Den kulturelle revolusjonen

FrP vil forby «kvalmende seksualisering av barn»

Et forbud mot hijab i barnehager og grunnskoler kan bli det viktigste som har skjedd på likestillingsfronten etter tusenårsskiftet, mener FrPs innvandringspolitiske talsperson, Erlend Wiborg. Derfor legger FrP et lovforslag frem i Stortinget om hijabnekt på barn og unge. Ap har allerede signalisert at partiet ikke vil støtte et forbud. Ap vil heller at den enkelte skolens ledelse skal bestemme "ordensreglementet". Altså vil Ap skyve ansvaret over på landets rektorer. Ap henger med andre ord ikke med i tiden.

FrP har en rekke ganger foreslått forbud mot hijab i barneskolen, som i 2010, og som i fjor. Hver gang stemmer samtlige andre partier imot. Man skulle tro at veien nå lå åpen for å beskytte barn mot å bli brukt som fanebærere for totalitær islam, beskytte dem fra tvang, og hjelpe dem inn i et likestilt norsk fellesskap. Den pågående frihetskampen på liv og død i Iran, der hijab er symbolet på den totalitære staten, burde selvsagt vekke et samlet storting.

Tåkelegging

Frihetskampen i Iran bør være en kalddusj som får Ap, SV, Høyre, Venstre og KrF til å snu – for barnas skyld. Ingen kan lenger gjemme seg under påstanden om at hijaben «bare er et plagg». Selv om det er nok av hardbarkede hijabister som fortsatt vil prøve seg med denne tåkeleggingen. Ikke minst burde Stortingets menn reagere kraftig på at menn gjennom hijaben fremstilles som ustyrlige vesener som vil kaste seg over jenter og kvinner som lar håret flagre fritt i vinden og i kantina.

FrP peker på det mest sentrale: barnehijab er seksualisering av barn. Småjenters kropp, hud og hår kan friste gutter og menn. Hva er det vi tillater at de samme barna lærer? Jenter må dekke seg til for å være «ærbare» og gutter serveres legitimitet for å oppføre seg som hormonelle sexbomber – det er jo jentenes frihet som lokket dem, selv er de helt uten skyld. Vi vet akkurat hvordan dette utarter seg i land vi ikke vil sammenligne oss med, og det er et syn på barn som ikke er forenlig med norsk lov. Vil Ap, Sp, SV, Høyre, Venstre og KrF fremdeles ikke lytte?

Som Julie Dahle nylig skrev: «Det er ingen grunn til å anta at de vil lytte til ropene fra Iran heller, men de bør definitivt lytte, for det er ingen skam å snu. Antakelsen om at barn frivillig velger hijab når dette «valget» foretas innenfor norske grenser, er ikke bare naivt, det er absurd. Når politikerne nå ikke kan unngå å få med seg hva som skjer i Iran, kan de samtidig ikke unngå å se at det var Khomeini som påtvang kvinner hijaben som et sentralt element i statlig autoritet og et effektivt middel for sosial kontroll.»

Erlend Wiborg varsler nå at FrP vil legge frem et forslag til hijabforbud i landets barnehager og grunnskoler. – Hijab må ut av norske skoler og barnehager, sier Wiborg. Han kaller plagget på barn for «kvalmende seksualisering». Wiborg mener plagget ødelegger for integreringen. Hijab er et instrument for sosial kontroll av unge jenter.

– Barnehijab er til hinder for likestilling, integrering og symboliserer verdier som er uønsket i Norge, sier Wiborg.

– Barn med hijab blir mer på utsiden av samfunnet, legger han til.

Smak på den, Dagbladet

Dagbladet følger da opp med følgende fordummende spørsmål: – Økt utenforskap er din følelse, ikke noe du kan dokumentere? Tankene mine går til ei jente på Ringerike med somaliske foreldre, 12 år gammel, mishandlet av far og ikledd tettsittende hijab og fotsid kåpe. Barnevernet overtok omsorgen for henne. I trygghet i jentas nye norske familie våget hun ikke ta av seg hijaben endog innendørs. Så langt inne satt frykten for vold hvis hun viste håret sitt. Da hun endelig forstod at hun var fri til å ta den av seg, sa hun er dag til en ansatt fra Barnevernet som var på oppfølgingsbesøk: «Du Kari, jeg var egentlig ei ganske pen jente da jeg kom meg ut av alle klærne.»

Smak på den, Dagbladet.

I Frankrike, som har hatt forbud mot hijab g andre prangende religiøse symboler i skolen siden 2003, har forbudet vært en suksess, kunne vi melde i fjor. Her er svaret på giftigt spørgsmål: Hjælper det at forbyde muslimske tørklæder i skolen? har danske Berlingske kalt artikkelen som gjennomgår funnene i Eric Maurins nye bok.

Ja, forbudet har vært en dundrende suksess. I hvert fall hvis man ser på høyere utdanningsnivå hos jentene som avgjørende for integrering.

Wiborg repliserer slik på Dagbladets spørsmål:

Det er min følelse, ja. Men vi vet hva hijab i utgangspunktet representerer: Det handler om å tildekke kvinnen for å ikke vekke mannens begjær. Det synes jeg er en ganske kvalmende seksualisering av barn.

Wiborg mener også at hijaben fører til segregering av barn. Akkurat den påstanden har jeg sjekket ut mang en gang blant norsk ungdom: Nei, verken gutter eller jenter har en venn som bruker hijab. Ikke det at de ikke vil, men fordi barrieren hijab settes opp av foreldrene for å holde hijab-jentene for seg selv. Og norsk gutter vet meget godt at de kan glemme å sende et kontaktsøkende blikk etter ei hijab-jente.

Frivillig bruk blant 3 år gamle barn?

Dagbladet synes åpenbart at det er fælt å forby hijab på 15-åringer på skolen, altså 10-klassinger. Avisa fremstiller det som totalitært.: – En 15-åring som vil gå med hijab i ungdomsskolen bør ikke få lov av staten?

Wiborg: – Det stemmer. Vi vet at det i mange miljøer er sterkt sosialt press for å bruke hijab. Ingen treåring går frivillig med hijab. Det samme kan gjelde tenåringer.– Det er enkelt og greit; i Norge burde det være forbudt å gå med hijab i barnehager og i grunnskolen. Når du kommer til videregående skole, da er du gammel nok til å velge selv.

Wiborg peker også på det moralske gitt situasjonen i dagens Iran:

– Hvordan kan Norge respondere bedre på tvangen og de kvinneundertrykkende verdiene hijaben representerer, enn å forby plagget på jenter som går i barnehage og grunnskole? Norske politikere som har vist sin moralske støtte til kvinnene i Iran, får nå mulighet til å vise sin støtte i praksis, sier Wiborg.

At hijab hemmer integreringen, burde være åpenbart for enhver. Nettopp derfor vil et forbud også være et solid slag for likestilling i Norge, som Wiborg sier det.

– Stortinget har nå en mulighet til faktisk å gjøre en viktig forskjell ved å bidra til å hindre at tusenvis av jenter blir så indoktrinerte at de gladelig lar seg undertrykke av en religion og ideologi som ser på dem som annenrangs mennesker.