Den kulturelle revolusjonen

Har fått statlig støtte til hjernevask av tusener av barn i islam i Sverige

At ikke disse islamske skolene fikk kroken på døren for lengst, er den virkelige skandalen. Først nå etter mangfoldige år med hjernevask i sharia, stenges tre islamistiske skoler i Gøteborg. Hovedmannen bak, somalieren Abdirizak Waberi, mistenkes for å ha sendt millioner av skattekroner (skolepenger) til sitt islamistiske parti i Somalia.

Enhver politiker som snakket så feiende flott om «integrering», men som i mange år lot som om de ikke forstod at de tvert om sponset anti-integreringsarbeid gjennom å støtte islamske skoler for barn, har knapt noen som helst troverdighet.

På Römosseskolan lever nemlig barn i islam hele dagen: fem bønner, kjønnssegregering, opplæring i arabisk, koransitering, islamundervisning, og selvsagt serveres det halalmat. Målet er at «elevene skal kjenne seg stolte over å være muslimer».

Direkte kobling til Brorskapet

Sjefen sjøl, Abdirizak Waberi, er sparket ut av Riksdagen og Moderaterna fordi han er direkte koblet til Det muslimske brorskapet. Da skal vi se på hva Waberi personlig tror på:

Kvinner og menn som ikke er gift eller i nærmeste familie, skal ikke være i samme rommet. Det finnes ikke noe som heter islamisme, kun islam. I SVT-dokumentaren, «Slaget om muslimerna» (2009), kommer det frem at hans drøm for ethvert samfunn er kalifatet styrt av koranen og sharia. Menn kan ha fire hustruer, kvinner kan kun ha en ektemann. Kvinnelige TV-anker i Sverige skal kunne bruke slør, jenter og gutter skal segregeres. Sex utenfor ekteskap er (selvsagt) forbudt. Musikk og dans er forbudt. Fysisk mishandling av kvinner i ekteskapet er akseptabelt i henhold til islam.

Dette er altså Sverige 2021 – og årene før dette. Allerede i 2011 kom det nemlig krass kritikk av den segregeringen Waberis skoler bedriver.

Waberi er visepresident i Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE), som er Brorskapets sterkeste bastion i Europa.

Nå har Skoleinspeksjonen satt foten ned for tre av Waberis skoler i Gøteborg, Römosseskolan, Lilla Römosseskolan og Römosseskolan Agnesberg. Skoleinspeksjonen mener at fire av fem i paraplyorganisasjonen, Föreningen Framstegsskolan, som driver disse tre skolene, ikke er «egnet» til å drive skolevirksomhet.

Det tok altså minst ti år før nedstengning av de tre skolene var et faktum. Den første av Waberis tre skoler i Gøteborg, ble grunnlagt allerede for 22 år siden.

Tiltalt for grovt underslag

Ikke nok med at de tre skolene stenges fra og med 19. november. Waberi etterforskes nå for grovt underslag av skolepenger fra mydighetene. Han mistenkes for å ha ført flere millioner kroner ut av Sverige til Somalia. Tiltalene ble tatt ut i dag. Waberi leder det islamistiske partiet National Unity Party.

I henhold til tiltalen er Waberi hovedmistenkt i to etterforskninger om grov økonomisk kriminalitet. Siden det er fare for at han rømmer fra Sverige, er passet hans beslaglagt og han plikter å melde seg til Gøteborgs Politi to ganger i uken. Waberi er mistenkt for å ha overført over seks millioner kroner til ulike mottakere i Somalia. I avhør hevder Waberi at millionene skal brukes til utdanning, humanitær innsats og etablering av en stor fiskeindustri.

Den andre etterforskningen gjelder grovt underslag og grovt regnskapsbrudd fra Framstegsskolan og en annen organisasjon. Framstegsskolan er det juridiske navnet på Römosseskolan.

Ifølge Expressen, mottok Römosseskolorna 370 millioner svenske kroner i perioden 2012-2019. Dette er i hovedsak skolepenger fra stat og kommune.

Ifølge den svenske skolinspektionen, er det svært sannsynlig at skolepengene har blitt kanalisert til Somalia.

Terrorforsker Magnus Ranstorp mener Waberi også er en del av et større islamistisk nettverk med røtter i internasjonale organisasjoner og med nære bånd til Det islamistiske muslimske brorskapet.

Aftonbladet viser til at i partiprogrammet til National Unity Party heter det at grunnloven i Somalia skal bestå av islam og at islam skal være den absolutte referansen til alle lover, som betyr en shariastyrt stat.

Det muslimske brorskapet har altså i årevis kunnet hjernevaske barn i Sverige med offentlig økonomisk støtte. Man skulle tro dette var fake news, men det er det altså ikke. Dette er Skandinavia i vår tid. Vi bereder grunnen for islams økende makt og derav islamsk separatisme.

Hva med Norge?

Som vi skrev i fjor: Nesten av 1.000 barn går i koranskolen til den ideologisk ytterliggående Tawfiiq-moskeen i Oslo, der jihad-gruppen Profetens Ummah i sin tid hadde sin hovedbase. Tafiiq-moskeen har sitt utspring i den somaliske befolkningen, altså «brødre og søstre» av Waberi. Barna undervises av til sammen rundt 30 koranlærere. En av lærerne skal ha bidratt til at to Bærumsøstre dro til Den islamske staten. De befinner seg fremdeles i Syria.

Det er et uttalt krav fra Stortinget at offentlig økonomisk støtte til moskeen skal følges av åpenhet rundt moskeenes koranskoler.

Stortinget ber regjeringen om å:

1. gjøre tilsyn med og åpenhet om opplegget i koranskoler og andre trossamfunns skoler til en del av betingelsene for å få statsstøtte. Viktige faktorer her bør være bruk av norsk språk og at man ikke fremmer ekstreme holdninger og kjønnssegregering fra barnsben av.

Er Stortingets intensjon fulgt opp? Nei, ikke så vidt vi vet.

Hovedillustrasjon fra Waberis Facebook-side i 2018, der han deltar på et arrangement i Somalia i regi av å være leder for National Unity Party.