Islam

Ga du beskjed, Raja?

Advarte Abid Raja (V) statsminister Solberg mot å delta i moské-arrangement sammen med en imam som åpent støtter terrordrap, eller satset Raja på at arrangementet ville foregå uten et kritisk blikk fra gammelmediene?

Vi skrev om minnestunden i Bærum-moskeen i går. Det handler om 10. august og 1-årsdagen for Philip Manshaus mislykkede terrorangrep i moskeen. Fire representanter fra regjeringen deltok. Av et NTB-foto registrerte vi at den mest skandaleombruste imamen i Norge, Nehmat Ali Shah, var en av de inviterte deltakerne.

Et rulleblad av en annen verden

Etter 29 år som innvandrer fra Pakistan i Norge, har Ali Shah «utmerket seg» med å spre antivestlige, antikristne, antijødiske og anti-integreringsholdninger. Han har vært delaktig i voldelige oppgjør i moskeen der han er sjefsimam, Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Han har en svigersønn, som også er hans innvandrede nevø gjennom ekteskap med sin den gang 19 år gamle datter, som mener å bryte fasten skal føre til at du får kappet av hodet. Svigersønnen har mer enn antydet at samme straff gjelder for dem som «ikke ber sine obligatoriske bønner».

Alt dette er velkjent for enhver som har hatt et årvåkent blikk på innvandringens konsekvenser gjennom årene.

Det interessante er at denne pakistaner-dominerte moskeen i Oslo, og spesifikt Ali Shah, allerede i 2002 ble avslørt som en bastion mot det norske felleskapet og norske verdier. Det sørget norskpakistanske Jeanette for med skjult mikrofon. Så til rosinen i pølsa: Da avsløringen ble publisert i Dagbladet, var ingen ringere enn Abid Raja talsmann for en annen moské dominert av pakistanere, World Islamic Mission. Også denne moskeen oppsøkte Jeanette, og svarene hun fikk der av imamen på sine spørsmål tålte like dårlig offentlig søkelys som dem Ali Shah ga.

Raja må ha visst

Ingenting var mer naturlig etter denne avsløringen i Dagbladet enn å innhente en kommentar fra talsmann Raja. Raja var rasende da jeg ringte ham, og han nektet å svare på muntlige spørsmål. Han skulle ha spørsmålene skriftlig. Han fikk viljen sin, men svarene var så hinsides at de ikke ble trykket, samtidig bekreftet han at imamen kun hadde fulgt korrekt islam (Rajas svar kan du lese her, og at dette ikke ble trykket av Dagbladet, handlet antakelig om at ledelsen ville beskytte han og moskeen.)

Altså visste Raja allerede den gang meget godt hvem Nehmat Ali Shah i Jamaat-moskeen var. Og i 2016 da Ali Shah åpent støttet han som drepte guvernøren i Pakistan, Salman Taseer, ja, da var faktisk hovedstrømsmediene på saken, som Aftenposten. Altså vet Abid Raja etter alle solemerker hvem han møtte/skulle møte forrige mandag i Jamaat-moskeen i Bærum, en mann som endog kaller dødsstraff for blasfemi for en «fredsbevarende lov» som «skjermer det hellige fra sjikane».

Ettersom Bærum-moskeen er åpen om at moskeen er en avlegger av den beryktede Jamaat-moskeen ledet av Ali Shah i Oslo, mener vi at Raja burde slått alarm før minnestunden. Han burde ha sørget for å skjerme statsministeren og statsrådskolleger fra å gå i den ideologiske fella (nok en gang).

Foto: Heiko Junge/NTB scanpix 10. august 2020. Av andre statråder til stede; Jan Tore Sanner og Iselin Nybø.

Bedrag overfor dagens regjering

Men hvilken sunnimoské kan statsråder møte frem i og være trygge på at verdiene under kuppelen er i tråd med norske verdier? Se det kan ikke jeg svare på. Jeg har aldri registrert en slik moské, ei heller blant sjiamuslimene. Og det er vel her Raja blir stående i spagaten: Skal han legge en slik sannhet på ordet, ja, da har han jo sagt alt om hvilke problemer islam skaper i Norge. Og han vil ikke svikte «barnet sitt», islam, verken da han var moskétalsmann fra 1998 til 2002/2003, eller i dag som statsråd der han og Venstre presser på for enda mer innvandring fra islambeltet og dermed mer islam i Norge i håp om å komme over sperregrensen og samtidig «globalisere» nasjonalstaten Norge.

Og merk dette: Ingen hovedstrømsmedier har nevnt ett ord om at Ali Shah deltok i minnestunden. De samme har heller aldri sagt ett skjevt ord om ideologien i denne Bærum-moskeen, som nå flittig har vært omtalt i ett år. Raja hadde altså nesten alle odds i lommen sin på at seansen ikke ville bli skandalisert – hvis det ikke var for rights.no. Saken fra i går topper listen over mest delte artikler i sosiale medier siste døgnet. Altså er dette informasjon folket vil ha, og informasjon som sannsynligvis gjør dem opprørte – på vegne av friheten.

Sagt med rene ord: Raja, Erna pluss to statsråder stilte seg ærbødig opp – barfot eller på sokkelesten, noen med lukkede og bøyde hoder og hendene samlet – ikke foldet, men samlet som man gjør i islam. Et større bedrag overfor den frihetsorienterte befolkningen i Norge og dagens regjering, er det ikke så enkelt å få øye på i vår samtid.

Mer lureri og falskneri

Og merk også dette: På Facebook 10. august fortsetter Raja med lureriet sitt, der han sier dette knyttet til minnestunden i moskeen:

Vi må aldri glemme. Kampen mot all ekstremisme er vår alles felles kamp. Gjør vi alle litt mer i dugnaden for å skape mer samhold og fellesskap over hele landet blant alle samfunnslag og alle grupper, så er det faktisk det vi vil få som resultat; mer samhold og mer fellesskap.

Raja vet selvsagt meget godt at det forholder seg motsatt i både hans egen moské i Åkerbergveien i Oslo og under Jamaat-kuplene i Oslo og Bærum. Og han vet at islam fungerer slik: Når man er en liten minoritet er islam opptatt av minoriteters rettigheter, et uttalt samhold og fellesskap. Dess mer makt islam får, jo mindre er islam opptatt av det samme.

PS: Vi skal ta høyde for at Raja faktisk ga beskjed, men at hans råd om å avlyse deltakelse i minnestunden ikke ble tatt til etterretning. Vi har tross alt en særdeles islamvennlig politisk ledelse. Men vi legger alle pengene i potten på at Raja ikke sa ett eneste ord til Erna og co.

(Hovedillustrasjon: HRS/NTB)