Innvandring

«Du er et jævla faenskap av et menneske.» Toppolitisk forsøpling fra muslimsk hold

En ung somalisk kvinne i hijab er valgt inn i Riksdagen etter enormt mange personstemmer. For henne er det "beste jeg har sett på lenge" en video der feministen Joackim Lamotte kalles for "parasitt, kvinnehater, kukhode, jævla ass, skadedyr", med mer. En verre forsøpling av toppolitikken skal man lete lenge etter. Velkommen til nær fremtid.

Det handler om somaliske (ja, vi benevner henne som somalisk) Leila Ali Elmi i Gøteborg, som har bodd 28 år i utenforskapet Angered. Hun var satt opp på 21. plass på valglisten i Gøteborg for det ytterliggående Miljöpartiet. Som en av to kandidater fra dette partiet ranet hun til seg et sete i selveste Riksdagen. En helt ukjent person for offentligheten, ja, endog ukjent innad i eget parti, klarte altså en slik øvelse. Ifølge henne selv på Facebook i formiddag:

Att bli personvald, att lyckas tas sig från plats 21 till etta på riksdagslistan har inte varit en enkel uppgift. Utan det stöd jag har fått från familj, vänner och framförallt förorten hade detta varit långt ifrån möjligt. Representation är något jag värdesätter högt, att alla röster hörs och tar del av samhället. Till alla unga killar och tjejer från förorten vill jag säga, sluta aldrig tro på er själva, ge aldrig upp era drömmar och ta aldrig demokratin för given.

Hennes valgkampanje har handlet om – ifølge henne selv – å bekjempe «rasisme og diskriminering». Fra og mot hvem?

«Rasist, parasitt, jævla ass, skadedyr»

Nå kommer det frem at en ekstremt hatefull video, innspilt av en annen ung kvinne og som virker mentalt utstabil, Carolina Farraj, har blitt delt av Elmi og med følgende kommentar fra Elmi: «Blant det beste jeg har sett på lenge.»

Videoen er rette mot frilansjournalisten Joakim Lamotte, som mer enn noen annen journalist i Sverige har stått opp mot seksuelle overgrep mot kvinner og barn.

En fri sjel med hjerte for frihet, demokrati, likestilling og rettsstat.

Som at voldtekt av treåringer ikke etterforskes. Som å samle inn over 600 000 kroner til en kvinne som ble massevoldtatt. For å nevne noe.

I videoen signert Farraj, sies blant annet dette til Lamotte:

«Du är inte bara rasist och parasit, det är du förvisso, du är också ett missogynt jävla as»

«Du är så äckligt patetisk»

«Du är en totalt jävla misslyckad människa»

«Du är ett jävla fanskap till människa»

«Du er en jävla rövhatt Joakim»

«Jag tycker att det är fullt rimligt att associera dig till skadedjur, Joakim»

«Alla vet att du är ett kukhuvud»

osv osv..

Carolina Farraj, i sin sterkt hatefulle melding til Lamotte. Skjermdump fra Facebook av videoen.

Farraj går også etter barna til Lamotte. Hun synes synd på dem. Hun oppfordrer også publikum til å ringe Lamotte, og også sende videoen til han.

-Er dette Miljöpartiets verdigrunnlag? spør Lamotte på Facebook 18. september.

Om han får svar, er vel kanskje ikke å forvente?

Det kommer til å bli verre

Elmi har dog prøvd å redde seg i land. Hun sier på Facebook:  ”So what, det var ett intressant inlägg i en viktig debatt.”

Hva var interessant? 

I tillegg har Elmi laget denne oppdateringen på Facebook:

Jag delade ett gammalt inlägg. Självklart var det ett dumt språk i inlägget som jag inte står bakom. Både Lamotte och Farraj kan säkert stå för sina åsikter på egna ben. Det jag står för är att samhället behöver stå upp tydligt för alla som drabbad av sexualbrott.

Intet bidrag overhodet

Har Elmi stått opp mot de ekstreme voldtektsstatistikkene i Sverige? Ikke som Lamotte har registrert, ei heller vi:

-Jeg har forsøkt å finne noen tilfeller der hun selv har stått opp mot seksuallovbrudd, men lyktes ikke finne noe slikt.

(…)

-Jeg har dedikert flere år av mitt liv for å kjempe for kvinners frihet og mot seksuallovbrudd. Er det ved å spre hat mot meg som Miljöpartiets Leila Ali står opp mot sexuallovbrudd?

Hva blir neste kapittel i klanmedlemmet Elmis politiske karriere? Vil dette få konsekvenser for henne?

Æreskultur, korrupsjon, ekstreme beskyldninger, hatefullt og sjikkanerende språk, en nærmest totalt forakt for vår omgangsform, vår måte å diskutere på, samtale på, har vandret inn. Dette er begynnelsen. Fortsettelsen blir garantert verre, for om få år blir dagens mange unge muslimer voksne 20 – 30-åringer. Som Elmi.

Et PS til slutt: Da hijabkledde Asmaa Abdol-Hamid i Danmark i 2008 lå an til å bli medlem av Folketinget, var reaksjonene tydelige i Danmark. Klassekampen forsvarte henne sterkt. Abdol-Hamid nekter å ta motsatt kjønn i hånden. Hun er en renskåren islamist. Klassekampen kalte henne en «suksessrik dansk politiker». Og avisens redaktør kalte det en «hetskampanje» mot et symbol for kvinnefrigjøring». En islamist, altså. Forsvart av ytre venstre. Dette må vi huske å minne denne avsien om ved hver eneste anledning.