Mediekritikk

Fått med deg at Trump vil stanse all innvandring til USA?

Vel, det er en sannhet med modifikasjoner - og kanskje noe for Faktisk.no?

Etter at Faktisk.no igjen har kokt suppe på spiker i en «faktasjekk» av HRS, kunne jeg ikke annet enn å flire i det skjegget jeg ikke har under nyhetsgjennomgangen i dag.

For her fikk jeg vite at USAs president Donal Trump vil stanse all innvandring til USA. Her følger faksimile fra henholdsvis VG, NRK, Dagbladet og Aftenposten:

Det er bare at samtlige glemte å legge til: midlertidig.

Natt til i dag (norsk tid) skrev Trump på Twitter:

«Sett i lys av angrepet fra den Usynlige Fiende og behovet for å beskytte jobben for våre fantastiske amerikanske borgere, vil jeg signere et presidentvedtak som midlertidig stanser innvandringen til USA!»

Ifølge Johns Hopkins Universitet er nå dødstallene av covid-19 i USA  over 42.000 og rundt 786.000 er bekreftede smittetilfeller, samt en økonomi som er i knestående, da burde det kanskje ikke overraske noen at en midlertidig innvandringsstopp også er et effektiv tiltak i USA?

Men midlertidig i denne sammenheng er jo rimelig essensielt.

Dette må da være noe for Faktisk.no? For MSM kan da ikke drive med slike villedende påstander?

(PS: Slike eksempler ser vi stort sett daglig i MSM, men det gjør ikke Faktisk.no. De fleste medier er jo dessuten svært så velvillig til å tolke det meste Trump gjør til fake news, men hvordan står det til hos dem selv?)