Den kulturelle revolusjonen

Ny ekstrem-moské i Oslo som Solberg besøkte

I januar åpnes den fjerde moskeen til ekstremgruppen Islamic Cultural Centre. Deres ideologiske fører var inspiratoren bak både Taliban og Al-Qaida. Synes gammelmediene fremdeles ikke at dette er "interessant"? Og vil Erna fortsette dialogen med disse brune skjortene?

Ledelsen i Islamic Cultural Centre (ICC) tror de kan lure det norske folket år ut og år inn. Og det kan de faktisk, for er det ett område norske medier virkelig har sviktet durabelig på, så er det i forhold til islam, ikke minst organisert islam som raskt blir ekstremisme.

11. januar åpner ICCs nye moské i Haugerudsenteret i Groruddalen. Hovedmoskeen troner med minaret på Grønland i Oslo, i tillegg har ICC moskeer på Bjørndal og Lillestrøm.

Voldelig ekstremisme

Første offisielle åpning av moskeen er 11. januar på urdu. Deretter er det en formell åpning 16. januar på norsk. Fra påmeldingsskjema.

I 2004 skrev HRS en rapport om denne moskeen, med fokus på feminisme, eller mer presist: total mangel på feminisme. Fokuset var ikke tilfeldig valgt. ICC er en direkte avlegger av ideologien og bevegeslen til til den fremste islamske mørkemannen i Pakistans historie, Maulana Maududi (1903-1979). Maududi anses sammen med egypteren Sayyd Qutb, å være forrige århundrets fremste ideologer bak voldelig jihad-bevegelser. For Maududi handler dette om hans inspirasjon til opprettelsen av Taliban og Al-Qaida.

Maududi stiftet og ledet det religionsfascistiske partiet Jamaat-i-Islami i 1941, et parti med mål om å detaljstyre samfunnet etter shariaprinsipper på alle nivå. Maududi formulerte seg blant annet slik om islams grunnprogram:

«Islam ønsker å utslette alle stater og regjeringer overalt på jordens overflate som er motstander av islams ideologi og program, uansett hvilket land eller nasjon som styrer det.»

ICCs åndelige leder forfekter sitt syn på kvinner slik: Hun skal dekkes helt til, for hennes øyne er en «erogen sone» som kan lede til hor. Derfor skal hun heller ikke bruke parfyme. Lukten kan friste menn til utenomekteskapelig sex. Også kvinnens stemme kan lede til hor, den er «djevelens agent». Maududi befaler også at hun ikke må bruke sko med hæler. Klakkende hæler tiltrekker menns oppmerksomhet (boken Purdah and the Status of Women, 1939).

Dialog i Norge – og «samfunnsengasjement»

Ikke ses, luktes eller høres, altså. Og biblioteket til ICC på Grønland i Oslo var fullt av Maududi-litteratur da vi hentet ut material i 2004, som blant annet anbefalte flerkoneri i pamfletter og åpent på nettsiden sin den gang.

ICC sier selv dette om utgangspunktet for å etablere Maududi-moskeen i Norge i 1974:

Den grunnleggende idéen var å etablere et muslimsk samfunnshus for å bevare den islamske identiteten og for å gjøre dawah (misjonere, red.).

På Facebook-siden «Hva skjer på Haugerud/Trosterud» har ICC lagt ut følgende invitasjon som åpner slik:

Islamic Cultural Centre Norway (ICC) ble etablert i 1974 og har hatt mer og mer fokus på dialog- og integreringsarbeid siden. Hittil har det vært mye fokus på Grønland og på nasjonalt nivå. Nå finner vi det nødvendig å by på oss også i nærområdet.

Ja, med dialog følger penger og goodwill, det samme gjelder integrering. Man henger da med i tiden! «Å by på os i nærområdet», ja, det handler nok i aller høyeste grad om utgangspunktet for moskeen, dawah, misjonering. Knapt andre enn politikere (og journalister) går fremdeles på limpinnen?

Statsministeren hos ICC i dialog i 2015. Den lille mannen med det lange sjegget har åpent støttet Taliban og er den lengst ansatte imamen i moskeen, ur-Rehman. 

Invitasjonen fortsetter slik:

Vi har allerede et godt samarbeid med andre tros- og livssynssamfunn. Samme dag har vi et program med Grønland kirke også.

Våre samarbeidspartnere fra ICC hovedorganisasjon vil også være tilstede og fortelle om sine erfaringer fra samarbeid med ICC. ICC generelt er kjent for sitt dialogarbeid og samfunnsengasjement.

Ja, politisk islam er «samfunnsengasjement», dette er jo godt kjent. Men prester, eksempelvis, som doktor i teologi og sogneprest i Groruddalen, Carsten Schuerhoff, som skal delta, forstår fremdeles ikke dette? Man vil lures?

Hvor lenge skal narrespillet få pågå?

Erna Solberg later i alle fall som hun er lurt trill rundt. Det var nemlig hovedmoskeen til ICC hun møtte frem i for å ha hyggelig dialog med medlemmer av både denne moskeen og andre ekstrem-moskeer i Oslo. Møtet fant sted i 2015 og skapte mye harme i sosiale medier.

Fatter ikke Solberg og hennes rådgivere hvilke krefter de lar statslederen fremme?

Det glade budskapet om statsministerens besøk med NRK på slep den gang, må ha gått ut fra ICC til andre sentrale totalitære krefter, for i NRK-innslaget så vi Metab Afsar, skulder ved skulder med statsministeren. Han var da generalssekretær i Islamsk Råd og sentral i Minhaj ul-Quran – der deres leder igjen er den løgnaktige Tahir ul-Qadri, mannen bak Pakistans dødsstraff for blasfemi. Vi «blasfemikere» skal ”henrettes som en hund,” om vi kritisere Muhammed eller islam, enten vi er muslimer, kristne, jøder, vantro, mann eller kvinne, var beskjeden derfra.

Vi så også Hossam Belkilani fra Rabitamoskeen (på knærne i blå skjorte), antakelig den moskeen i Norge som har hatt flest jihadister og terrorister på innsiden av dørstokken, og der det antakelig også samles inn penger til terror. Og selvsagt var den allestedsnærværende imamen gjennom 40 år der, Mehboob ur-Rehman, som sitter i Det europeiske rådet for fatwa og forskning, ledet av ekstremideologen for Brorskapet og sunniislam, Yusuf al-Qaradawi.

Alle i strålende humør, der de fotograferer hverandre sammen med en smilende Solberg. Ledsaget av følgende kommentar fra NRKs Roalsø:

Dette er ikke et bilde av Erna Solberg sammen med muslimer. Dette er Erna Solberg sammen med 30 norske borgere.

Ja, statsborgere, men ikke nordmenn i sjel og sinn. Og nå, i 2020, inntar de altså Haugerudsenteret også. Hvor mange flere filialer klarer de å etablere innen vi skriver 2030? Eller vil vi se en oppvåkning i det snorkende Stortinget dette tiåret? Jeg våger ikke å tippe på at det skjer, dessverre. For ingen journalister kommer til å ta med seg en eneste kritisk og kunnskapsrik mikrofon til Haugerud på åpningen. Akkurat det våger jeg å tippe på. Og dermed forstyrres heller ikke nattesøvnen til de folkevalgte.

Sånn er det, og velkommen til vårt nye tiår. Det blir nok mer og mer islamsk, akkurat som forrige tiår ble.