Forskjellsbehandling og diskriminering

Dette er rasisme

Etter en lang valgkamp med et uant antall beskyldninger om at vi i HRS er rasister, vil vi vise fram den ekte rasismen. Den ekte rasismen finnes fremdeles i Norge, den er hatefull, og den bør både belyses og bekjempes. 

I over 20 år har HRS arbeidet for at alle mennesker i Norge skal ha de samme rettighetene og pliktene. Vi har jobbet for at alle mennesker i Norge skal ha den samme personlige friheten, uavhengig av religion, etnisk tilhørighet, kultur, kjønn eller seksuelle legning. Ikke på noen måte har vi tatt til orde for at hudfarge er interessant i vurderingen av hvem som skal ha tilgang til rettigheter. Aldri.

Da jeg bestemte meg for å begynne i HRS var dette grunnlaget helt vesentlig for meg. Som utdannet og erfaren pedagog og terapeut vet jeg utmerket godt at ikke alle mennesker har tilgang på de samme rettighetene som du og jeg tar for gitt.

Å bidra til at rettighetsbrudd belyses og konfronteres var avgjørende for valget jeg tok.

At rasismebeskyldningene ville komme og at venner som tidligere har uttrykt (offentlig) støtte til mine politiske betraktninger ville forsvinne, det var jeg klar over. Det er heller ingen hemmelighet at begge disse tingene har skjedd. Men jeg lever godt med dette, vel vitende om at jeg kjemper de svakestes kamp – kvinner og barn som ikke har noen offentlig stemme kan få låne min, og jeg tåler godt å miste “»likes» fra mennesker som helst ikke vil assosieres med den påståtte «hatbloggen».

Ekte rasisme

Dessverre er det slik at fokuset på den reelle rasismen forsvinner når begrepet rasisme tillegges et helt annet meningsinnhold enn det det opprinnelig har. For den ekte rasismen finnes der ute, og den bør både belyses og bekjempes.

Ikke sjeldent møter vi de fremmedfiendtlige i innboksen. Andre ganger møter vi dem i kommentarfeltet, og da publiserer vi ikke påstandene deres. Ofte er det helt åpenbart at disse er lavt utdannet og ikke selv har hatt et liv som gjør at man kan forvente at de har kapasitet til å bry seg om alle verdens land og folk.

Det skal være lov å ha levd vonde norske liv og føle seg tråkket seg på, men å spre edder og galle lar vi dem likevel ikke gjøre dersom det bikker over grensen for hets og trusler.

En sjelden gang tikker det inn meldinger der både syntaks, rettskrivning og kommaregler er på plass, og der den ekte rasismen kommer til syne.

«Spørsmål til artikkel»

I dag tikket en slik melding inn, og for å illustrere hva ekte rasisme er, gjengir jeg meldingen i sin helhet:

Hei, jeg skriver en artikkel om HRS og vil gjerne stille dere et spørsmål. I artikkelen om politikere som vil at nordmenn skal betale så utlendinger kan ha 17 unger hver `gratis` i barnehagen, så sier dere følgende;

«Hvorvidt landet befolkes av hvite eller brune barn SPILLER SELVSAGT INGEN ROLLE».

Spørsmålet mitt er; Støtter HRS avviklingen og utryddelsen av hvite nordmenn i Norge? Og hvis det ikke spiller noen rolle for dere, hvorfor hamrer dere hele tiden løs på problemer utlendinger skaper i Norge? Det motsier dere selv litt for ofte til at folk klarer å forstå hva dere driver med. Og jeg lurer også på om HRS støtter nordmenns rett til å leve i fred og bestemme over sitt eget land?

Hvis dette er alvorlig ment og dere ikke ser noen problemer med å bytte ut nordmenn med de brune menneskene dere er så fryktelig glade i, hva er da poenget med HRS?? Hvilken funksjon har dere og hva får dere til å hate nordmenn så mye? Jeg vil også be dere se på dere selv i et speil også prøve å la det synke inn at dere er faktisk hvite nordmenn. Og nå støtter dere deres egen undergang. Det er ganske sykt, det er veldig uvanlig å se nordmenn oppføre seg så ille og selvdestruktivt.

Også vil avslutte med å si at dere står fritt til å betale for alle utlendinger i verden hvis dere vil det. Men det er da deres oppgave og problem. Så dere kan ikke  kreve at resten av Norge donerer alt de har og tar livet av selv bare fordi dere forvirrede ekstremister hos HRS hater nordmenn.

Kvaliteten på det dere skriver har kun gått nedover med årene og nå er dere snart like ille som Rune Berglund Steen. Dere oppfører dere som venstreekstremister, ser dere ikke det selv?

Artikkelen vedkommende, som kun kaller seg M, viser til, er artikkelen Ernas innvandrerflørt: Gratis barnehage til tredje, fjerde og femte barn.

Men at den er alvorlig ment? Ja, selvsagt er den det. Hvordan i all verden skal hudfarge være mer relevant enn hårfarge eller farge på genseren du har på, for den saks skyld?

Med et stort antall venner og bekjente med brun hud, er Ms «spørsmål» lite fjernere fra hva HRS står for. Det vi tvert imot står for er demokrati, rettsstat og ytringsfrihet. Vi er motstandere av alle totalitære ideologier, være seg kommunisme, fascisme, nazisme eller islamisme. Er det noen som virkelig fortjener å høres, så er det «brune mennesker» som kjemper seg ut av ideologier som forfekter hat mot kvinner og barn.

HRS har dokumentert og foreslått viktige reformer og tiltak når det gjelder fenomener som for eksempel kjønnslemlestelse, ufrivillige/arrangerte ekteskap, dumping av barn i opprinnelseslandet, æresvold og voldelig islamisme/jihadisme i en årrekke.

Når jeg ser meg i speilet ser jeg Julie, slik Rita ser Rita og Hege ser Hege. Vi ser ikke hvite mennesker, vi ser mennesker. Finnes det i det hele tatt mennesker som tar opp speilet, kikker i det og umiddelbart konkluderer med «Oi, et hvitt menneske!» eller «oi, et brunt menneske!»?

«Landssvikere»

Men M ga seg ikke så lett. Noen få minutter tikket en melding til inn i den elektroniske postboksen, denne gangen med overskriften «Ganske rasistisk gjort av dere landssvikere», denne gang ispedd en god dose trusler.

Hei, jeg ser at det selvsagt ikke betyr noe som helst for HRS hvis alle norske barn blir byttet ut med «brune barn» som dere så fint kaller det. Ganske rasistisk forresten, å kalle barn «brune». Men dere legger vel ikke merke til det.

Så da fortsetter jeg å motarbeide dere, spre dårlige rykter om dere og fortelle alle jeg møter hva slags folk dere er. Jeg skal nok klare å stoppe noen donasjoner også, folk liker ikke å donere penger til noen som vil utrydde ungene deres og erstatte dem med «brune barn».

Dere er en forferdelig gjeng svikere. Hva får dere til å hate nordmenn så mye?? Jeg er nordmann som dere og bor i Norge som dere og jeg elsker dette landet. Og jeg vil da ikke ha «brune barn» som dere sier i hvite Norge, hvorfor skulle vi ha det???  Dette landet har vært hvitt i 1000 år og det har aldri vært et problem før. Hvorfor hater dere oss nordmenn??

Hilsen, kraftig motstander av multikulturelle HRS og deres hat mot normale folk.

Hva med å erstatte ulykkelige barn med lykkelige barn? Hva med å se folk for den de er, snarere enn å se hudfarge? Å være kritisk til en liberal innvandringspolitikk betyr på ingen måte at man forfekter hat mot «brune». Ei heller er det slik at man forfekter hat mot «hvite» dersom man ikke uttrykker hat mot «brune».

På en merkelig måte er ringen sluttet når ekte rasister og motstandere av statsstøtten til HRS samler seg om samme rasismestempling. Begge deler er like absurd.

Moraliserende svøpe

I den tabubelagte, intolerante og fordømmende debattkulturen, der rasismepåstander framsettes uten krav til etterrettelighet eller dokumentasjon, risikerer vi alle rasismestempel dersom vi ytrer oss.

Det har blitt en egen sjanger innen debatt, og det er ikke bare vi i HRS som utsettes for denne moraliserende svøpen, til tross for at vi nok har vært Arbeiderpartiets favoritt for svøpen i denne valgkampen.

Hvis den utrettelige lysten til rasismestempling ikke motarbeides og den ekte rasismen belyses i stedet, blir vi ikke bare dummere, reddere og tausere. Vi risikerer å slå ut ytringsfriheten som babyen med badevannet, den aller viktigste frihetsverdien vi har.