Den kulturelle revolusjonen

De alarmerende koranpottene i koronaens tid

De folketomme gatene får terrorsikringen til å dominere gatebildene i byene våre. De står der og forteller oss tydeligere enn noen gang hvilke enorme endringer som har skjedd i Norge - grunnet politisk islam.

Plutselig er terrorsikringen i Norge mer synlig enn noen gang. Det skyldes selvsagt koronapandemien. Folk glimrer med sitt fravær i sentrum av Norges byer. Dermed trer koranpotter og ulike varianter av koransperringer frem i all sin tydelighet i bybildet, og minner muligens de få som ferdes i gatene om vår nye tid: politisk islams inntog i Norge og de potensielt drepende konsekvensene. Ikke av et virus, men av tekster datert krigsherren Muhammeds tid.

Noen vil nok allerede her protestere, og fortelle oss at høyreekstrem terror er nå av PST ansett som like truende som islamistisk terror. Men de samme må fortelle oss hvorfor disse terrorsikringene kom før den tid.

En leser bosatt i Stavanger har sendt oss bildene vi presenterer her, tatt i sentrum en tidlig ettermiddag i årets første vårmåned, april. Vedkommende skriver dette til oss:

Med all respekt for de konsekvenser av viruset som nå herjer folk og land vil jeg våge meg på en liten bilde-epost om en annen trussel.

Som andre byer er også Stavanger sterkt preget av koronavirusets utbrudd. Gater og torg er tomme når butikker og utesteder holder stengt.

De blir så synlige da, disse digre rustne stålpottene ved inngangen til sentrum.

Skjemmende står de der og vitner om nok en by som er forandret på bare få år. En by som opplever de samme negative konsekvenser pottenes opphav bringer med seg også her. Snart blir det nok flere slike rustne rundt om …

Nyhetsflommen i disse dager domineres naturligvis av koronaviruset. Vi har alle skuldrene en smule oppunder ørene nå. Vi er forsiktige i vår hverdag – og det er bra –  samtidig som vi bekymres ikke minst for dem vi er glade i og som er i en sårbar gruppe for konsekvenser ved smitte av koronaen.

Skisse tegnet av arkitektfirma i Stavanger

Vi unnslipper ikke virkeligheten

Men hverdagen kommer nok heldigvis tilbake. Da følger «utfordringene» vi dessverre har hatt de siste årene med et voksende maktislam. Som i Stavanger, der president Erdogan har fått grønt lys til å reise sin moské i sentrum av et samlet bystyre.

Hvem ville trodd for noen tiår siden at oljehovedstaden skulle «prydes» med en «feiende flott» Muhammed-moské, inkludert en symbolsk minaret, lurt inn i byggeplanene av et norsk arkitektfirma? Og parallelt med dette rustne koranpotter for å beskytte siddisene mot terrorister i Muhammeds ånd.

Alarmen har ikke gått offisielt i en by som Stavanger, eller andre storbyer. Det ties fra politisk hold. Man bare later som om…, noen kunne ta en lastebil og gjøre oss noe vondt.

Men det er dette som er virkeligheten, en virkelighet vi skal være påpasselig med hele tiden å prøve å bekjempe gjennom å bruke ytringsfriheten og politisk press, lokalt som nasjonalt.

Vi setter umåtelig pris på dere leseres engasjement, ikke minst når dere sender oss unike tips og dokumentasjon. Fortsett med det!