HRS i media

Rights.no på deletoppen

Rights.no har det høyeste snittet for engasjement på sosiale medier i Norge i mai.

HRS ikke er en nettavis, men bruker vårt publiseringssted rights.no – som du nå besøker – for å få frem vårt budskap. Det betyr igjen at vi ikke vektlegger mange saker, men fokuserer på dem vi mener er viktige.

Det gir åpenbart uttelling.

Rights.no høyeste snitt per post

I mai ligger rights.no på deletoppen med i gjennomsnitt 2.295 likerklikk og delinger på våre saker. Det er det høyeste snittet for engasjement på sosiale medier denne måneden.

Dette viser tall fra Helt Digital som baserer seg på Storyboard.news.

På de neste plassene følger sosialnytt.com (2.099 per post), onlinenytt.com (1.273), no.newser.com (1.204) og jatilbilenioslo.no (840).

Helt Digital, som for øvrig fremhever oss som et islam-kritisk nettsted, peker på at felles for alle de fem nettstedene med høyest snitt i Norge, er at de ikke redigeres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Jeg skal ikke snakke for de andre, men jeg kan love at også HRS bruker mye tid og ressurser på det vi publiserer. For det er ikke ensbetydende at ved ikke å være medlem av redaktørforeningen, så tar vi heller ikke ansvar.

Det gjør vi, men vi har nok mer tro på vitenskapelige metoder enn de såkalte «journalistiske metoder».

Totalt engasjement

Målt i totalt engasjement kommer rights.no betydelig lengre ned, på en 17. plass, som henger sammen med at vi også jobber med andre ting enn publiseringer på rights.no.

I totalt engasjement troner NRK på topp med over 1,7 millioner, men til gjengjeld har de bare 152,8 i snitt per post. Deretter følger VG (som har hatt en kraftig økning fra april på 41,5 prosent), Dagbladet og TV 2, samtlige med et totalt engasjement på noe over 1 million. På femteplass er Nettavisen med noe over 800.000.

Det er også verdt å merke seg at resett.no er inne på en 7. plass og document.no på en 9. plass.

Fem nettsteder har falt ut av 50-listen for mai. Det er hegnar.no, ta.no, hitra-froya.no og dagensmedisin.no.

Helt Digital: Islam-kritisk nettsted på deletoppen i mai