Kriminalitet

Angrepene på justisministeren: Fant brennbar væske under bilen – og nytt trusselbrev

Etter at justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie er blitt utsatt for et tredje angrep, skal det denne gangen være funnet brennbar væske festet under bilen. I tillegg kan HRS bekrefte at det er snakk om flere trusselbrev.

Tidlig kveld på mandag 11. februar ble det oppdaget at justisminister Tor Mikkel Wara hjem ble forsøkt utsatt for nok et angrep. Denne gangen ble det funnet «en mistenkelig gjenstand» som var festet til familiens bil. Dette skal handle om flasker som var koblet til et langt tøystykke.

Ifølge Dagbladet skal det være funnet spor etter brennbar væske i i disse flaskene.

«Politiet mener tøystykket må ha blitt festet til bilen mens den har stått parkert et annet sted enn ved familien Waras bolig. Tøystykket med flaskene var festet til støtfangeren, men har trolig blitt pakket opp under eksosanlegget, slik at det ikke ble oppdaget.»

Men PST vil ikke bekrefte opplysningene om brennbar væske overfor avisen. De bare bekrefter at «etterforskningen pågår for fullt».

Dette er tredje gangen på kort tid at justisministeren og familien utsettes for angrep. Natt til 6. desember, ble familiens hjem vandalisert og bilen forsøkt påtent. Midt på dagen 17. januar ble familiens hjem nok en gang forsøkt påtent. I tillegg har HRS avslørt at det også ble funnet et trusselbrev i familiens postkasse samme dag.

Nytt – og flere – trusselbrev

I dag kan HRS bekrefte at det er kommet nok et trusselbrev til Wara og familien. I tillegg skal andre som fikk hjemmene sine snikfilmet og ble utsatt for konspirasjonen om delta i et «rasistisk nettverk» i Black Box Teaterets forestilling Ways of seeing, også ha mottatt trusselbrev.

Disse trusselbrevene knytter seg konkret opp til teaterforestilling Ways of seeing. For ikke å eventuelt ødelegge for den pågående etterforskningen, ønsker vi ikke å gi noen nærmere beskrivelse av dette.

Det forrige trusselbrevet (forsidebilde) Wara og familien mottok var konkret knyttet opp til Waras kone, Laila Anita Bertheussen, anmeldelse av Black Box Teateret for teaterets metodebruk. Da het det (med følgende skrivefeil): «Trekk anmeldese – neste gang får vi det til». Denne anmeldelsen er for øvrig henlagt av politiet, en henleggelse Bertheussen anket i begynnelsen av februar.

Trusselbilde

Vi registrerer for øvrig at gammelmediene er forsiktig med å koble angrepene på Wara til den aktuelle teaterforestillingen. Dagbladet nevner ikke forestillingen med et ord. Kanskje ikke rart da nettopp Dagbladet i ulike vendinger har forsvart både Ways of seeing og metodene deres. Men det er heldigvis flere som begynner å reagere. For eksempel tidligere byrådssekretær i Oslos byrådsavdelingen for kultur og næring, Anne Siri Koksrud Bekkelund, med innlegget «Kunsten må ha moralske skrupler».

Moralske skrupler er ikke noe for Dagbladet. Her heter det at «Flere andre politikere og kjente personer skal ha et større og mer omfattende trusselbilde. Det spesielle er at det i løpet av noen få uker er avdekket tre alvorlige hendelser, rettet mot Wara og hans familie.» Det er en merkelig påpekning, da trusselbilde er én ting, men her snakker vi altså om konkrete angrep. Har Dagbladet noen tanker om hva som kan være så spesielt med det?

Det er for øvrig ikke spesielt tillitsvekkende at PST, som skal ha satt inn store ressurser og som hver gang gjentar at de «ser svært alvorlig på hendelsene», etter ni uker med etterforskning ikke er kommet til noe gjennombrudd i sakene. Verken for Wara og hans familie eller de øvrige politikerne og kjente personer som «skal ha et større og mer omfattende trusselbilde». Da må en jo virkelig begynne å lure på hvor galt det egentlig står til i kongeriket Norge? Helt uten noen offentlig oppmerksomhet.