Aktuelt

FrP krever DNA-test av IS-søstrenes barn

Hvordan vet vi at IS-søstrene ikke bruker andres barn som brekkstang for å komme seg tilbake til Norge? FrP vil ha bevis for at barna er IS-søstrenes biologiske barn.

Den 28. mars ble det kjent at IS-søstrene med somalisk bakgrunn, bosatt i Bærum, ble hentet tilbake til Norge av regjeringen, finansiert med våre skattepenger. Hentingen begrunnes med søstrenes tre barn som de har fått i Syria med IS-krigere i løpet av de ti årene de har oppholdt seg der.

Men FrP ønsker bevis for at barna faktisk er IS-søstrenes. Stortingsrepresentant og innvandringspolitisk talsperson Erlend Wiborg ber om svar fra utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) om barna har blitt DNA-testet.

– Dette handler om å forsikre seg om at vi ikke blir lurt. Barna brukes som argument for at mødrene får komme til Norge, da vil jeg forsikre meg om at barna faktisk er barn av norske statsborgere. Dette er personer jeg ikke stoler en tøddel på, forteller Wiborg til Nettavisen.

Han viser til Folkeregisterloven som bestemmer hva som skal skje dersom et barn er født i en såkalt gruppe 2-stat, slik som Syria. I loven heter det at DNA-test er påkrevd, og for å slippe en slik test må enten den norske utenriksstasjonen gå god for fødselen eller så må utlendingsmyndighetene ha innvilget oppholdstillatelse på grunnlag av den gitte familierelasjonen. Begge deler er en umulighet for situasjonen som ble skapt under brutaliteten av IS-tilhengerne.

Wiborg påpeker at han ikke mistenker at barna ikke er søstrenes, men vil ha en bekreftelse. For «i disse leierne er et for eksempel vanlig at man passer hverandres barn. Derfor ber jeg utenriksministeren svare på om regelverket er fulgt», heter det fra Wiborg.

Da er det bare å vente på svaret fra Utenriksdepartementet.