Mediekritikk

Den svenske statskanalen: Ikke vår jobb å hjelpe politiet

En tror det er en vits: Hvis politiet etterlyser noen med signalement, så anonymiserer SR det de mener ikke skal frem. 

SR, vårt svar på NRK, har fullstendig mistet vett og forstand.

Nylig gikk politiet gikk ut med signalement etter ransoverfall på et kjøpesenter. Da tre-fire personer forsøkte å rane en 16-åring, grep en venn av ransofferet inn for å hjelpe. Det endte med at han ble utsatt for grov vold med knyttneveslag og spark, mens ranerne fikk med seg skoene til ransofferet.

Hendelsen, av politiet rubrisert som forsøk på grovt ran og grov mishandling, skjedde tidlig ettermiddag, ved 15-tiden, og politiet ba publikum om hjelp. I etterlysningen het det at overgriperne var beskrevet som «mørkhudede».

Men da SRs lokalavdelingen videreformidlet hendelsen var det ikke ett ord om at overgriperne var mørkhudet.

Det fikk Samnytt til å kontakte denne lokalavdelingen til SR, og svaret de får tilsier at ikke alle tungt statsfinansierte rikskringkastinger nødvendigvis forstå sitt samfunnsoppdrag:

– Det er ikke vår jobb å hjelpe politiet, fastslås det.

Dessuten er SRs policy å være svært forsiktige med signalement, heter det, for det er politiets jobb. Kanalen vil heller ikke svare på spørsmålet om det kunne hjulpet politiet om de gikk ut med et mer konkret signalement, for også det er det politiets oppgave å svare på, hevder SR.

Men det de faktisk kan strekke seg til ved når politiet sender ut signalement, er kjønn og alder. Da er det vel bare å anta, i disse woke- og identitetstider, at «kjønn» ryker først.

Det blir bare vanskelig og vanskeligere å være politi i Sverige.