Aktuelt

Svensk politi nekter ny koranbrenning

Utvilsomt står vi overfor ny lovgivning i Skandinavia, der det blir forbudt å brenne koranen. Det vi lærer er at trusler lønner seg.

Politiet i Stockholm nekter å gi tillatelse til en ny koranbrenning utenfor den tyrkiske ambassaden i Stockholm, ifølge SVT Nyheter.

Politiet har hatt dialog med sikkerhetspolitiet (Säpo) og konkludert med at den «allmenne sikkerheten ikke kan garanteres om demonstrasjonen skulle gjennomføres».

– Vi har naturligvis hatt en dialog med Säpo innen vi tok denne beslutningen, sier Ola Österling ved Stockholmspolitiet.

Personen, som vi ikke får vite hvem er, hadde søkt om å få gjennomføre demonstrasjonen klokken 12 på torsdagen.

Tidligere i dag kom Säpo med en pressemelding der de pekte på at Sverige nå er mer utsatt for voldelig islamisme.

Det har vært rettet kritikk mot politiet fordi de tidligere ga Rasmus Paludan muligheten til å brenne en koran utenfor den den tyrkiske ambassaden i Stockholm, hvorpå politiet svarer:

– Vi er av den oppfatning av vi gjorde rett vurdering da vi ga Paludan tillatelse, og at vi gjorde rett vurdering i dag. Vi skal ta hensyn til situasjonen ved begge anledninger, og den har endret seg, sier Österling.

Så vet vi det: Trusler lønner seg. Det samme skjer i Norge – igjen på Arbeiderpartiets vakt. Voldsparate muslimer kan bare organisere seg, og vi trekker oss. Takk for den, i «ytringsfrihetens» navn.

Les også:

Volds-islam vant over ytringsfriheten i Norge: Forbudt å brenne koranen

Politiet er ryggesløse i møte med krenkede følelser