assimilering

Kjent islamist vil organisere muslimsk utvandring fra Frankrike dersom Zemmour vinner presidentvalget

Islamisten Idriss Sihamedi er et kjent navn i Frankrike. Han grunnla den veldedige islamske organisasjonen BarakaCity, en NGO som etterhvert strakte seg over flere kontinenter, men som ble tvangsoppløst i 2020 grunnet terrorhyllester og sterke bånd til det islamske brorskap. Nå "truer" Sihamedi med å organisere muslimsk utvandring til Afrika dersom Zemmour vinner presidentvalget.

Det er formulert som en slags trussel, men høster kun heiarop, for i praksis er Sihamedi, Zemmour og mer enn halvparten av det franske folk enige: Verdigrunnlaget i Frankrike står i direkte opposisjon til det islamske verdigrunnlaget. På Twitter skriver islamisten Sihamedi følgende:

Jeg har et forslag til @ZemmourEric, og jeg mener det alvorlig.

Dersom han blir valgt til president, bør han la oss opprette en uavhengig organisasjon som lar oss frigjøre oss fra dette konkursrammede landet som står i økonomisk krise. Hvis han godtar det, vil jeg organisere de vakreste utvandringene.

Assimileringsfrykten

Islamistens «trussel» om å forlate Frankrike for godt ble framsatt som svar på presidentkandidat Eric Zemmours oppfordring til muslimer i Frankrike:

Jeg ber dere velge og omfavne fransk kultur. Det er mulig. Mange muslimske landsmenn har allerede tatt valget om assimilering, og disse, jeg gjentar, er våre brødre, skrev Zemmour på Twitter.

Men assimileringsforslaget faller ikke i god jord hos verken konservative muslimer eller islamister. Assimilering anses som diskriminering, og leser man videre hva Sihamedi skriver, forstår man at enigheten om at islamske verdier definitivt ikke er sammenfallende med det sekulære franske tankesettet. Dette skriver islamisten:

Frankrike har sine verdier, vi har våre.

Alle forbudene rettet mot muslimer gjør det ikke lenger mulig å leve i tro på trygghet.

Nå er det ingen vei tilbake.

Før eller siden vil det måtte finnes en klar løsning for dem som nekter assimilering.

Å bli assimilert anses som en trussel, og formuleringene til Sihamedi bekrefter at Zemmour har rett når han hevder at radikal islam er en trussel mot Frankrike. Det finnes ikke samarbeidsgrunnlag, da islamistene ikke har vilje til å vike en tomme fra sitt medbragte verdisett. Videre har Sihamedi et forslag til løsning for muslimer uten assimileringsvilje, dog med bakgrunn i en påstand om at Frankrike er lovløst.

Vi må jobbe i denne retningen og slutte å tro at det fortsatt finnes en «rettsstat». 700 moskeer og foreninger er stengt.

Er ikke Afrika og andre land like vakre, rikere og mer innbydende enn Frankrike?

Jeg ser en stor mulighet…

Det ser ikke ut til at Eric Zemmour vil vinne det franske presidentvalget, men uavhengig av hvem som vinner valget er det ingen dårlig ide å fortsette tankerekken om retur til muslimske land for borgere som ikke har interesse av å tilpasse seg det vestlige, sekulære samfunnet. Det er liten grunn til å anta at franskmenn vil anse islamistens forslag som en trussel. Snarere vil de være glade for at islamistene pakker sammen og drar.