Den kulturelle revolusjonen

NRK om imamens drapstrusler: «krasse uttalelser»

Det er vanskelig å konkludere annerledes enn at NRK bevisst villeder folket når temaet er islam.

Drammens-imamen som hyllet Hitler og oppfordret til drap av jøder på sin facebookprofil, omtales av NRK som «imam med krasse uttalelser».  Dersom noen har vært i tvil om statskanalens ensidige skjønnmaling av islam, bør de nå legge tvilen til side.

Grov antisemittisme

Drammens-imamen, som deltar i et dialognettverk med Den norske kirke, har sjokkert med sin grove antisemittisme.

«Hitler lot noen jøder være slik at verden skulle se hvor grusom denne nasjonen er, og hvorfor det er nødvendig å drepe dem», skrev imam Noor Ahmad Noor på Facebook.

Vi har tidligere denne uken omtalt hvordan Drammenspresten Ivar Flaten støttet hat-imamen og mente at drapstruslene måtte forstås som frustrasjon over konflikten på Gaza, men statskanalen NRK går enda lenger.

«Krasse uttalelser»

Man må undres over hva som foregår i NRKs nyhetsredaksjon når de ansatte skal formidle negative nyheter med merkelappen «islam». Har de en egen håndbok i skjønnmaling eller foretar de omskrivingen på ren automatikk?

I drammenseren Hans-Christian Holms anmeldelse av imamen framlegges dokumentasjon på at Noor Ahmad Noor gjentatte ganger, i flere år, har skrevet innlegg på Facebook der han har vært grovt antisemittisk, hyllet holocaust og oppfordret til drap på jøder.

I NRKs gjengivelse heter det derimot «krasse uttalelser», og NRK antyder at oversettelsene av imamens uttalelser kan være feil. De få setningene NRK publiserte, så slik ut:

Imam anmeldt for hatefulle ytringer
En imam i Drammen har blitt anmeldt for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar handling etter å ha publisert innlegg på Facebook.

Mannen har vært imam i Drammen siden 2009. Han har blitt anmeldt av en privatperson, skriver Drammens Tidende.

Bakgrunnen for anmeldelsen er flere innlegg fra imamen på Facebook, som alle inneholdt krasse uttalelser om jøder og Israel. Drammens Tidende har publisert deler av innleggene, men tar forbehold om mindre feil da innleggene er oversatt fra urdu (min utheving).

Når drapstrusler og Hitler-hyllester omtales som «krasse uttalelser» kan man ikke gjøre annet enn å sukke oppgitt over hvilket elendig opplysningsarbeid våre skattepenger brukes til.

Det faller heller ikke statskanalen inn å nevne at hat-imamen er med i Minhaj-bevegelsen, med en leder, Tahir ul-Qadri, som ble kraftig utfordret av Sylvi Listhaug i 2017. Qadri er blant annet hovedarkitekten bak dødsstraff for blasfemi i Pakistan, og flittig omtalt på Rights gjennom årene.

Det er vanskelig å konkludere annerledes enn at NRK bevisst villeder folket når temaet er islam.