Islam

Islamiseringen: Bedehus i Skien blir til moské

Den kulturelle revolusjonen ruller videre. Et bedehus i Skien er kjøpt opp av et Det islamsk kultursenteret i Grenland. Hvor skjer det neste oppkjøpet mens Stortinget ser en annen vei?

Bedehuset ble solgt før det ble lagt ut for salg, melder Telemarksavisa (betalingsmur, 5. desember). Bygningen er en av Skiens eldste. 

Bedehuset ble solgt for 1,9 millioner kroner fra den kristne gruppen The Way Church til Det islamske kultursenteret i Skien. The Way Church har holdt til i 10 år i bedehuset, som skal være Skiens eldste bedehus.

Listen blir lengre

Det er ikke første gang at et kristent signalbygg overtas av islamsk trossamfunn i Skien/Grenland. Den ærverdige iog vernede GKS-kirken led samme skjebne. Telemark Islamsk Forening lovet ikke å fjerne Davidstjernen. Det tok to år, og i 2014 var Davidstjernen byttet ut med arabiske bokstaver for Allah, og korset var blitt til en halvmåne.

Landfalløya kapell i Drammen led samme skjebne. Også her var det lureri i kulissene. Et ektepar av pakistansk bakgrunn kjøpte bygget fra 1800-tallet og sa til selger, en kristen meninghet, at bygegt skulle benytets til sosiale aktiviteter for barn, unge og eldre. Religion var et ikke-tema. Ekteparet skal deretter har gitt bygningen videre til Al-Ghazalisenteret, og i kapellet er det nå islamsk bønn og koranskole for barn, med mer.

I Hammerfest ble Folkets Hus til moské. Politikerne var fornøyde. Fra SV til FrP. Mens i Bergen ble bedehuset Gamle Hop kjøpt opp av Bergen muslimske forening i 2016. Prislapp 4,2 millioner kroner.

Mens i Vadsø sentrum ble et diskotek (sic) gjort om til moské i fjor. I samme bygning finnes en bryteklubb som har hatt radikaliserte islamister som medlemmer, blant andre 17-åringen som brakte en hjemmelaget bombe til Grønland i Oslo. 17-åringen skal ha blitt radikalisert i Vadsø.

Se moskéoversikten her

Notre Dames

Det samme skjer i resten av Vest-Europa. I Marseille ble en synagoge forholdsvis nylig til moské. Jødenes utsatthet for overgrep fra muslimsk hold, førte til at jødene ikke våget å bruke synagogen mer. Den stod tom, og er den første i Frankrike som er blitt omgjort til en moské.

I eksempelvis Nederland er også en synagoge omgjort til moské. 250 av 720 eksisterende kirker i den nederlandske provinsen Friesland  var per 2016 enten stengt eller omgjort til andre formål, som moskéer. I Brussel er det flere praktiserende muslimer i skolen enn katolikker. I Tyskland har den evangeliske kirken stengt 340 kirker mellom 1990 og 2010. Nylig ble en luthersk kirke i Hamburg omgjort til moské.

En fransk skribent, Emilie Cioran, har kommet med følgende spådom: «Franskmenn vil ikke våkne før Notre Dames blir en moské.» Spådommen kan unektelig bli en realitet.

Det foregår en kulturell revolusjon i Vest-Europa. Politikerne og «eliten» ser en annen vei. Islam er blitt Europas viktigste religion. Dette skjer ikke minst fordi det ligger i islams grunnatur å dominere. Parallelt handler det om demografi, Europas avkristning og at jødene forlater kontinentet i tusentalls årlig. Sistnevnte et historisk sikkert tegn på at allerede mørke skyer kan bli til tordenbyger.

Mon tro hvor vi er om knappe 10 år?

Hovedillustrasjon: HRS

PS: Hvis vi har glemt sentrale overtakelser av bygg som gjøres til moskeer, gi oss gjerne beskjed.