Kanskje Torp/NRK skulle vurdere om de faktisk medvirker til radikalisering – all den tid Qureshi behandles som helt stueren? For Qureshi vil det samme som Profetens Ummah, anført av Ubaydullah Hussein: en shariastyrt stat på alle nivå der det ikke er plass for en eneste avviker og der straffemetodene for det som defineres som avvik er de samme groteske metodene som IS benytter seg av. Eneste forskjellen er at Qureshi benytter seg av det frie ordet og våre demokratiske institusjoner for å nå målet sitt. Hussein går et skritt videre: vold og krig.

Det samme gjelder bruken av Islamsk Råds Mehtab Afsar. Sist i morgentimene på radionyhetene (NRK) får Afsar bred taletid knyttet til dagens demonstrasjon. Alle som har fulgt med vet at IRN ikke var på banen med ideen om å protestere mot barbariet i Irak. Rådet ble presset på banen av enkeltindivider fra de islamske rekkene. Alle som gidder å anstrenge seg en smule, vet at Afsars ideologiske fører er den ekstreme Tahir ul-Qadri, leder av den verdensomspennende bevegelsen Minhaj ul-Quran, mannen bak dødsstraff for blasfemi i Pakistan. Ingen medier har noen sinne (så vidt jeg har merket meg), konfrontert Afsar med ul-Qadri og Minhajs sitt ideologiske tankegods – som tilhører sanddynene i den arabiske ørkenen for 1 400 år siden. /

Basim Ghozlan i Rabitamoskeen tilhører nøyaktig samme kategori. Hans evne til manipulasjoner ligger på et høyt nivå.  Hans fyrtårn er Yusuf al-Qaradawi, som aller helst vil fullføre Holocaust med sine egne hender. Se det kunne ikke Ghozlan kommentere den gang ordene falt, for han følger bare Qaradawis religiøse råd (sic!), som om vi ikke er svært mange som vet nok om hva politikeren og hærføreren Muhammed gjorde med jødiske stammer: massakrerte mennene, og tok jentene og kvinnene som sexslaver – akkurat slik IS nå opererer. At Ghozlan stilte seg positivt til Syria-krigerne, føyer seg inn i mønsteret.  Rabitamoskeen er Brorskapets fremste forlengede arm inn i Norge, en moské der mang en ekstremkriger har satt sine ben.

Islam er kapret av noen få ekstremister, for islam betyr fred. Det er dette som er budskap som vil gjalle i Oslo om noen timer. Da jeg mistenker at både politikere og media er livredde voldsutviklingen vi ser og hva som kan komme til våre gater, mer enn aner jeg en allerede kapitulasjon, og jeg overraskes ikke om Islamsk Råd får den politiske eliten med på en felleserklaring mot ekstremisme. Det vil i så fall være toppen av hykleri i vår tid.

PS: Jonas Gahr Støres frikobling av islam fra ekstremisme, skjedde i NRK Debatten for to år siden. Det er foruroligende at politisk lederskap ikke har med seg basiskunnskap om Muhammed og hvordan han klarte å etablere kalifatet i Medina i 622 og styrte samfunnet med jernhånd. Som VGs Roar Hagen  sa det i 2011: Kun en mann i verdenshistorien kan jeg ikke tegne – hvis man er glad i livet, da.