Islam

Halshugget Macron-dukke på jenteskole i Pakistan

I en skrekkinngydende film halshugger kvinnelige lærere i nikab en dukke som skal forestille president Emmanuel Macron. Dette skjer foran elever på en jenteskole for barn i Islamabad, Pakistan. Og elevene gjør det som forventes av dem: Jentebarna jubler.

Den sjokkerende videoen er plukket opp av Midtøstengruppen MEMRI, som har et våkent blikk på islamisering og terror.

Videoen ble laget og spredd i sosiale medier etter at president Emmanuel Macron bestemte seg for å gå til angrep på ekstrem-islam i Frankrike, blant annet ved å stenge titalls av de meste ytterliggående moskeene i landet. Macron svarte nemlig slik på den vanvittige halshuggingen av Samuel Paty (47) ved Paris 16. oktober: Han sørget for at moskeer og islamske organisasjoner over hele landet ble raidet, samtidig som det ble foretatt massivt med husransakelser og arrestasjoner. Macron ga beskjed til ekstremistene: «Det er de som skal være redde, ikke vi.»

Jentebarn indoktrineres av kvinner som i IS

Hendelsene siste tiden i Frankrike, inkludert massakren i Notre Dame-kirke i Nice, har nådd ekstremister verden over. Som skolen  Jamia Hafsa Madrassa. Den ble opprettet i 1992 og ligger ved siden av den ekstreme moskeen Lal Masjid (Den røde moské), i sentrum av Pakistans hovedstad. Moskeen, som er Taliban-tilhenger, fikk verdens oppmerksomhet i 2007, da den mannlige  lederen av moskeen prøvde å flykte fra moskeen iført burka da den ble angrept av militæret grunnet sin ekstremisme.

Jenteskolen er altså en forlengelse og del av Den røde moské.

På videoen som er tatt opp fra skolen, ser vi det vi forbinder med Den islamske staten: Kvinner, lærere, i svarte nikaber, og som fremstår som militært trent. Sverdslaget utføres med stor kraft og presisjon.

Her ser du de 45 sekundene med hva vi i Vesten står opp mot av krefter som vil tilintetgjøre den vestelige verden og hele kloden.

I videoen gås det også til angrep på karikaturer publisert i Frankrike. Det sies syngende på urdu: Dette er straffen for baktalere av Muhammed.

 «Dette er straffen til profetens baksnakkere. Hodet hakket av fra kroppen. Dette er straffen for profetens baksnakkere. Hodet hakket fra kroppen. Skaperne av karikaturene. Vi skal knuse dem til støv. Skaperne av karikaturene. Vi skal knuse dem til støv.»

Jeg har bodd i over to år i Pakistan, med hovedsete i Islamabad. Pakistan har seilt ut i mer og mer islamsk ekstremisme. Da jeg oppholdt meg deg som journalist og forfatter, var eksempelvis området norskpakistanere flest kommer fra fritt for hijab og nikab. Da jeg var tilbake der sist i 2011, var disse plaggene utbredt i «Little Norway».

Pakistanere i Norge har tette bånd til landet. Det ligger åpent i dagen at denne ekstreme utviklingen kan påvirke dem i negativ retning.

Pakistan har utviklet seg i en slik ekstrem islamistisk retning, at jeg ikke våger meg tilbake dit, grunnet min offentlige kritikk av ekstrem-islam. Det er et tap. For jeg har folk der som står meg veldig nær og kjær. De finnes nemlig de og, og er det noen som virkelig fortviler over den ekstremismen som utfolder seg, så er det dem. De er ofrene for denne ufriheten, akkurat som de stakkars jentebarna på bidlene over, som hjernevaskes på det mest grusomme.