Aktuelt

Tre siktet for grov ungdomsvold i Stavanger – etterlyser vitner

Tre personer er siktet i saken hvor en 15 år gammel gutt ble mishandlet på Vaulen badeplass. Politiet etterlyser flere vitner.

Det kan virke som politiet i Stavanger følger tett opp ungdomskriminaliteten i byen. Vi har tidligere omtalt hendelsen på Vaulen badeplass, der en 15-åring ble mishandlet av en gjeng, som ble filmet og delt på sosiale medier, og vi har også kommentert utviklingen i byen. Det har vært mulig, for det virker også som Stavanger Aftenblad følger denne kriminaliteten tett. I så fall er det bra, da ingen er tjent med å bortforklare realitetene.

I går gjorde Aftenbladet oppmerksom på at politiet har siktet tre personer i saken, men er ellers sparsommelig med opplysninger.

– Politiet ser svært alvorlig på voldshendelser i ungdomsmiljøet. Jeg kan bekrefte at tre personer har status som siktet i saken, sier politiadvokat Kjersti Roalsvig Fanebust, som er påtaleansvarlig jurist på saken.

Fanebust legger til at politiet ikke vil si mer om saken på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen. Hun etterlyser videre vitner, inkludert dem som har fått tilsendt videoen.

– Vi er interesserte i å komme i kontakt med vitner og også personer som har blitt tilsendt videoer fra hendelsen. Disse kan ta kontakt med politiet ved å ringe 02800 eller ved å sende e-post til [email protected], sier politiadvokaten.

Det vi alle lurer på er imidlertid hvorfor (også) Stavanger har en økning i ungdomskriminaliteten. Det hadde vært interessant om politiet kom med en analyse på – gitt sine erfaringer.