Islam

Nådestøtet: – Dere kan dra hjem igjen

Det går mot nye tider: Integreringsminister ber muslimer som ikke respekterer kritikk av islam om å dra hjem igjen.

Undersøkelsen utført av Justisdepartementet i Danmark, bør være det endelige nådestøtet for politisk ledelse i ethvert parti. Hele 3 av 4 muslimer (76 prosent) i både første- og andregenerasjon vil nemlig stanse islamkritikk med loven i hånden. De vil altså innføre den samme ufriheten og stagnasjonen som i sine repsektive opprinnelsesland som Pakistan og Somalia. Så lite har de altså forstått av hva som skaper et trygt samfunn basert på velferd for alle.

Slik er resultatene i undersøkelsen «Ytringsfrihed i Danmark»:

Folk fra ikke-muslimske land som Vietnam og Sri Lanka, er på på linje emd resten av ebfolkningen. De er altså tilpasningsdyktige våre frie demokrati i Europa. Og det er noe vi vanlige folk har observert for lengst. Det er islambeltet som gir oss det meste av problemer med innvandringen.

– Respekter verdiene, eller forlat oss

Mattias Tesfaye, utlendings- og integreringsminister fra Socialdemokratiet, er kjent for å være hard i den verbale klypa. Det er han også nå. Han ber folk rett ut om å forlate landet.

«Det har kommet noen mennesker til Danmark for å bli en del av vår velstand og trygghet, men som ikke anerkjender at det bygger på noen frihetsrettigheter, f.eks. ytringsfrihet», sier Mattias Tesfaye.

Ifølge ham, er kritikk av makt hele grunnlaget for at Danmark er et velfungerende samfunn.

«Vi kan kritisere politikere, religion og makthavere av enhver slags. Det er ikke noen som er fri for kritikk. De land som ikke har denne retten, er land hvor det går dårlig», siger Mattias Tesfaye.

Tesfaye «oppfordrer innvandrere som ikke vil respektere de danske verdiene til å forlate Danmark igjen», skriver Jyllands-Posten (betalinsmur).

En nedsnødd lektor

Som i Norge, sliter også akademikere i Danmark med å forstå sin samtid. Brian Arly Jacobsen, som er lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet, er åpenbart en av dem. Han kommenterer funnene slik:

«Det må være en viss logikk i at det tar tid å integrere nye befolkningsgrupper som har verdier som ikke er 100 pct. kompatible med det nye vertslandets verdier», sier han.

En viss logikk… Nå har vi ventet i 50 år, skal vi vente i nye 50 år og fremdeles tro at dette «går seg til med tiden»?

Sannheten er at de som kom det første tiåret (ca 1968 – 78), var langt mindre koran- og Muhammed-tro. For den gang var ikke landene i islambeltet så islamiserte som i dag, og her i Norge og Europa har denne «religiøsiteten», eller «fanatismen og ekstremismen», ref. Trond Giske om bedehus, fått ekstra gode kår gjennom alt for høy innvandring som har ført til tydelige parallelle samfunn, og i slike samfunn trives islam særdeles godt. Islam blir hyperidentiteten til særlig de unge, som er skjøvet ut av det norske fellesskapet fra barnsben av – av familie, klan, og moskémiljøene. Sistnevnte er her først og fremst for pengenes skyld.

-Ingen takk til politisk ledelse

Leder av Nye Borgerlige, Pernille Vermund, sendte ut en hjertelig takk til dansk politi for nok en gang å ha avverget terrorangrep på dansk jord nok en gang, utført av religiøst og ideologisk hat til friheten og demokratiet, som hun sier det. Så føyde hun til dette i sitt nyhetsbrev på torsdag:

Men ingen takk til de politikere som stadig vekk avviser å løse utlendingspolitikken fra bunnen, avvise islams innflytelse i samfunnet og ta et oppgjør med mer enn 40 års feilsått innvandrings- og integreringspolitikk

Vermund slår fast at «politikerne har latt den islamske vekkelsen få alt for godt grep i Danmark»:

Man har ladet stå til i stedet for at slå ned. (…) Jo mere islam fylder, jo mindre plads til friheden og demokratiet. Sådan er det. Hverken mere eller mindre.

Hvem kan si henne imot med solide argument? Ingen. Og slik har det vært i 1.400 år, siden Muhammed skal ha oppfunnet ideologien islam, underkastelse.

Ser vi en bredere politisk oppvåkning i Danmark som kan smitte over til oss?