Fundamentalisme

Muslimsk maktdemonstrasjon i Hamburg mot ytringsfriheten

Tusenvis av muslimske fundamentalister samlet seg i Hamburg lørdag for å demonstrere mot ytringsfriheten. Demonstrasjonen var et motsvar til koranbrenningen siste tiden. Den tyske storavisen Bild sier rett ut at "de later som de protesterer mot hat og hatytringer - og på den måten bringer de selv hat og hatytringer ut i gatene våre!" Deltakere viste det samme fingertegnet som IS og jihadister bruker: En pekefinger løftet.

Protestene mot koranbrenning i Sverige sprer seg. På lørdag samlet en ytterliggående organisasjon seg i Hamburg, en gruppe med tette bånd til forbudte Hizb ut-Tahrir. De klarte å mobilisere 3.500 personer i en såkalt demonstrasjon mot hat og hatytringer.

Hizb ut-Tahrir står for en verden under den islamske fanen og er forbudt i en rekke land, deriblant Tyskland, Sverige og Pakistan. I Danmark har debatten gått høyt gjennom årene om å gjøre det samme, men noe forbud har foreløpig ikke kommet på plass.

Den store tyske avisen Bild kaller demonstrasjonen i Hamburg en «maktdemonstrasjon». Avisen sier videre følgende:

De later som om de protesterer mot hat og hatefulle ytringer – med det er dem som bringer hatefulle ytringer ut på gatene våre!

Avisen beskriver blant annet hvordan en hevet pekefinger ble vist fra scenen under demonstrasjonen. Det er det muslimske tegnet på Tawheed. Konseptet er først og fremst en understreking av at Allah er én enhet som står over alle andre, og dermed islams fornektelse av kristendommens forståelse av treenigheten der Gud, Jesus og Den Hellige Ånd er sammenfallende enheter.

Kristendommen defineres på grunn av treenigheten som blasfemisk, altså et uttrykk for polyteisme. Og ifølge grunntekster i islam skal blasfemi straffes med døden.

En ny Muhammed-krise?

Flere fremtredende personer advarer om den voksende ekstremismen i Tyskland. De ønsker å «håndheve et samfunn som absolutt er uforenelig med vårt demokrati», heter det fra Statskontoret for grunnlovsbeskyttelse. «Arrangørene er ikke opptatt av ytringsfrihet eller religionsfrihet, men av å spre ekstremistiske ideer», sier Stefan Hensel som representerer jøder.

Islamismeekspert Mina Ahadi advarer også: «Det er for mange islamister i Tyskland som jobber svært effektivt. Slike sammenkomster er farlige.»

Tyskland har som resten av Vest-Europa ikke klart å stille opp med noe som helst for å frariste slike krefter makt. Tvert om får de lov å vokse uten hindringer, ikke minst gjennom fortsatt høy innvandring til kontinentet og høye fødselstall.

Spørsmålet de kommende dagene og ukene er om koranbrenningen i Sverige til dansksvenske Rasmus Paludan vil utløse motdemonstrasjoner fra fundamentalistiske muslimer og Antifa-krefter i flere vesteuropeiske land. Ser vi en ny Muhammed-krise ala 2006 vokse frem? Det kan skje dersom flere koraner brennes nå. Ikke minst vil Tyrkias president Erdogan se seg tjent med å ildne opp massene på både hjemme- og utebane (tyrkere i særlig Tyskland) før valget i mai for å få fokuset bort fra ikke minst elendig økonomistyring i landet.

At koranbrenning får våre myndigheter til å bli nervøse, tyder også avlysningen av en varslet Sian-demonstrasjon nylig. Sian ville demonstrere foran den tyrkiske ambassaden ved å brenne en koran. Men politiet nekter å gi tillatelse til demonstrasjonen. Politiet pekte på «sikkerhetshensyn» for hvorfor de avlyste demonstrasjonen. Men hva har endret seg? Sian har brent en rekke koraner siste årene. Hva er det som tilsier at politiet nå ikke ville klare å opprettholde sikkerheten til demonstrantene?

Den korte avis