Aktuelt

Drepte kona og sønn, dømt til 19 års fengsel

Etter fire år i Norge klarte han å forårsake sin sønns død og drepe kona på bestialsk vis, med de to øvrige barna som vitner.

Tidligere i år omtalte vi saken der en mann (35) hadde forårsaket sin sønns død og drept kona.

I første omgang trodde politiet at det handlet om en tragisk krybbedød, ikke minst fordi barnet var plassert i barnevognen med rene og pene klær, tørr bleie og tildekket i en vognpose. Ved siden av vognen sto også mannens to andre barn, på rundt 4 og 7 år. Men ved nærmere undersøkelse kom det frem at barnet hadde dødd av drukning, og mannen ble tiltalt.

To år etterpå, i romjula 2018, drepte han kona på bestialsk vis. Hun var ille tilredt. Hun skal ha blitt drept med minst 40 stikk, hogg- og skjæreskader med flere kniver og en øks. Barna var tilstede under drapet.

I mai i år sto han tiltalt for drap på sønnen og kona. Han nektet straffeskyld for begge forholdene. Ett av spørsmålene i straffesaken var om 35-åringen er strafferettslig tilregnelig og kan straffes for drap og uaktsomt drap, eller om det ville ende med dom på overføring til psykisk helsevern. I tingretten ble han dømt til 19 års fengsel. Han anket.

I dag kom dommen fra lagmannsretten. Den stadfester dommen fra tingretten. Lagmannsretten kom enstemmig frem til at tiltalte var tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Ifølge dommen var de to barna vitne til det bestialske drapet og de skal ha prøvd å stoppe han. Det førte til at et av barna også ble påført flere kuttskader. Dommen sier at 35-åringen dømmes for forsettlig drap på sin kone, grov mishandling av de to barna og uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn, melder NRK.

Det kommer videre frem at tiltalte kom til Norge som asylsøker fra Syria i 2014. Han forårsaker altså sin sønns død etter to år i Norge, og to år etterpå dreper han kona. Vi har åpenbart ikke et system som er rigget til å fange opp hva denne mannen kunne finne på, men likevel fortsetter vi med en innvandringspolitikk som om intet har skjedd.

Han, eller vi (staten), må betale omkring 1 million kroner til hvert av barna i oppreisningserstatning og erstatning for tap av forsørger, samt 200.000 kroner til hver av avdødes foreldre.