Om HRS

Årets helligste dager: God påske til alle sammen!

Vi nærmer oss årets helligste dager i vår kristne kultur, dager som gir rom for ettertanke, refleksjon og familiesamvær. Vi i HRS tar nå fri, men gjøremålene står i kø.

Endelig begynner våren å sige inn her i Sør-Norge, himmelen fylles med tusener på tusener av grågås som hvert år kommer flygende innover – årets sikreste vårtegn. Det er alltid forløsende å oppleve den magiske tilbakekomsten av alle flokkene, og underet skjer hver eneste påske.

Påsken er også vårt religiøse underverk da Jesus ble korsfestet i Golgata i Jerusalem – for deretter å gjenoppstå fra de døde før Guds sønn for videre til sin far i himmelen. For oss kristne er denne historien, dette underet, en del av vårt fasttømrede DNA.

Vi i HRS skal selvsagt feire påskehøytiden, men vi holder også på med en omfattende jobb. Vi går fysisk gjennom over 20 års arbeid, sorterer, kaster, lagrer på nytt det som er av betydning historisk. Dette er selvsagt tidkrevende – men nødvendig. Vi ligger med andre ord som alltid ikke på latsiden. Men nå er det altså praktisk arbeid som teller, derfor en litt sliten kylling som illustrasjon.

Etter å ha publisert denne påskehilsen vil vi legge ut et meget tankevekkende essay, skrevet av en pensjonert lektor i skolen i Groruddalen, Geir Johannesen. Han har historie som hovedfag og engelsk, kunsthistorie og religionshistorie som mellomfag. Han har undervist i engelsk, historie, samfunnsfag og religion, og han underviste ved den samme skolen fra 1984 fram til 2014. hans essay blir lagt ut i kveldingen i dag.

Ellers vil vi anbefale  noen av våre saker som påskelektyre, om du har gått glipp av dem:

En annerledes påskekrim: Sosionomer kverker politiet (2018)

De tre heltene: Behandles av mediene som paria (2019)

Finansministeren legger skylden på de eldre for dårligere tider (2020)

Carl I. Hagen: – Forstår ikke tenkningen hennes (2022)

Netthetsen er ikke absurd. VGs debattansvarlig og hans like, derimot… (2023) 

Å miste sin elskede tante til en tyrkisk familie (2023)

Da gjenstår det aller viktigste, nemlig å ønske alle våre trofaste støttespillere en riktig god påske – HRS-venner fra nord til sør.