Islam

Solberg fortsetter flørten med totalitære krefter

I dag feires det at fastemåneden ramadan er overstått, og Erna Solberg tropper opp i storstua Vallhall i Oslo. Der feiret to totalitære moskeer id, og Solberg holdt en varm tale til forsamlingen. Den ene av moskeene er faktisk ført opp på terrorlisten til Emiratene. Jeg tipper at en Sylvi Listhaug i statsministerstolen ikke hadde flørtet med disse kreftene. Strategien til Solberg er altså varme og «inkludering».

Våre faste lesere kjenner meget godt Rabitamoskeen, Norges fremste Brorskapsmoské, frekventert av både terrorister og jihadister.  Islamic Cultural Centre (ICC), som står for omtrent nøyaktig samme ideologi som førstnevnte, er også mye omtalt av oss, ikke minst da Erna Solberg hadde dialog med diverse ungdomsrepresentanter for moskélivet i Oslo.

Erna Solberg i dialog med dem som mener barbarisk sharia er et samfunns velsignelse. «Tro i seg selv er ikke et problem»? Eller snakker vi om en statsleder i avmakt, som ikke vet hvordan hun skal takle en utvikling der islams makt øker år for år?

Jeg syntes ikke den dialogen var særlig smart, all den tid det ikke minst gir disse totalitære kreftene makt over den vanlige muslimen: Se så viktige vi er! Statsministeren, smilende, besøker oss!

«Dialogen» fremstår som hyklersk og kvalmende. Hva er det å forhandle om med krefter som er mot likestilling, som setter muslimer over ikke-muslimer, som ikke støtter religiøs frihet og ytringsfrihet?

At disse to moskeene har omtrent nøyaktig samme ideologi, bekreftes ved at Basim Ghozlan, forstander i Rabitamoskeen, i sin tid ved medlem av ICC for så å bryte ut og starte Rabitamoskeen under paraplyen Det islamske forbundet.

Er vi virkelig like?

– Som mennesker er vi likere enn mange vil ha det til, sa Erna Solberg til en tettpakket Vallhall. Er vi virkelig det, Solberg? Eksempelvis imamen i ICC gjennom så mange år (1985 – februar 2017), Mehboob ur-Rehman. Han støtter Taliban. Det er vel ikke akkurat innenfor ditt verdibarometer, Solberg?

Fikk Solberg et par ekstra stemmer til valget i september? Skjermdump fra TV2.

Solberg var invitert til feiringen av moskeene, og takket ja, blant annet fordi det var «flott» at det som foregikk i Vallhall var en «samlingspunkt for ulike trossamfunn innen islam». God morn, nei, her er det ikke mye ideologisk avvik mellom de to moskeene. Hvem er din rådgiver inne feltet? Dette er ideologiske tvillinger! Nettopp derfor kan de jo også feste sammen.

Listhaug gjort det samme?

Nå har vi gjennom årene sett at Ap-statråder også var på hugget når id skulle feires. «Id er en viktig høytidsdag i Norge», som Jens Stoltenberg formulerte seg i en videohilsen som statsminister. Mens utenriksminister Espen Bart Eide i 2013 talte foran mennene i Tawfiiq Islamsk Senter om «å skape og åpne arenaer for hverandre», «fordi vi er et stort norsk fellesskap». Han utdypet seg videre slik: «Vi må lære mer om alle likhetene mellom mennesker i Norge, for de er det flest av. … Solidaritet, fellesskap og samhold er ikke bare uttrykk, men realiteter som praktiseres gjennom almisse/zakat (zakat er den islamske almissen, min anmerking.) eller skatt/fordeling av goder.»

Om norsk kultur falt denne formuleringen: Denne «kulturarven skal også videreutvikles – sammen med dere. Sammen skal vi definere norske interesser».

Dette er moskeen jihadistene i Proftenes Ummah har trivdes i, og som salafistene i Islam Net anbefaler konvertitter å bruke.

Ville en Sylvi Listhaug, som integreringsminister eller som statsminister, kopiert Stoltenberg og Solberg? Hvis ja, tror jeg mange hadde blitt skuffet og fortvilet.

Merk: Ap-representanter var også til stede og delte ut valgkampmateriell. Så ja, det handler ikke minst om stemmefiske.